Please Click Me

Archive for October 2009

Clumsy, again and again...

Friday, October 30, 2009 § 2

Saya ada satu cerita tentang seorang kawan. Mari namakan beliau sebagai G. G merupakan seorang yang sangat setia. Pernah beliau jatuh cinta dengan seorang gadis yang telah pun mempunyai teman lelaki. Tetapi kerana cinta, beliau lupakan hakikat gadis tersebut telah berpunya. Malah G juga pernah meluahkan perasaan cintanya kepada gadis tersebut.

Lama masa yang diambil untuk G melupakan gadis tersebut, sehinggalah sekarang apabila G mula berkenalan dengan seorang gadis, mari namakan beliau L.

G berkenalan dengan L beberapa bulan yang lepas, itu pun hanya sekadar jumpa-jumpa begitu sahaja. G mengikuti rombongan kawan-kawan L untuk menonton wayang kulit, kemudian mereka makan bersama di sebuah restoran Jawa. Ketika itu G masih tiada perasaan terhadap L, tetapi G sering kali memerhatikan L, seolah-olah berasakan akan ada sesuatu pancaran wujud antara mereka.

Hari demi hari, G semakin rapat dengan L dan diketahui rupanya L sedang menjalani proses penceraian dengan suaminya. G juga semakin selalu keluar dan brjumpa dengan L. Tanpa G ketahui rupanya dalam diam beliau telah jatuh hati terhadap L. G memikirkan kembali apa yang perlu dilakukan. Adakah G akan meluahkan perasaannya terhadap L? Atau adakah G akan terus berdiam diri? Dan kenapakah G mengambil masa yang terlalu lama untuk mendiamkan diri...

Sama-sama kita nantikan sambungannya...

Wahhhhh....
Macam sinopsis wayang lah plak...

YZYZ...

PIMPIN Siswa Report

§ 1

Aku sebenarnya malas nak menulis nih..biarlah gambar yang bercerita...
Hahahaha...
Ni la last PIMPIN Siswa sidang nih...
Thn depan ada rezeki boleh join agi...
hehehehe...
Njoy da pics uolsss....


Aku suke tgk diri sendiri. Sikit gi nak jatuh cinta... (poyo gilerr)...



Waktu nak anta barang. Ari Khamis.



Gantung Banner kat bawah pondok tu...



Nak rindu kat jambatan gantung ni, boleh x??



Sunglasses kunun, maka nak tagging tempat ja pun...



Aktiviti sementara nunggu maghrib. Kishi translate aktiviti gosok dan tepuk dalam BI..
Kishi: Rub rub rub rub rub, are you feel hootttt??
Kenneth: Man, that's sound very horny, change it...



Pembahagian amanah. Aktiviti feveret cucu2 tok wan..



Baju tu membuatkan aku nmpk gemuk...



Terpaksa jd makcik n pakcik kantin. Kalau x, berebut la dorang2 ni nak makan...



Sape entah amek gmbr ni... Malam sebelum tu x cukup tdo kot. sekali tertido, terlajak engkau..haha



Peserta + Tenaga Penggerak



Pastu jd tukang kebun lak, bawak cangkul




Ni jd DJ, select lagu.. tp ikut telinga aku...



Time ni tgh tunggu turn untuk diurut. Syima na Shahrul urut aku serentak.. Eh lupa, Haja mydin pun ada gak..hahahah



Nak siapkan tapak pesta.. hahahaha

Begitula sikit2 gmbr time kem aritu...
Nak yg lebih, cek la FB I...
Hehehe..
Bubbye....

YZYZ

Lab Report Misunderstanding

Wednesday, October 28, 2009 § 0

Arini aku dikejutkan dengan mesej yang berbaur marah2 n emo2 from my lab partner...
Puncanya aku x reply msg beliau apabila beliau bertanyakan tentang lab report...
Di bawah adalah chronology cerita sebenar...

20hb Oktober 2009 (Selasa)
Ada kerja kat PUMA. Nak pinjam BamBam jap, tapi tuan punya badan x kasi sebab aku xde lesen. Berasa hampa, tapi memang patot pun tuan punya badan x kasi kan. Untuk elak terus berasa hampa, aku telah membezakan emosi aku dari badan aku. Hasilnya hampir semua kerja2 kat PUMA siap pada malam tersebut.

21hb Oktober 2009 (Rabu)
Masih dalam mood emotionless. Buka mata terus taip baki lab report sampailah pukul 1415. Time tu dah siap sepenuhnya. Mesej Mark nak pinjam printer, tetapi beliau keluar bersama Nat, nak buat passport. So aku tangguhkan dulu nak print lab report. 1500 pegi lab, buat kerja mcm machine. Sampai 1715. Kerja siap. OTW nak balik, naik keta ngn Wan Filzah, temankan beliau makan malam kat Gee TomYam. Then pas maghrib, pi karok ngn Akim n Pah naik Petom. Time ni emosi da start penetrate my body.

