Please Click Me

Archive for November 2009

Good Bye November 2009

Monday, November 30, 2009 § 0


Today is the last day of November... It's been a long month I guess. Study week, exam weeks, pokai week, savior week, muvie week and everything la I guess. A lot of things happens this month and last nite before I fall asleep, I'm thinking of someone. Suddenly the image of Flo pop out in my head. Flo, my besties who knows almost everything about me. Today, I'm YMing with her. As usual, talking bout my relationship issue. It's been awhile since we did that kinda chitchatting. Thanks dear. I know u r busy with ur lab work but our moment YMing means a lot to me.

Dis pic was taken at Ulu Kenas, during PPMS camp. Miss this moment. I'm missing her becoz she's a very good listener and a very good friends.

Today, I'm having my lunch with Akim. Nothing new, just a normal guy talks we have dis afternoon. Tonite I'm having New Moon plan n unfortunately, Akim can't make it. It's ok dude, we plan another movie together. There's lot of new movie comin out I'm sure we'll have time to catch on each of them.

I'm not that psyched about New Moon even I planned this things since the Premier. Something bothering my head and it's definitely not a financial probs as I manage to solve it. It's also not a work thingy bcoz, according to my plan n my calender, yeah, I'm still on track. Maybe It's something bout my YM with flo dis afternoon. Yeap, I think that's the real probs. I'm to stubborn. Or I'm to ego. IDK... Hopefully tomorrow everything will be good again. I don't wanna be in this condition for a long time. It's suck...

But I guess, I have to live my life. Not for me but everyone else also...

Think that's it for now. C U again sometime...
Maybe tonite. I wanna share how I wrap up my November with New Moon..

Bubbye...

YZYZ...

New Moon Boy... haha

MULAN, detoxified JALANG virus inside me...

Saturday, November 28, 2009 § 0


Poster Mulan

Congratulations to MULAN team bcoz of such wonderful movies. For me, Mulan memang menarik dan filem tu lari dari kebiasaan filem Hollywod such as 2012. Plot cerita dia very unsangkarable. At the beginnings, cerita tu memang sgt laju tp towards the ending dah slow sikit. Tapi slow dia, slow bermakna.

Sinopsis Mulan, Based on true story, the legend of Mulan, the first female warrior in China History. Mulan has to replaced her father to be in battlefield as he's very sick. She sneaks out from their house and reporting herself at the camp as an ordinary soldier. After a lot of battle, Emperor finally promote her to be the General for the troops. Secretly fall in love with General Wentai, she's always involved her decision with her emotion. Finally General Wentai manage to change her attitude and Mulan become a warrior machine on the battlefield. Well-respect by her troops, her successful plot envied by Commander-in-chief and she's and her battalion betrayed by their own Commander-in-Chief.

Mulan teach us to be strong in makin our decision even it's very hard. Sometime we have to sacrifice our own feeling for the sakes of the others. Our life is not for ourself, but it's meant to be spare with other people. We can't be selfish and thinkin about our emotion only. This film teach me to be strong and to sacrifice my own happiness. To sum up, be strong in our life.

Beside that film ni jugak dah berjaya detoxified JALANG dari idup aku. Kalau nak buat comparison, bnyk kelebihan Mulan nak dibandingkan Jalang. Walaupun kedua-duanya adalah filem Asia, tetapi mesej dalam Mulan lebih besar dan kesampaian.
Mulan walaupun kurang aksi jika dicompare dengan Hollywood, tapi scene percintaan between Mulan and Wentai x cliche. Segala yang bakal berlaku very unsangkarable. Itu juga yang membezakan antara Hollywood and Mulan. As example, dalam 2012, walaupun effect dia memang BOOM dan plot cerita dia memang membeliakkan mata, tetapi segalanya terlalu cliche. Sewaktu ending, kita dapat predict mamat tu akan idop n berjaya tutup pintu gate tu. Seolah2 hero harus dan wajib idop dalam filem Hollywood. Flashback balik film Tsunami at Haeundae. Kebanyyakan hero dan watak penting mati dan watak2 yang menjengkelkan idop plak. Ending mcm tu yg saya nak tgk, x cliche. Maybe penonton di Hollywood masih berpegang kepada prinsip Hero mesti idop, IDK.

Dan sekali lagi kepada filem Jalang, anda memang tidak layak masung pawagam. Menyemak jek...

(BTW, muka Mulan tu cantik la, nak cari awek cam dia boleh tak???)


Bubbye...

