Please Click Me

sambungan "hentikan alasanmu"...

Tuesday, September 22, 2009 § 0

Ini merupakan sambungan daripada hentikan alasanmu. Post yang aku rasa cukup menarik untuk ditujukan kepada sesetengah pihak yang sengal. Contoh yang diberi hanya sebagai contoh. Ramdomly picked up. SO please please please dun sentap if the example given closely related to you.. Hehehe..Minta ampun sempena masih raya nih (asal raye mesti associate ngn minta maaf, ari lain pun boley la minta maaf korang).

Scene 1
A: Teman aku g salon jap.
B: Hmm, mak aku x bank in duit lagi
A: So? Yang nak trim aku, bkn ko..
B: Nanti aku terpengaruh ngn kaw, pastu aku tertrim sekali

Scene 2
A: Jum naek Banana Boat.
B: Aku x bawak baju lebih la
A: Xpe, aku bawak baju seluggage
B: Aku x biase la guna baju orang lain, kang jangkit lak kurap

Scene 3

A: Abang kaw kawen November ni, balik x?
B: Hmmm.. Ade lab la, banyak benda kne buat
A: Ko wat ape?
B: Analisis biji kopi
A: Biji kopi jek pon..
B: Aku kne wat, cane nak adsorb heavy metal ion dari kopi tu supaya ia x cemar environment, pastu
kne pastikan die x dye sungai kite kalau dilepaskan kat alam sekitar...

A: Wahhh..saintifiknye, baeklah, ko stay kat dlm lab dan pastikan environment kita x tercemar ngn biji
kopi..


Scene 4
A: Jum karok malam ni
B: Ala, ade meeting, pastu ade lab report
A: Meeting abes kol brp?
B: 10 malam
A: kte gi la karok 1030 ke
B: X leh, YDP nak wat meeting lain lak kat Khaleel...

Ni merupakan antara alasan2 yang biasa kita dengar. Kalau da TAK NAK atau MALAS tu, cakap je la.. Kalau korang memang betol2 kawan yang memahami, x yah bagi alasan berguni. Mana tau kawan korang lagi benci dengar alasan berguni. Kalau korang kate x nak lagi jimat air liur, kawan korang pun x yah nak ajak korang lagi. Membazir kredit die jek..

Tambahan daripada hentikan alasanmu, sebab lain nape dorang bagi alasan ni adalah sebab demand.

Scene 5
A: Kite ade show minggu depan, jum la join
B: Hmmm, ade bayaran x?
A: Ade, tp ckit la..
B: Kalau show, bukan standard mak okieyy, mak join pertandingan peringkat International jek

Scene 6
A: Jum teman aku beli kasut petang ni..naik keta.
B: Jum, aku nak gak tgk kasut yang ko minat tu
<2 jam pastu>
A: X jadi naek keta tau, member aku nak balik daa
B: Naek ape la..
A: Bas Sudaahhhh...
B: ALamak boringnye naek bas, lagipun mlm ni aku nak gerak ke selatan da, barang x packing lagi
A: Ko packing la....
<5 jam pastu>
A: Jum kuar makan sebelum korang gerak,
B: Baru bgn tdo la, barang x packing lagi, tp nasib aku jenis packing cepat...

Scene 7
A: Jum kuar makan..
B: Katne?
A: Kedai baju kaler Chelsea sudaa...
B: Aku kenyang lagi la...
A: Pas g ctu, ktorang ingat nak belanja C makan kat Pizza
B: Yang belanja2 tu aku dpt la, tp pastikan kite g naek keta tau, kalau x, aku akan kenyang secara
tiba2.. Keta lak nak yang branded jek...


Gtu la, alasan manusia2 yang demand. Sakit ati gak kan. Kalau da x nak tu, ckp je la. Intention kate nak jaga ati kawan, tgk2 kwn lagi sakit ati tgk perangai korang mcm tu...

Tp x semestinya yang bagi alasan tu sebab nak melarikan diri. Ada gak yang bagi alasan yang betul2 seperti:

Scene 8
A: Jum g KL esok.
B: Ala, korang gtau last minit la, lusa aku da kne anta assignment. Kalau bagi early notis dpt gak aku
atur jadual aku

A: Okieyyy, xpe

Scene 9
A: Jum tgk Mid Nite malam ni
B: Alaa, x leh la..aku da janji ngn org laen dulu
A: Okiey xpe...

Kalau yg betol2 camni, jgn lak korang tuduh die bkn2. Ni mmg x dpt dielakkan. Tetapi kepada sesiapa yang menghadapi situasi mcm ni, tolong la reschedule balik, utk tunjukkan korang mmg care kwn korang

sambungan Scene 8
B: Nnt kalau korang g KL lagi, gtau awal2 ek, dpt aku organize ckit. AKu janji aku join korang nnt. Sori sgt2 tau aritu x leh g.
A: Okiey, bulan depan maybe ktorang g KL ag.
B: Okiey, aku try utk kosongkan tarikh tersebut

sambungan Scene 9
(lepas abis tgk mid nite, baru kuar hall)
B: Ehhh, jumpa korang lak kat cni, kenalkan ni la member aku yg ajak 5minit awal dari korang td
A: owwhhh, xpe.. Korang tgk ape? Ktorang tgk The Ugly Truth
B: Ktorang tgk G-Force. Nnt kite kuar arr tgk wayang same ek, sori la mlm ni x leh..
A: Xpe, next week kte kuar sesame keyy...
B: Setttt....

Kan baik kalau mcm tu, kite reschedule balik. Agaknya sampai cni lu kot... Kepada sesiapa yg membaca blog ini, n Scene2 yang dibagi tu kena tepat2 kat korang, minta ampun maaf key... Aku amik random jekk..Heheheheh..

Selamat Membagi Alasannnnnnn......

Bubbyeee.....

What's this?

You are currently reading sambungan "hentikan alasanmu"... at Hook Up with Syahmi.

meta

Please Click Me

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...