22hb Oktober 2009 (Khamis)
Lab report yang dah siap tersebut belum diprint. Hari ini, awal2 pagi lagi aku da bertolak ke Sg. Siput sebab nak anta barang2 PIMPIN ke kem. Balik USM dalam kol 5pm, terus set up DUD untuk meeting malam ni. Malam tu meeting PIMPIN sampai kol 11pm, terus pi PUMA nak finalize barang2 yang akan naik Van. X sempat lagi nak print lab report. Mesej Mark, cakap nak tdo ngan die tapi aku balik lewat ckit. Around 130am, temankan Abang Azhar makan pecal lele. Balik Tekun around 230am. Mark da tdo, x sempat nak print kat bilik dia campur tdo sekali ngan dia.

23hb Oktober 2009 (Jumaat)
Bertolak ke Sg. Siput untuk PIMPIN Siswa. Sah2 x sempat nak print lab report tu kan.

24hb Oktober 2009 (Sabtu)
Lab partner msg tanya tentang lab report. Tak dan nak reply sebab time tu tengah busy buat kerja. Terus lupa nak reply. Time tu jugak aku tgh sakit kepala dan x cukup tdo.

25hb Oktober 2009 (Ahad)
Balik dari kem. Sampai Tekun 710pm, Pah n suma2 ajak makan pecal. Tunggu kol 730pm. Masuk bilik, mandi solat terus lari pi makan Pecal. Balik dari makan pecal, kemas2 bilik and buat laundry. X larat nak print lab report sebab Mark balik Miri. Malas nak p CC. Tunggu besok ja la. Study ckit2 sebab besoknya ada test. Masuk tdo around 1230am.

26hb Oktober 2009 (Isnin)
Bangun tdo kol 9am. Study ckit2. Around 11am tdo balik jap sebab sangat letih. Bangkit balik around 1230pm, pegi mandi and bersiap2. 130pm pegi print lab report, then dapat call dari Abang Azhar, ajak p rumah Nat kat KL. Aku fikir jap, terus cakap okey. Then pas print aku balik bilik tukar baju dan HP aku tertinggal dalam seluar yang aku salin tu. Pen Drive aku lak tertinggal kat CC. Aku pegi kejar bas dan aku terlewat pegi test. Test tu 2 jam, start kol 2pm. Aku masuk kol 2.20pm and kuar kol 3.10pm... X nak terseksa lama2. Aku x tegur lab partner aku time tu sebab nak cepat. Aku pass lab report yang dah siap print tu kat lab assistant ktorang, Pak Cik Ali. Kol 3.30pm, terus lari pegi KL.

27hb Oktober 2009 (Selasa)

Balik dari KL kol 5am, ada miss call dari lab partner sebab HP tertinggal lam bilik. Pastu masuk la tdo pas Subuh. Bangun2 dari tdo around kol 8.30am, dapat mesej marah2 dari Lab Partner kata aku lepas tangan x nak buat lab report. Aku dalam keadaan confuse dan ting tong reply kata aku da siap lama da lab report tu. Da anta pun semalam. Aku cakap la HP aku tertinggal and waktu aku kat kem x dan nak reply mesej. Pastu dia minta maaf sebab teremo.

Tak kisah la nak emo ke apa, tapi selaku partner, kita harus percayakan partner and member kita. Aku xkan pegi mana2 kalau kerja aku x siap and semestinya aku x kan lepas tangan. Lepas tangan sesuatu yang bukan aku. Kadang aku yang melebih2 nak sambung kerja orang. So selepas satu sem, partner aku ni rupanya masih x nampak quality yang ada dalam diri aku. Rasanya x pernah lagi lab report aku x siap atau lewat siap. Selalunya on time. Cuma untuk report terakhir ni ada masalah teknikal ckit. Tapi walau bagaimanapun, seseorang group member harus ada trust kat member lain. Trust merupakan salah satu syarat untuk kita bekerjasama. Kalau xda trust, better jangan involve kat sesuatu atau seseorang.

Rasanya setakat ni la dulu...
Aku belum professional, tetapi aku berusaha ke arah itu...
Be a grown up...

YZYZ...

PIMPIN Siswa Mode

Friday, October 23, 2009 § 0

8 hours from now...
Nak pegi Kem PIMPIN Siswa lagi...
Berbezanya kali ni...
Pesertanya adalah International...
Selalu ni dapat local...
99% adalah TBC...
Tanah Besar China...
Hopefully, PIMPIN ni akan banyak buka mata aku...
Sama macam program2 yg pernah aku masuk...
X nak la waste kan segala apa yang aku dah usahakan...
Biarlah nampak hasil...
Biarpun bertahun2 akan datang...

PIMPIN ni sebenarnya bukan hanya untuk 1st year student...
Yes peserta dari kalangan 1st year...
Tapi Urus Setia kem...
Fasi, suma bukan 1st year...
Ni lah peluang kami nak belajar banyak benda baru...
Macam mana nak organize sesuatu program...

Macam post aku sebelum ni...
Team PIMPIN dari kalangan pelbagai background...
So, inilah masanya untuk kita membaiki kelemahan diri...
Agar menjadi grown ups yang dapat menyumbang untuk masyarakat...

Setakat ni dulu...
Later pas abes PIMPIN report lagi naa...

Jumpak U Bila I Jumpak U...

YZYZ...

Emotionless, working like a machine

Thursday, October 22, 2009 § 0

21st October 2009 - Today, dunno what's goin on...
I woke up at 5.49am, and I just read Mark's msg...
He sent it to me at 1.30am, saying he's goin back already...
Don't wanna reply it...

at 9am, received another msg from Tok Wan Jaya...
askin me to come to PUMA if I'm free..
Replied, maybe I won't coming, as I have work to do and I'm not free...