YZYZ...

film Boy...

JALANG memang jalang

Friday, November 27, 2009 § 0

Semalam, aku pi kuar tgk muvie ngn Tok Wan n kawan Tok Wan, udin. Sampai kat Queensbay, ktorang pegi la check ticket. Plan asal nak tgk New Moon sekali ngan Jess, tapi Jess x dpt pi. So ktorang tukar plan tgk either Ninja Assasin, Mulan or Jalang. So ktorang decide tengok Ninja Assasin waktu mid nite n amek Jalang untuk muvie petang. Pas lunch bagai, ktorang pi la masuk cinema hall.

Waktu kat depan tmpt amek tiket tu, ada sorang akak yg collect ticket.
Akak: Cter ni x best lah..
Aku: Aih, x kan nak kutuk kot cter tu. Ktorang x masuk pun lagi..
Tok Wan: Tiket dah beli la, cane nih kalau x best
Aku: X perlu kot nak kutuk filem kat cni, jaga tiket je pun. Bukannya pengkritik filem
Akak: Bukan nak kutuk la, memang filem tu x best, nak buat mcm mana??


Sekali masuk dalam hall, opening jek dah lecture note. Panjang lak tu. Hampeh tol la. Siap bagi history tentang profession Jalang n Definition dari pelbagai budaya. Pastu scene pertama, si Jalang tu nak menggedik, tapi over la plak. X natural. Pemilihan pelakon lak suma org2 lama. Siap ada scene Roy lagi. 20mins tgk, rasa mcm tgh tgk drama swasta kat TV2 lak. Last2 sekali after about 45mins, ktorang blah camtu jek. Terseksa nak tgk lama-lama.

So kepada sesiapa yg berhasrat nak tgk JALANG, tolong jgn tengok. Membazir duit je. Beberapa tahun kebelakangan ni, lepas menonton filem arahan Yasmin Ahmad, Afdlin Shauki or Shuhaimi Baba, aku yakin Malaysia akan mampu melahirkan filem yang hebat, bermesej dan mengekalkan acuan kebudayaan Malaysia yang unik. Tapi JALANG telah menJALANGkan persepsi aku terhadap industri perfileman Malaysia. Filem hampeh mcm ni, kononnya nak membawa mesej yang besar, tapi cara penyampaian, teknik penggambaran n pemilihan pelakon, better korang letak kat TV je la. Lagi jimat cost n org x kan kutuk filem korang.

So korang2 yang nak tgk Jalang tu, pertimbangkan la lagi hasrat korang. Dan kepada sesiapa yang terlibat dalam industri filem kat Malaysia ni, tolonglah jangan membazir duit kalau sekadar nak buat filem cikai macam tu.

Anyway, aku tetap menghormati karya2 pengusaha filem zaman sekarang macam filem2 Yasmin Ahmad, Afdlin Shauki, Shuhaimi Baba. Aku pernah jek tgk cerita Cuci 2 kali, sebab nak teman member aku memahami mesej yang cuba disampaikan...

To sum up, kepada JALANG, memang jalang la ngkau...

YZYZ...

un-JALANG boy...

HIMPUN vs USM

Tuesday, November 24, 2009 § 0

Semalam aku baru balik dari satu program yang dinamakan HIMPUN, singkatan kepada HIMPUNAN PATRIOT NEGARA... Program ini sangat baik kerana ia menyentuh pelbagai pengisian kenegaraan. Pelajar2 seharusnya mengambil peluang untuk cuba mengikuti program ini. Saya pergi ke program ini bertindak sebagai fasilitator. USM menghantar 17 orang fasilitator yang terdiri daripada seorang Pegawai, tiga Pegawai Khidmat Singkat (PKS) dan selebihnya adalah pelajar2 tahun akhir di USM. Saya merupakan salah seorang fasilitator yang termuda saya kira.

Pada mulanya, ketika ingin pergi ke program ini, dalam kepala saya, membayangkan pengendalian seolah-olah BTN. Tetapi setibanya di situ, rupanya program ini lebih kepada teaching and discussing semata2. Tiada aktiviti psikomotor seperti PIMPIN Siswa atau BTN.

Komen saya, memang program ini bagus. Cuma ada beberapa perkara yang ingin saya kongsi besama. Intention post ini bukan untuk mengutuk, tetapi sekadar berkongsi pengalaman agar kita dapat bersama-sama membaiki kelemahan diri. Saya masih belum sempurna, tetapi saya berusaha mencapai kesempurnaan.

