Please Click Me

Reward Time present Injured Time at Akim's

Wednesday, October 7, 2009 § 4

so bercontinued, suppose I end my Reward Time right after watchin sparkling Indonesia. Then buka2 mata jek, I read msg from Akim inviting me to his open house in a very weird way. He sent me his address. Aku pun blur sekejap, pebenda la c Akim ni mengarut pagi2 camni. So I guessing dia ajak p open house die kot. Aku nak msg Pah, tapi tgk2 Pah da msg dulu, kuar at 2pm.

So aku pun bangun la bersiap2 (selepas agak 3 jam mengensot atas katil, Ahad, wut do u expect?) Pastu dapat msg dari Mark ajak p tengok wayang at 6 pm. Die kate die tgh bingung n sangat2 memerlukan utk tengok muvie. Aku invite die pegi umah Akim lu then after tu baru la pegi tgk wayang.

Ktorang bergerak p umah Akim around 2.30pm menggunakan 3 buah keta. Memang rombongan raya la ktorang. Sampai2 kat umah, aku tengok orang2 kat dalam lab FYP aku kat ctu sebab mak Akim tu lecturer organik kat Skul aku. Tersipu2 jantan la aku kat ctu. After that ktorang belasah arr makanan kat ctu, cuma ada satu soalan, nape makanan semua rasa sejuk? Baru kuar fridge ke, tapi aku puas gak arr, sebab dapat rasa makanan raya walaupun Syawal da nak lepas setengah. Paling best kat umah die, sebab ade biskut raya.

Gambar x dapat nak share sebab lupa bawak kamera. Tapi banyak jek dorang amik gmbr aritu. Nnt tag aku ek...

Pastu, aku n Mark g Queensbay, tgk wayang. Pah anta kte dua orang. Ktorang tgk Tsunami at Haeundae. Cane tah nak pronun benda tu. For the first time aku tgk wayang, ktorang dapat tiket keempat dan ketiga terakhir dalam hall tu, duduk barisan paling depan n kat kapel seat. 1st time aku duk kat kapel seat ngn Mark lak tu. X boleh blah langsung.

Cter tu memang best arr, sebab banyak kisah kat Haeundae tu dorang rangkumkan dalam satu tragedi. Cuma satu aku x paham. Lepas 2nd wave tsunami tu datang, nape dua orang yang berpegang kat tiang lampu tu still leh survive sedangkan orang2 yang kat atas bangunan hotel yang sah sah tinggi leh mati? Kurang faham di situ.

Actually aku selalu dapat deja vu, premonition dan mimpi tsunami will come at my feet. IDK. Maybe just some random images dalam kepala aku, or tu adalah deja vu aku akan menonton film tu kat cinema. Tapi bukan semua deja vu dan premonition aku betul. Sometime silap gak.

Ps abes tgk wayang, aku n Mark amik taxi dalam kol 6.30pm sebab Mark suddenly ade meeting kol 6pm. Tapi memandangkan ktorang da dalam hall, go on ja la tgk wayang. Malas tol arr kuar ngn 2nd year student nih, weekend pun ada meeting. Pengerusi meeting Mr. Ramanathan lak tuh. Mantan MPP n final year student. Xkan nak wat meeting waktu weekend kot Mr. Rama? Kalau dak 2nd year aku memang faham meeting dorang mmg x kira waktu dan tempat, tapi kau? Hmmm.. ragu gak aku. Aku semenjak balik dari LI aritu, aku memang x nak kacau weekend (especially sunday) dengan meeting atau kerja. Kalau aku sorang yg wat kerja xpe jugak, tapi nak melibatkan orang lain. hmmmm fikir2 gak aku. Biarlah, asal projek dorang sukses, sudah. X guna aku nak komplen lebih2. Biarlah komplen2 ni kita bagi kat ProM. Dorang lebih terer.

Pas abes tgk muvie, aku balik bilik. N Officially ended my reward time. Tapi jeng jeng jeng, ade lak misi rahsia malam tu. tapi dah namanya rahsia, x leh la aku nak reveal kan, so biarlah samapai dctu..

hahaha...

Gtulah alceritanya aku menjalani Reward Time aku minggu lepas. x sabar aku nak tgk cane aku melalui Reward Time minggu nih. Okieyss...

Jumpak u bila i jumpak u..

YZYZ.. zzzzzzzz...............

What's this?

You are currently reading Reward Time present Injured Time at Akim's at Hook Up with Syahmi.

meta

§ 4 Response to “Reward Time present Injured Time at Akim's”

Please Click Me

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...