Few minutes later, received another text from Mark, askin Pah's number, didn't reply also.

Then only after 1030, I totally woke up...
I get up from my bed feel very malas...
Hit the shower, then having my brunch...
Nasi Ayam at Ibu's...
Continue my lab report...

type type type and I didn't stop typing until 2.15pm...
I type the report without any emotion or feeling...
And I manage to finish it...
Then after Zuhur, around 3pm, off to School...
Once again, emotionless...
I did the experiment like a machine...
And yeah...
Manage to finish it...
Then Wan Filzah fetch me and I accompany her to have her diner...
It's been a long time since I last ate at Gee TomYam...
I ate koey teow kung fu...
Boleh la tahan...

Then after maghrib, went to karaoke with Pah n Akim...
I really have to karok, to release something inside me...

Me sang
Gugurnya Bunga Cinta
My Sacrifice
Unwell
Lagu Cinta Lagu Jiwa (duet with Akim)
Hati Ini Telah Dilukai (duet with Pah)
How You Remind Me

Then went back to Tekun...
I went to 7E...
Withdraw some money...
Then beli burger...
Now tgh tunggu my laundry nak abes...
Pastu nak sambung emotionless balik...
Nak baca balik suma experiment...
Next week ada test lab...

Tomorrow nak pi Sungai Siput...
Na anta barang kat CAK...
So, bubbyee uollssss...

YZYZ....

Crush

Tuesday, October 20, 2009 § 0

Today, after kelas Psiko...
Aku pegi PUMA...
Nak sambung wat preparation PIMPIN...
Then around 5.15pm, aku nak balik...
Tunggu bas kat depan DB (Dewan Budaya)...
Semasa menunggu tu la...
Mata aku terpandang seorang girl nih...
Sesedap mata memandang la...
Pastu ktorang masuk bas yang sama...
Aku cuba sedaya upaya buat dia pandang aku...
Dan aku concern either dia perasan aku ataupun tak...
Pastu baru aku sedar, aku ni ada crush kat budak tu...
Tengok gaya cam 1st year...
Aku pun x de la nak menggatal kat 1st year...
Tapi kalau da nak crush tu...
Crush la jugak kan...
Good News is, maksudnya sekarang aku da moved on...
Aku da ada crush balik kat random chicks...
Maybe I'm ready to start dating again...
Tunggu dan lihat la....
Hehehehe....

YZYZ, crush boy...

Seoul Garden Report

§ 0

Gilak kenyang la makan kat ctu...
1st time aku makan sampai x larat da nak gelak...
Menyumbat steambot...
BBQ...
and pelbagai resipi ice cream...
mmg kenyang....

Rasa cam nak pegi ctu lagi laa pasnih...
Thanx kat Ezzah n sume2 yg menjayakan plan ke Seoul Garden tersebut...
Study week nak pi ctu lagi...
Hehehehehe.....

Gambar tgk lam FB Ezzah ekk....

Seoul Garden Mood

Monday, October 19, 2009 § 0

Tengah Lapar...
But it's good...
Because I'm gonna have my lunch at Seoul Garden...
Ngan Ezzah, Farah sumerr...
Yipppiii...

Tapi sekarang tgh tunggang terbalik lam Lab dulu...
Pasnih tunggang terbalik kat Seoul Garden lak...
Dan petang ni macam nak pi trim rambut...

Anyway setelkan lab aku dulu...

Bubbyee....

Cam pendek jek post nih....

Spotted: The Truth Is Out There...

§ 0

Sunday, woke up at 12pm...
Feel a lil bit dizzy...
Then Mark ask me "Kenak kawu, x cukup tdo ka?"
"No laa.. terlebih tdo..."

Then went to 7E (pas mandi keyyy) to withdraw money...
Worth a shot, yess..dapat pon..
I withdraw all of my money..
Then went back to Tekun..
Kemas2 a lil bit my room..
Laundry..
Mandikan hamster...
Kemas katil...
Lipat kain...
Then spent my evening at Mark's...
Mark buruk ari nih...
Y? Biar kami ja tau..hahaha... Secrecy right Bro?

Then I ask Mark...
Me: Diner cney lak (diner katne)
Mark: Malas la maok kuar (malas la nak kuar)
Me: Aku ajak Helen la camya (au ajak Helen la camtu)


via message
Me: Lane,jum mamak mlm tok.maok x? (jum mamak mlm ni?nak x)
Lane: Kol bpa? Lwt sket ar.
Me: 830 cukup lewat x?
Lane: Haha. Aku tgh maok (nak) mkn ba tok (ni). Uols g lok (dulu) la. Mybe 9 sumthing aku g
Me:Aku sorang ja deng. Mark ada meeting MPD. cmya (camtu) mkn kat cfe ja la aku
Lane: Tedah jua bunyi (sian nye). Aku ingat ko bw lepaking
Me: Diner.mlm tok lewat kit aku cm da plan.xpa la.cfe pun boleyh.heheheh...


Then I said to Mark "aku makan kat cfe ja kot. Helen tgh nak diner. Matt pegi Perak. lum balik kot"
Mark "Matt polah (buat) pa kat Perak? Dating ka?"
Me "Entah la..x jua ku tanya.."