Fasi Berpengalaman vs Fasi Muda
Saya kira, tak kira seorang fasi itu berpengalaman atau tidak, tua atau muda, apabila diHIMPUNkan, kita adalah satu team. Yang kuat menolong yang lemah, yang lemah menyokong yang kuat. Saya sendiri, selaku seorang yang muda, saya cuba untuk belajar daripada fasi2 yang lebih senior, agar ilmu kedua2 pihak jadi semakin bertambah. Apabila terpaksa mengendalikan group seorang diri, saya cuba mengeluarkan segala ilmu yang ada untuk memastikan objektif program ini tercapai. Thanks kepada Kak Nat kerana membantu saya mengendalikan kumpulan saya walaupun beliau adalah seorang Urus Setia. Begitulah seharusnya, gabungan yang dah berpengalaman dan yang muda sememangnya perlu. Tanpa generasi muda, siapa yang akan menggantikan yang dah berpengalaman sekarang. Generasi muda yang bersemangat dan berfikiran matang sememangnya harus dijaga agar tidak merosak masa hadapan anak cucu kita. Oleh itu, perbanyakkan fasi2 muda, agar program seperti ini ada kelestariannya.

PU PIMPIN vs Urus Setia HIMPUN
Saya nampak memang ketara perbezaan budaya kerja antara kedua-dua pihak. Saya sendiri merupakan Pembantu Urus Setia (PU) PIMPIN selama 4 kem. Saya memang nampak perbezaan budaya kerja di UUM dan di USM. Kepada student2 USM yang x henti2 mengutuk dan memperlekeh kebolehan U sendiri, anda seharusnya insaf. Walaubagaimanapun, kepada student2 UUM tahniah kepada anda kerana dapat run HIMPUN dengan berjayanya. Masih nampak beberapa kelemahan, namun siapalah manusia tanpa kelemahan. Harapnya kelemahan tersebut dapat diperbaiki. Tanpa usaha keras anda semua, HIMPUN xkan berjaya. Tahniah kepada anda dan berusaha lagi untuk mencapai kejayaan yang lebih cemerlang, kerana masih banyak ruang2 untuk anda membaiki kelemahan yang ada. TQ...

Makanan Sedap
Serious, makanan sepanjang kem memang sedap. Saya x nak cakap lebih, karang ada yang cemburu. Haha

Peserta Memuaskan
Bukan yang terbaik, tetapi bagi saya anda semua sudah cukup memuaskan. Kalau exam, saya bagi anda B+ secara kolektif. I love to mention a few names lah seperti
  1. Ayie
  2. Nasha
  3. Shida
  4. Wan (Lelaki)
  5. Dheven
  6. Leng See
  7. Suhaida
  8. Chaq
  9. dan semua2 lah...
Saya harap anda semua berjaya kelak. Saya doakan anda adalah antara generasi2 muda yang mampu untuk melestarikan keamanan Malaysia. Semuga kita berjumpa lagi. Dan saya sangat2 berpuas hati. Semuga anda berjaya. GOOD LUCK UOOLLSSSS...

Thanks kepada setiap individu yang terlibat secara langsung atau x dalam menjayakan program HIMPUN nih.. Thanks korang. dan seperti biasa, saya memang banyak belajar dalam program ini. Satu lagi ilmu yang telah saya perolehi.

Kalau ada masa jumpak lagi....

Bubbye....

YZYZ... HIMPUN BOY...

Post Memohon Maaf Secara Terbuka Kerana Emo dalam Blog dan FB

Friday, November 20, 2009 § 0

Kepada sesiapa yang terlibat, aku nak minta maaf kerana beberapa hari nih, aku agak emo, moody, sarcastic dan kadang kala a lil bit annoyed.
Terima kasih kepada Abang Azhar, Flavian n Liana (UKM) sebab menegur profile picture aku. Aku akan tukar dalam arinih.
Minta maaf kepada semua orang, sebab terlepas emosi secara membatukan diri.
Aku betul2 perlu untuk membatukan diri. Kalau x, kerja aku akan terbengkalai.
Segala menjadi semakin baik dalam hidup aku arini dan aku akui, minggu ni merupakan minggu yang paling intense sepanjang aku menjadi 3rd year student.

