Please Click Me

Reward Time present Sparkling Indonesia

Tuesday, October 6, 2009 § 4

p/s: this post contains BM semenanjung, bahasa Sarawak n English dan maybe a lil bit Indonesian Language. So pandai2 la membedakan.. Hakhakhak

Reward Time continue with Sparkling Indonesia. Lepas bkejar2an balik dari Taman Negara, I straight Forward pegi DB, dengan x mandi n x makannya. But luckily I sempat solat. I arrive at DB a lil bit late, around 8.20pm and Jess already waiting for me outside the hall as her ticket wif me.

Masuk2 je, da dengar speech from (maybe) Konsulat Indonesia. IDK. I ask Helen, she said the opening act (Java Dance) was nice. Shoot rugi sampai lambat. After ucapan, the show continues with melodrama from Institut Pertanian Bogor. OMG, the show mesmerized me. They did it very very very well. Top notch. Even people yang dah biasa perform pun boleh intimidate watching them, apa lagi aku yang buta tentang performance. Unfortunately, aku x ambik gambar sebab tertlalu kusyuk tengok. But Helen n Liss do record them. Aku duduk sebelah Jess and she said, she's satisfied with RM10 she spent for this event. Ada something I wanna share:

Me: Jess, si Rahma(Hero of the story) ya boy or girl?
Jess: I think girl la, bcoz the body structure macam girl
Me: Thank Godness, I'm having crush on si Rahma and I thought she is a he.

Sepanjang cerita and everytime watak si Rahma keluar, aku akan cakap "wow, he looks radiant in that costume" then "OMG, not again. Man Crush!!!" Seriously, I'm totally afraid I'm having a man crush after watching si Rahma. Dat's why I asked Jess, die tu she or he. Gosh, pheewww....

Tapi for those yang x datang, performance malam tu memang meletop uoolllssss......

Then lepas tu ada la beberapa performance. Njoy da pic uoollsss...



Foundation terlebih ker L?




Aku bukan tdo arr... JJ n KS



Somebody got crush on him (not me arr, jgn nak wat drama)



Bluetooth, suka tgk kain batik tu




Tari ni agak bosan ckit. Maybe sebab da mcm joget yg biasa kita nampak kat Malaysia. Atau sebab before dorang perform, ktorang tgk Melodrama yang cemerlang tu.



Tari ni agak rancak. Best gak layan



Pemain2 muzik. Memang best arr... Teringat kat Matrix, sebab banyak member aku kat matrix pandai main traditional instrument



Tari Merak. Merak merah tu selalu Ting Tong tapi cute.



Nota kuliah: Jaipong



Ni la tari Jaipong seperti yang terpapar dalam nota tersebut



Spotted, LW n KS



Another Lecture Note



Dancer ni pun cute gak. Dah la tinggi



Ni plak pas die guna mask. x jadi arr nak cute. Hehe.. Seram lak aku tengok



Tari Saman dari Acheh. Antara Tari paling Cemerlang malam tu. Memang best arr..



Cyez, memang best dan synchronize dorang wat



Winner BOTB the day before. Stupid Perhaps...



Kantoi Kuni guna selipar jepun jek perform. Hahah.. Pa la ko Kuni..



I'm not a big fan, so layan jek la BunkFace nih...

Then after event Jess fetch us to Nazri. Makan2. Hahaha.. Pastu ktorang buat drama.

Well: (anta mesej kpd Lane) orderkan aku limau ais, laici, mee goreng n meggi goreng.
Lane: okiey...
Me: Apa kata kita molah drama, kita pisahkan Well ngn kawannya ya.

So mekorang ngkah makanan Well kat sebelah aku n makanan kawan Well nuuunnnn di hujung sebelah sana. Hahaha.. Kunun maok pecahkan ais kawan Well la.. Pemalu ada orang laki ya. Ku rasa nya malu ngn kawu la Lane.. Hakhakhak..

Pasya Well pun datang embak kawannya n sekali ngn rumet Well. Tua ada rumet Well (sori rumet Well). hahaha... Then makan2...

Satu gik kisah, Matt akhirnya berjaya mendapat ordernya dengan betol. Clap clap clap untuk Matt.


Muka2 puas..hahaha


Anyway, congratz la kepada Persatuan Pelajar Indonesia sebab berjaya organized such an awesome event in USM. U guys memang rocks...

That's suppose how I ended my Reward Time, but jeng jeng jeng... ade lak injured time dalam Reward Time nih, so bercontinued lagi laaa...

YZYZ, Sparkling Boy...


to be continued...

What's this?

You are currently reading Reward Time present Sparkling Indonesia at Hook Up with Syahmi.

meta

§ 4 Response to “Reward Time present Sparkling Indonesia”

Please Click Me

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...