Then Mark voluntarily wanna have diner with me even he malas nak kuar. Really appreciate it...
After having our diner, depan Gate RST, I received msg from Didi, minta teman pegi diner..
Me dgn baek atinya menemani beliau pegi diner...
Around 930pm ktorang kuar again. Then a few minutes afta that, received phone call from Akim..
Akim: Syahmi, kat mana?
Me: OTW nak teman member pi diner..
Akim: Kat mana?
Me: Mana2 asalkan bukan Ismail Ikan Bakar, sebab me n Mark baru ja pas makan kat situ.
Akim: Aku kat cni ni. tgh teman member aku makan... Jum la mai cni..
Me: X mau, baru pas makan ctu, nak pi tempat lain lak..
Akim: Pi la cni, kita nak discuss aktiviti kita malam ni..
Me: Issshhhh.. Orait laa.. Aku pi la situ.


Then, for the second time..
Aku pi Ismail Ikan Bakar...
Depan Nazri, dapat lak phone call from Matt..
Rupanya she's having her diner kat Nazri..
Then I told her the above story...
Mcm mana aku x jadi pi makan ngn Helen sebab dia da makan...

Pas sampai kat Ismail Ikan Bakar...
Akim, me n Kak Ira wat la plan weekend ktorang......
1030 pm da gerak daa...

Then around 10pm, Helen msg me, kata aku fitnah dia..
I'm guessing Matt not telling her the story dgn betol kot...
So biarlah blog ni berbicara...
Malas nak defend diri sendiri...
Hahaha...
This blog telling only fact...

Then pas teman Didi makan..
we off for our weekend plan with Akim...
Ni da minggu ketiga...
Maybe I wanna make it official...
Otey tak Akim???

Okiey laaa...
Setakat ni ja dulu...
Kisah ayam idup balik, biarlah bicara sendiri kat FB Akim...
Hehehe...

Bubbyee....

Jumpak U Bila I terspot Hottest Gossip...

YZYZ...

huhahuhahuha....

Tidak Kesampaian

Sunday, October 18, 2009 § 0

Today I have plan with Mark, Kak Ira, Akim n Yat. But most of our plan was tidak kesampaian...
1st we went to Penang Bowl of course bowling. We played 2 games...
Then I mencari2 Bank Rakyat ATM machine as my card not workin...
So worth a shot, try cucuk kat Bank Rakyat...
Jumpa satu kat BJ, but out of service...
Jumpa satu kat Jelutong, but me miss the simpang...
Jumpa satu kat Bayan Lepas, but they renovate the ATM vestibule...
Poor me... dah lah ade RM4.00 jek lam wallet...

Then we pusin2 to cari tempat Mark nak kencing...
He said his pundi kencing wanna explode already...
Siapakah yang sudi kesian kat pundi kencing Mark..
hahahahah...

Then we have our diner somewhere in Bayan...
Nasi Goreng Berkacang...
Akim suggest us to have our diner there..
Nice la...
But the place a lil bit terperosok...
So not many people know about it...
Petom have some *ehm ehm*...
But we wait until Akim upload the pic 1st la...

Then went to Queensbay, kunun nya nak catch Meat Ball MidNite...
Tapi we make a pact already with Natrah, to watch Meat Ball next week with her...
So we pass Meat Balls..
Other movie...
White Out, Akim said a lil bit boring...

Pandorum, Kak Ira afraid to watch...
Surrogates, too late, as Akim have to go back early..
Other movie, boring + already watch..
So we decided to have our very own concert...

Went to Relau..
Keluarga, have to wait until 1230...
Sahabat, full until 1200
Keluarga BJ branch, have to wait 3 hours...
Then we pass...
We went back to USM in very hampa mood..

Then after sending Akim back to Bakti...
I drove Petom, pusing2 USM...
Since bnyk plan tidak kesampaian...
I bawak Petom pusin2 USM berkali2...
Masuk Canselori...
Masuk DB...
Pusin IK...
Masuk stadium..
Semua laa masuk..
Nak lepas tension kan..

Pastu balik bilik...
Duit xde, sebab ATM rosak..
Kredit da abes...
Line internet lak choi...
Tengah pusin2 lak atas katil Mark..
I menaip post kali nih...

BTW, tadi kan, ada orang tu bawak Petom...
Pastu air kat wiper tu terpancut..
Heheehe..
(hint, bkn Syahmi.. tapi...)...

Okey laa...

Jumpak U bila I kesampaian Jumpak U...

YZYZ....

hahahahaha....

frust ckit2 jekkk.....

SPeRM family...

Thursday, October 15, 2009 § 0

Today is the last day to open SPeRM booth.
DK seems very lengang..
Just one two people passing by...
It's not that havoc like the first and a lil bit like the second day...
I'm starting to miss the moment already...
The moment with SPeRM family...
Pah, Nat, Hana, Yat, Khairy, Akim, Paah, Abang Azhar and everyone...
Miss being gila-gila with them...
Playing dice...
Paint the banner...
Karaoke session...
Video...
And everything...

This my second last sem...
I'm gonna miss doin all of dis stuff...
Not the stuff I'll be missing the most...
But the precious moment with my friends...
Maybe we done the most dull thing on earth...
But doin it together with them...
Change the fact, it's not dull...
But it's ridiculous...
Hahaha....

