Please Click Me

Lab Report Misunderstanding

Wednesday, October 28, 2009 § 0

Arini aku dikejutkan dengan mesej yang berbaur marah2 n emo2 from my lab partner...
Puncanya aku x reply msg beliau apabila beliau bertanyakan tentang lab report...
Di bawah adalah chronology cerita sebenar...

20hb Oktober 2009 (Selasa)
Ada kerja kat PUMA. Nak pinjam BamBam jap, tapi tuan punya badan x kasi sebab aku xde lesen. Berasa hampa, tapi memang patot pun tuan punya badan x kasi kan. Untuk elak terus berasa hampa, aku telah membezakan emosi aku dari badan aku. Hasilnya hampir semua kerja2 kat PUMA siap pada malam tersebut.

21hb Oktober 2009 (Rabu)
Masih dalam mood emotionless. Buka mata terus taip baki lab report sampailah pukul 1415. Time tu dah siap sepenuhnya. Mesej Mark nak pinjam printer, tetapi beliau keluar bersama Nat, nak buat passport. So aku tangguhkan dulu nak print lab report. 1500 pegi lab, buat kerja mcm machine. Sampai 1715. Kerja siap. OTW nak balik, naik keta ngn Wan Filzah, temankan beliau makan malam kat Gee TomYam. Then pas maghrib, pi karok ngn Akim n Pah naik Petom. Time ni emosi da start penetrate my body.

22hb Oktober 2009 (Khamis)
Lab report yang dah siap tersebut belum diprint. Hari ini, awal2 pagi lagi aku da bertolak ke Sg. Siput sebab nak anta barang2 PIMPIN ke kem. Balik USM dalam kol 5pm, terus set up DUD untuk meeting malam ni. Malam tu meeting PIMPIN sampai kol 11pm, terus pi PUMA nak finalize barang2 yang akan naik Van. X sempat lagi nak print lab report. Mesej Mark, cakap nak tdo ngan die tapi aku balik lewat ckit. Around 130am, temankan Abang Azhar makan pecal lele. Balik Tekun around 230am. Mark da tdo, x sempat nak print kat bilik dia campur tdo sekali ngan dia.

23hb Oktober 2009 (Jumaat)
Bertolak ke Sg. Siput untuk PIMPIN Siswa. Sah2 x sempat nak print lab report tu kan.

24hb Oktober 2009 (Sabtu)
Lab partner msg tanya tentang lab report. Tak dan nak reply sebab time tu tengah busy buat kerja. Terus lupa nak reply. Time tu jugak aku tgh sakit kepala dan x cukup tdo.

25hb Oktober 2009 (Ahad)
Balik dari kem. Sampai Tekun 710pm, Pah n suma2 ajak makan pecal. Tunggu kol 730pm. Masuk bilik, mandi solat terus lari pi makan Pecal. Balik dari makan pecal, kemas2 bilik and buat laundry. X larat nak print lab report sebab Mark balik Miri. Malas nak p CC. Tunggu besok ja la. Study ckit2 sebab besoknya ada test. Masuk tdo around 1230am.

26hb Oktober 2009 (Isnin)
Bangun tdo kol 9am. Study ckit2. Around 11am tdo balik jap sebab sangat letih. Bangkit balik around 1230pm, pegi mandi and bersiap2. 130pm pegi print lab report, then dapat call dari Abang Azhar, ajak p rumah Nat kat KL. Aku fikir jap, terus cakap okey. Then pas print aku balik bilik tukar baju dan HP aku tertinggal dalam seluar yang aku salin tu. Pen Drive aku lak tertinggal kat CC. Aku pegi kejar bas dan aku terlewat pegi test. Test tu 2 jam, start kol 2pm. Aku masuk kol 2.20pm and kuar kol 3.10pm... X nak terseksa lama2. Aku x tegur lab partner aku time tu sebab nak cepat. Aku pass lab report yang dah siap print tu kat lab assistant ktorang, Pak Cik Ali. Kol 3.30pm, terus lari pegi KL.

27hb Oktober 2009 (Selasa)

Balik dari KL kol 5am, ada miss call dari lab partner sebab HP tertinggal lam bilik. Pastu masuk la tdo pas Subuh. Bangun2 dari tdo around kol 8.30am, dapat mesej marah2 dari Lab Partner kata aku lepas tangan x nak buat lab report. Aku dalam keadaan confuse dan ting tong reply kata aku da siap lama da lab report tu. Da anta pun semalam. Aku cakap la HP aku tertinggal and waktu aku kat kem x dan nak reply mesej. Pastu dia minta maaf sebab teremo.

Tak kisah la nak emo ke apa, tapi selaku partner, kita harus percayakan partner and member kita. Aku xkan pegi mana2 kalau kerja aku x siap and semestinya aku x kan lepas tangan. Lepas tangan sesuatu yang bukan aku. Kadang aku yang melebih2 nak sambung kerja orang. So selepas satu sem, partner aku ni rupanya masih x nampak quality yang ada dalam diri aku. Rasanya x pernah lagi lab report aku x siap atau lewat siap. Selalunya on time. Cuma untuk report terakhir ni ada masalah teknikal ckit. Tapi walau bagaimanapun, seseorang group member harus ada trust kat member lain. Trust merupakan salah satu syarat untuk kita bekerjasama. Kalau xda trust, better jangan involve kat sesuatu atau seseorang.

Rasanya setakat ni la dulu...
Aku belum professional, tetapi aku berusaha ke arah itu...
Be a grown up...

YZYZ...

What's this?

You are currently reading Lab Report Misunderstanding at Hook Up with Syahmi.

meta

Please Click Me

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...