Serangan daripada pelbagai sudut.
1. Financial Probs
2. Dah semakin dekat dengan cuti
3. Tekanan projek dan kerja
4. Serangan peribadi dan personaliti aku
5. Annoyed dengan sikap sesetengah orang
6. Family matter

So kepada semua kawan2 aku, x kira:
1. Family
2. The Andreans
3. PUMA people
4. FB n Blog followers
4. dan siapa-siapa yang ada direct contact ngan aku

Aku menganggap segala yang berlaku sebab dari kelemahan dan kebodohan sendiri. Aku sendiri yang patut disalahkan. So, aku dah sedikit demi sedikit jadi neutral balik, kembali kepada Syahmi yang Ceria. Segala benda bergerak terlalu pantas.

Once again, minta maaf dan minta maaf. Korang semua penting dalam idup aku... X mau dah nak sarcastic and emo and moody. Nak ceria2 jah... Thanks korang. I learn something daripada minggu yang paling menekankan ini...

Last sekali, maybe segalanya dah x akan jadi mcm dulu, but at least I have gut to fix it...
Thanks kepada sesiapa yang sudi membaca...

Bubbye, YZYZ...

Thanks Tok Wan

Thursday, November 19, 2009 § 0

Arini aku bangun tdo kol 8.26 pagi. Pusing2 aku bangkit dari katil kol 9.26am, sejam lepas tu. Aku Online, mandi bersiap, terus pi HEP. Jumpa En. Marimuthu. Nak bincang tentang sekretariat Rukun Negara yang telah dijenamakan sekali lagi menjadi Sekretariat Sinar Perpaduan/Rukun Negara, atas cadangan En. Nazru. Pas siap segala perbincangan, aku pi PUMA, nak announce tentang colloquium kat bdk2 yang nak pegi December nih.

Pas siap calling2, siap buat announce tentang meeting, aku duk teman Fadz. Dia tengah sibuk cari fasilitator untuk program kat Port Dickson. Dia ajak aku, tapi aku da commit kat HIMPUN dulu. Kak Shida ajak aku beberapa minit lebih awal dari Fadz. Pastu dah masuk waktu lunch, Tok Wan ajak pi makan. Sebab dia kata dia x sempat belanja aku Selasa lepas. Kebiasaan Tok Wan dia akan belanja cucu2 dia makan lepas abes PIMPIN. Aku jek tertinggal aritu sebab aku pi UKM.

Kami melantak pizza kat Pizza Hut, sekali ngn Kak Siti, Kak Sayang n Azim. Pas makan, kami terpaksa terbang balik dengan secepat yang boleh sebab ada ehm ehm yang perlu disetelkan.

Anyway, thanks kat Tok Wan sebab sudi membelanja aku.

Arini, sedaya upaya aku cuba untuk jaga integriti aku. Maklum la, baru pas balik dari Konvensyen Pencegahan Rasuah dan Pemerkasaan Integriti. Balik harus la cuba untuk jaga integriti kan. Tapi sekali kat depan Tesco Jelutong, termaki sekejap..
"Bodo Punya Vios"...
Dah lah masuk lane last2 minit. Pastu x bagi signal. Nasib Azim bawak keta dia slow. Kalau dia bawak laju, huh...

Pastu kat parking, Kak Sayang suh sound driver tu. Aku cakap slow jek, suruh dia bagi signal kalau nak masuk, sekali dia tgk aku. Biarlah.. Nasib emosi aku da stabil sikit. Kalau x, mmg sarcastic lah aku tgh ari tadi.

Tapi anyway, thank you kat Tok Wan, Kak Siti, Kak Sayang n Azim sebab lunch tgh ari ni...

Ptg ni tgk wayang lagi. Thanks korang belanja tiket untuk saya.
Walaupun semalam aku sangat teruk n down, arini, boleh la aku bangkit sedikit.
Thanks....

YZYZ...

Raise My Weapon, War Has Been Declared

§ 0



I declared once again to you...
Ko dah susahkan idop aku...
Menyeksa aku selama 2 sem nih...
Zon selesa aku dah hilang...
Bodoh sendiri...
Sanggup gadaikan...
Sekarang padan muka...

Mendengar guruh di langit...
Habis air di tempayan dicurahkan...
Mengejar rusa di belantara...
Bini dikebas orang...

Dun expect me to be an angel dis few days...
The devil will out...
Tapi aku tetap manusia...
Aku berusaha untuk rasionalkan...
Angel and Devil inside me...

God helps me to get through this...
Aku x nak tulis panjang2 tentang Tuhan...
Karang orang ingat aku minta tolong dari Tuhan...
Waktu susah jek...
Perlu ker aku nak announce bila masa aku sembahyang...
Bila masa aku berjoli...
Sangat2 tidak perlu...