YZYZ, SPeRM boy reporting from SPeRM booth...

Gambar tgk lam facebook je ek...

(klik di sini)

Last Week's Reward time NOT kickin last two week's reward time's ass

Monday, October 12, 2009 § 2

Maybe simply bcoz I'm not performing very well during my weekdays. Most of the time, I spent my weekdays with nap. Or maybe there's not so many occasion occur last week. IDK. But this is so far what happens during my Reward Time.

Friday, me, Nat, Hana n Pa'ah went to SPeRM office to pick up something then we went to KAMDAR to buy the kain for our banner. Then went back to our Hostel. Nothing much happens. Then at night, I'm confuse. Nothing to do. There's Light n Lantern festival at Padang Kawad, but I dun feel wanna go. So I just spent my time on my bed, watchin DVD. Then Matt text me and invite me for supper. Then I go out and about 20 mins after that Khairy join us. Seems like he has nothing to do also in his room. During that supper, we played this game and we named it KFC stand for Khaleel Fan Club. Maybe next time I'll post something about it. Haha.. U must try to play it, bcoz it's very interesting.

Later that nite, me spent my time lepaking with Khairy n Julia. This is my first time lepaking with her. And I already can feel the bonding. She is a very nice talker and listener. No wonder many people easily pleased if around her. Then we go back at 5am after talking2 and sharing2.

The next day (Saturday), I woke up a lil bit late (at 12++). Suppose I have work to do in SPeRM cubicle at 10 but I woke up late. Then I'm rushing to go to the cubicle and start to do our work, which is preparing the banner for the next event. Me, Nat, Hana, Pah n Abang Azhar was there painting the banner plus minus with watching Hindustan. Hehehe... So nice owh, Hindustan movie at dis era, bcoz the story is not totally about love and, less song. Kinda like it.

Then goin back, Pah let me drove BamBam back. And I can feel my driving skill is improving since last time. Practice makes perfect. Then at nite I went to the stadium to watch 1Siswa 1Malaysia performance together with Diana. Then we ran into Mark n Kecik and we sit together with them. After the 1st performance, we went back already as all of us have work to do except Diana. She stays with her friends.

Dat nite I'm having my dinner with Mark and we ran into Helen, Matt n Ailis. We sat together with 'em and this is my first eating Jco as Helen gave the doughnut to me and Mark. Very nice and Jco kicks Big Apple's ass. Then I spent my nite at Mark's place. I watched Angels n Demons, but I fell asleep half way of the movie. So sleepy dat nite.

Sunday, around 5pm, me goin out with Mr. X to watch some muvie, as I already promise him to accompany him release his bingung. We went to BJ 1st to buy some ear ring for him then straight away to Queenbay. We watched Sorority Rows and funny thing is, Mr. X is afraid to watch the killing scene. So sweet la u.. Hahahaha.. Then me n Mr. X goin back early as I have meetin at 10pm.

Then I went to the meetin but the meeting started a lil bit late. After the meetin I have some secret plan with somebody. Every week like dis owhh, must have a secret plan. Hehehehe..

So far, that's my Reward Time last week. A lil bit bosan actually. Suppose I go to Tambun with my friends, but I have no budget, so I pass. Next week I book Mark already to play bowling. Anybody wanna join us?

YZYZ, c u when i c u....

hahaha...

Plan for aritok. Cemerlang kamek kooo.....

Thursday, October 8, 2009 § 0

Post kali tok memang disengajakan ditulis dalam Bahasa Sarawak. Lamak baa sik ngerepak Sarawak. Da org madah aku da buang batu lak.

Marek x berapa maok sukses gilak. Maka aritok aku mesti all out sedaya boleh... Yessss.. Syahmi Boleh...

Maka, tok la so far pa da berlaku n akan berlaku seari2 tok.

  1. Makan awal pagi ngan Mark (da polah tek, nya kelaparan gilak2 ya)
  2. Siapkan Lab Report sampei sample calculation (wahh nektok da masok calculated result, ckit gik ya)
  3. Masuk lab FYP n siapkan 4 gram sample agik (kali tok ingat mbak kunci oi)
  4. Beraya kat opis SPeRM kol 2 lak..(pakei semat2, maok temu org besar ya)
  5. Boh belanja menar gilak aritok, aku tok dah x berduit gilak
  6. Study Fizik, kakya molah tutorial nya, sak mantap markah quiz.
  7. n apa2 yang ku rasa patut dipolah...

Baahhh, ya jak lok pok. lak dudi2 apdet gik.

Best jua ngerepak kakar Sarawak tok.

Baa, temu kawu lak mun ku temu ngn kawu...

YZYZ, Sarawakian Boy...

Starting minggu ni tak Berapa Enak

Wednesday, October 7, 2009 § 0

Arini da ari ketiga untuk minggu ni, tapi hasilan masih belum memuaskan. Arini, banyak mistake dibuat menjadikan sehingga 3pm 7 Oktober 2009, x berapa memuaskan.

Pas abis meeting n supper semalam, sepatutnya aku dah boleh masuk tdor pada jam 1.30 pagi. Tetapi aku dengan baiknya menemani Mark bercerita tentang probs beliau. Dia seperti ada permasalahan yang besar, so aku dengar la segala masalah beliau. Sambil2 tu, aku wat report lab aku. So bergerak la sikit report aku.

Then aku tdor at 3am, malangnya aku ni walau macam mana ngantok sekalipun, aku susah nak terlelap. pusin2 la aku kat atas katil Mark cuba nak tdor. yang aku ingat pas 4am kot baru aku tertidor sebab waktu tu Mark baru siap iron baju F1 die and aku sempat toleh jam. Aku cuba nak tdor, tapi biasanya kalau tdur kat bilik Mark memang macam tdur kat Moscow. Dia bukak kipas laju sangat dan aku x nak kongsi selimut. Pusin2 lagi la aku menahan kesejukkan.

Pas bangun dalam kol 8am, aku balik bilik and bersiap2, mandi sume. Pastu g breakfast. Da ujung2 sem ni malas da aku nak p kelas. biar laa... aku baca la note Fizik jap. Abes la jugak satu chap. Pastu aku kne ganti balik tdur ku yg x berkualiti semalam. Takin nap sampai kol 1 den bersiap2 sebab nak masuk lab FYP.

Nak dijadikan cerita, aku g Puma lu sebab nak cek Pelaka SPeRM masih ade ke tak. Sekali, naaahhhh.... Tersembang lak kat ofis sambil melantak kuih raye. Jimat belanja lunch aku kekenyangan makan kuih raya. Pas tu dalam 2.45pm aku gerak la ke skul. Sekali da sampai skul n da masuk lab, aku teringat satu set kunci loker aku x bawak. hampeh tol la.... x dan la nak wat experiment. So aku balik n kalau aku da balik, memang susah ckit aku nak kuar. So sekarang sambil taip blog ni aku ingat aku nak wat tutorial la. Biar mantap ckit markah quiz ZCA aku nnt. hehehehe.... Tu arr.. da kol 3 lebih, tapi hasil masih belum memuaskan..

Arap2 esok aku dapat produce something yg memuaskan. BTW, rasenya malam ni mcm nak p trim rambut. tgk la kalu rajin...

Jumpak U bila I jumpak U...

YZYZ...

Reward Time present Injured Time at Akim's

§ 4

so bercontinued, suppose I end my Reward Time right after watchin sparkling Indonesia. Then buka2 mata jek, I read msg from Akim inviting me to his open house in a very weird way. He sent me his address. Aku pun blur sekejap, pebenda la c Akim ni mengarut pagi2 camni. So I guessing dia ajak p open house die kot. Aku nak msg Pah, tapi tgk2 Pah da msg dulu, kuar at 2pm.

So aku pun bangun la bersiap2 (selepas agak 3 jam mengensot atas katil, Ahad, wut do u expect?) Pastu dapat msg dari Mark ajak p tengok wayang at 6 pm. Die kate die tgh bingung n sangat2 memerlukan utk tengok muvie. Aku invite die pegi umah Akim lu then after tu baru la pegi tgk wayang.

Ktorang bergerak p umah Akim around 2.30pm menggunakan 3 buah keta. Memang rombongan raya la ktorang. Sampai2 kat umah, aku tengok orang2 kat dalam lab FYP aku kat ctu sebab mak Akim tu lecturer organik kat Skul aku. Tersipu2 jantan la aku kat ctu. After that ktorang belasah arr makanan kat ctu, cuma ada satu soalan, nape makanan semua rasa sejuk? Baru kuar fridge ke, tapi aku puas gak arr, sebab dapat rasa makanan raya walaupun Syawal da nak lepas setengah. Paling best kat umah die, sebab ade biskut raya.

Gambar x dapat nak share sebab lupa bawak kamera. Tapi banyak jek dorang amik gmbr aritu. Nnt tag aku ek...

Pastu, aku n Mark g Queensbay, tgk wayang. Pah anta kte dua orang. Ktorang tgk Tsunami at Haeundae. Cane tah nak pronun benda tu. For the first time aku tgk wayang, ktorang dapat tiket keempat dan ketiga terakhir dalam hall tu, duduk barisan paling depan n kat kapel seat. 1st time aku duk kat kapel seat ngn Mark lak tu. X boleh blah langsung.

Cter tu memang best arr, sebab banyak kisah kat Haeundae tu dorang rangkumkan dalam satu tragedi. Cuma satu aku x paham. Lepas 2nd wave tsunami tu datang, nape dua orang yang berpegang kat tiang lampu tu still leh survive sedangkan orang2 yang kat atas bangunan hotel yang sah sah tinggi leh mati? Kurang faham di situ.

Actually aku selalu dapat deja vu, premonition dan mimpi tsunami will come at my feet. IDK. Maybe just some random images dalam kepala aku, or tu adalah deja vu aku akan menonton film tu kat cinema. Tapi bukan semua deja vu dan premonition aku betul. Sometime silap gak.

Ps abes tgk wayang, aku n Mark amik taxi dalam kol 6.30pm sebab Mark suddenly ade meeting kol 6pm. Tapi memandangkan ktorang da dalam hall, go on ja la tgk wayang. Malas tol arr kuar ngn 2nd year student nih, weekend pun ada meeting. Pengerusi meeting Mr. Ramanathan lak tuh. Mantan MPP n final year student. Xkan nak wat meeting waktu weekend kot Mr. Rama? Kalau dak 2nd year aku memang faham meeting dorang mmg x kira waktu dan tempat, tapi kau? Hmmm.. ragu gak aku. Aku semenjak balik dari LI aritu, aku memang x nak kacau weekend (especially sunday) dengan meeting atau kerja. Kalau aku sorang yg wat kerja xpe jugak, tapi nak melibatkan orang lain. hmmmm fikir2 gak aku. Biarlah, asal projek dorang sukses, sudah. X guna aku nak komplen lebih2. Biarlah komplen2 ni kita bagi kat ProM. Dorang lebih terer.

Pas abes tgk muvie, aku balik bilik. N Officially ended my reward time. Tapi jeng jeng jeng, ade lak misi rahsia malam tu. tapi dah namanya rahsia, x leh la aku nak reveal kan, so biarlah samapai dctu..

hahaha...

Gtulah alceritanya aku menjalani Reward Time aku minggu lepas. x sabar aku nak tgk cane aku melalui Reward Time minggu nih. Okieyss...

Jumpak u bila i jumpak u..

YZYZ.. zzzzzzzz...............

Reward Time present Sparkling Indonesia

Tuesday, October 6, 2009 § 4

p/s: this post contains BM semenanjung, bahasa Sarawak n English dan maybe a lil bit Indonesian Language. So pandai2 la membedakan.. Hakhakhak

Reward Time continue with Sparkling Indonesia. Lepas bkejar2an balik dari Taman Negara, I straight Forward pegi DB, dengan x mandi n x makannya. But luckily I sempat solat. I arrive at DB a lil bit late, around 8.20pm and Jess already waiting for me outside the hall as her ticket wif me.

Masuk2 je, da dengar speech from (maybe) Konsulat Indonesia. IDK. I ask Helen, she said the opening act (Java Dance) was nice. Shoot rugi sampai lambat. After ucapan, the show continues with melodrama from Institut Pertanian Bogor. OMG, the show mesmerized me. They did it very very very well. Top notch. Even people yang dah biasa perform pun boleh intimidate watching them, apa lagi aku yang buta tentang performance. Unfortunately, aku x ambik gambar sebab tertlalu kusyuk tengok. But Helen n Liss do record them. Aku duduk sebelah Jess and she said, she's satisfied with RM10 she spent for this event. Ada something I wanna share:

Me: Jess, si Rahma(Hero of the story) ya boy or girl?
Jess: I think girl la, bcoz the body structure macam girl
Me: Thank Godness, I'm having crush on si Rahma and I thought she is a he.

Sepanjang cerita and everytime watak si Rahma keluar, aku akan cakap "wow, he looks radiant in that costume" then "OMG, not again. Man Crush!!!" Seriously, I'm totally afraid I'm having a man crush after watching si Rahma. Dat's why I asked Jess, die tu she or he. Gosh, pheewww....

Tapi for those yang x datang, performance malam tu memang meletop uoolllssss......

Then lepas tu ada la beberapa performance. Njoy da pic uoollsss...



Foundation terlebih ker L?




Aku bukan tdo arr... JJ n KS



Somebody got crush on him (not me arr, jgn nak wat drama)



Bluetooth, suka tgk kain batik tu




Tari ni agak bosan ckit. Maybe sebab da mcm joget yg biasa kita nampak kat Malaysia. Atau sebab before dorang perform, ktorang tgk Melodrama yang cemerlang tu.



Tari ni agak rancak. Best gak layan



Pemain2 muzik. Memang best arr... Teringat kat Matrix, sebab banyak member aku kat matrix pandai main traditional instrument



Tari Merak. Merak merah tu selalu Ting Tong tapi cute.



Nota kuliah: Jaipong



Ni la tari Jaipong seperti yang terpapar dalam nota tersebut



Spotted, LW n KS



Another Lecture Note



Dancer ni pun cute gak. Dah la tinggi



Ni plak pas die guna mask. x jadi arr nak cute. Hehe.. Seram lak aku tengok



Tari Saman dari Acheh. Antara Tari paling Cemerlang malam tu. Memang best arr..



Cyez, memang best dan synchronize dorang wat



Winner BOTB the day before. Stupid Perhaps...



Kantoi Kuni guna selipar jepun jek perform. Hahah.. Pa la ko Kuni..



I'm not a big fan, so layan jek la BunkFace nih...

Then after event Jess fetch us to Nazri. Makan2. Hahaha.. Pastu ktorang buat drama.

Well: (anta mesej kpd Lane) orderkan aku limau ais, laici, mee goreng n meggi goreng.
Lane: okiey...
Me: Apa kata kita molah drama, kita pisahkan Well ngn kawannya ya.

So mekorang ngkah makanan Well kat sebelah aku n makanan kawan Well nuuunnnn di hujung sebelah sana. Hahaha.. Kunun maok pecahkan ais kawan Well la.. Pemalu ada orang laki ya. Ku rasa nya malu ngn kawu la Lane.. Hakhakhak..

Pasya Well pun datang embak kawannya n sekali ngn rumet Well. Tua ada rumet Well (sori rumet Well). hahaha... Then makan2...

Satu gik kisah, Matt akhirnya berjaya mendapat ordernya dengan betol. Clap clap clap untuk Matt.


Muka2 puas..hahaha


Anyway, congratz la kepada Persatuan Pelajar Indonesia sebab berjaya organized such an awesome event in USM. U guys memang rocks...

That's suppose how I ended my Reward Time, but jeng jeng jeng... ade lak injured time dalam Reward Time nih, so bercontinued lagi laaa...

YZYZ, Sparkling Boy...


to be continued...

Reward Time present Mission in KAMDAR: Memang Berbaloi

Monday, October 5, 2009 § 0

Sabtu lepas, pas having lunch ngn Nat, Khairy, Pah, Kak Ira n Abang Azhar, aku minta tolong Pah nak pi survey kain kat KAMDAR. So around 2pm ktorang gerak arr guna Petom. Kate kol 2, tapi kuar dari RST kol 2.25pm.. Dah lah Abang Azhar nak g kejar Bas die nak g KL kol 2.30 pm. boleh lak ktorang wat camtu. hahaha... Anyway kepada Abang Azhar, good luck untuk interview tu. Semuga dapat la ek, n kalu da dapat belanja karok n bowling ekkkk...

Pas g pusin2 kat Kamdar, ktorang terjumpa kain ni...





Okey x kalau ktorang nak wat tempat orang tanda tangan untuk booth SPeRM nanti. Owh ya BTW lupa ape intention survey kain tadi. Nak buka booth then kain ni sebagai gimik orang tanda tangan mnandakan dorang tolak rasuah. Haha.. Agak2 sesuai x kain nih? Pas survey kain, dorang rumet 2 orang nih, Pah n Kak Ira terbeli lak kasut. Tapi sayangnye kasut Kak Ira x expose lagi..Hahah.. Tapi petang tu aku da rasmikan. Dalam kalut nak g solat, terguna selipar baru Kak Ira..haha




Cuba korang teka kaki sape nih?

Pastu ktorang beli ice cream n makan lam keta sambil kejar Nat yang dah berada di Padang Kota. Nak teman die wat survey kat ctu.. Pas sampai Padang Kota, ktorang g lak Taman Negara. Gambar kat bawah ni waktu ktorang isi minyak kat Teluk Bahang. Kak Ira dapat borang peraduan lagi..haha


Kiut x ktorang?

Gambar seterusnya ni adalah sejurus pas ktorang sampai kat Taman Negara


Dorang ni rumet





Gambar jeti depan Teluk Bahang




Terspot Nat. Lepak jap. Sudu yang Nat gigit tu, ktorang amik dar McD..haha




Segan nak amek gambar..Hehe..(nak buktikan kat Kak Ira, aku ni reti gak malu)




Bak kata Kak Ira, skandal di mana-mana..ahaahah




Yang Pah tengok tu bukan ketam tau. Tu adalah 'katak'...Kak Ira kate katak..hahah

Pas abes nolong Nat kat ctu, ktorang blah n solat jap kat masjid kat Feringgi. Then bkejar2an la aku balik sebab nak g tgk Sparkling Indonesia...

hahaha..

tunggu tau sambungan ketiga dia..haha

YZYZ, beach Boy..hehe



to be continued...

Reward Time present BOTB

Sunday, October 4, 2009 § 0

Salah satu benda yang aku paling suka pada ari Jumaat adalah a day yang aku panggil sebagai Reward Day. Dis year nak namakan Reward Time lak ar sebab aku da lanjutkan tempoh berhibur tu sampai Saturday. So no more Reward Day.. Haha.. Btw, Reward Time originally started semenjak aku sekolah lagi. Kalau x silap aku since form 2, tapi aku make it official, since form 5. Da nak SPM kan, so kna la strict kat diri sendiri ckit. So dis weekend, Reward Time aku sebenarnya agak pack, memandangkan terlalu banyak kerja perlu disetel during weekdays, so x salah kot aku berhibur and berfoya lebih ckit weekend die. Haha.. Sepatutnya aku pegi Seoul Garden lu, sebagai warm up, tapi x jadi. Kalu korang follow blog aku, korang akan tahu nape. Jadi pada sebelah malam aku pergi Battle of The Band. Aku bukan follow sangat pon gigs and band2 aktiviti ni, tapi memandangkan ramai kawan aku perform malam tu, aku turun gak. Aku lak kaki karok, so kalu da event yang melibatkan nyanyi2, kena la aku turun kan. Hahah.. njoy da pix lu..




Spotted. Lane menjadi last minit back up singer. Kini baru diketahui apa aktiviti beliau sepanjang malam. Praktis rupanya...





Spotted. Khairy menyapot band Senget sebab tu Band member die





Spotted. Sharifah Amani guna baju Pimpin (perlu ke) tgk Battle of The Band kat USM





Spotted. Anne membuat apa kat belakang ya





Spotted. Menyapot Jess dan semua la...


My comments, best la jugak. Tapi sound system choi. Sangat2 choi. Personally I like Andy's band, Band dari UUM, band budak2 kecik tu and beberapa lagi ar. Tapi of course I support Fly and Atai punya band. Member beb. Dak2 senget tu pun best gak. Suke tgk muke adik Tok Wan nyanyi. X boleh blah langsung. Hahaha..

Then congratz kat Fly, sebab menang vokalis terbaik. Man, u did it. So proud of u. Bila mo belanja saya makan? Hahahahaha....

Okiey, setakat ni lu, ada sambungan nih...

YZYZ, Battle of the Band Boy...


to be continued...

Please Click Me

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...