Perang dah mula, lagi...
Strategi mesti disusun...
Aku yakin...
Aku musti menang lagi kali ni...
Keraskan lagi hati aku...
Freeze...
Batu jah...

Pegi JAHANAM la dengan kemanusiaan...
Aku yang dihina bermuka BABI ni masih lagi bermaruah...
BABI kepada sesiapa yang memBABIkan aku...

YZYZ...

JAHANAM

Wednesday, November 18, 2009 § 0

Aku sebenarnya x nak marah...
Aku kalau marah, aku akan senyap...
Aku akan suruh orang yang buat aku sentap agar senyap gak...
Jangan ngade2 nak pujuk aku bagai...
Bila aku senyap...
Bermakna aku cuba nak neutralkan balik kesalahan korang kat aku...
Method nya simple...
Aku akan kata korang x bersalah, sumanya salah aku...
Tapi bila korang minta maaf secara berlebihan dan memujuk...
Seolah-olah korang mengiakan kesalahan korang terhadap aku...
Menjadikan proses untuk aku membuang kesentapan itu, semakin lama...
Hasilnya aku akan freeze semakin lama..
Dan menjadi semakin sarcastic..
Sesuatu yang aku takut...
Settle satu bab...

Bila aku marah jugak...
Dan ketika itu aku ada financial probs...
Aku akan menjadi sangat2 marah...
Menyebabkan aku akan menjadi batu...
Mogok lapar merupakan cara untuk aku zahirkan kemarahan aku...
Kalau aku dah kena declared war (war di sini bermaksud financial probs)...
Aku xkan merayu2 lagi...
Hati aku sangat keras...
Sebab banyak gelak kot, hati aku jadi keras...
Jadi tak perlu aku nak explain lebih..
Ni lebih kepada masalah rumah tangga aku...
Personal aku...
So, kalau korang nak sentap kat aku sebab aku nampak sentap...
Aku x boleh nak halang...

Bila aku marah dan berapi...
Bukan setakat aku ja...
Siapa2 pun...
Tolong patuhi apa yang kami kata...
Kalau kata aku x nak tegur selama 15minit...
Deal with it....
Kalau aku kata aku nak buat2 x kenal...
So biarkan lah aku...
Orang marah...
Darah x sampai ke otak...
So pertimbangan jadi x rasional...
Biarkan je lah dia dan diri dia...

So untuk jadi lebih spesifik...
Aku tengah xda duit sekarang ni...
Aku berhak nak marah2...
Lantak korang la nak sentap kat aku...
Aku punya suka...
Korang punya hak...

Dan terakhir sekali...
Jgn expect aku nak jadi mcm sesetengah orang...
Mana2 dia pergi, majoriti orang akan suka...
Aku ada bad 1st impressions...
Aku dah adapt dengan benda tu...
Hati aku keras...

Sekian...
TERIMA KASIH...


YZYZ

Crapping at Midnite (dah macam pagi da nih)

Friday, November 13, 2009 § 0

Pagi2 ni aku rasa macam nak crapping...
Aku baru siap buat planning apa nak buat tomorrow...
None of it involving my friends...
Sebab sekarang aku tgh kesikitan duit...
Duit memang bagi influences yang besar buat aku...
Tanpa duit susah untuk aku bergerak...
Aku memang suka spending...
Kat mana2 yang aku rasa aku suka...
Ni memang kelemahan aku...
Tapi tolong jangan ambil kesempatan terhadap kelemahan aku...

Malam ni, facebooking ngan Nana...
Minah senget tu da nak balik Batu Pahat dah...
Dah lam bas pun...
Tiba2 aku rase rindu kat Kluang...
A simple town with simple probs...
Kat Kluang aku concern kat LI aku jek...
Dengan duit yang sikit, pandai2 la aku idup...
Kadang sehari belanja kurang dari RM5...
Nak jimat punya pasal...
Tapi aku tetap bergerak...
Sebab kat Kluang, segalanya menjadi simple...

Kat Kluang gak, aku x mementingkan soal relationship aku...
Walaupun waktu LI tu, aku ada satu Weird Enormous Crush kat somebody in USM...
Agak sukar buat aku, tapi Kluang menjadikan segalanya menjadi simple...
Aku x jumpa crush aku, so xde direct contact, aku boleh control...
Aku pun x yah susah2 fikir tentang nak cari bini dah...
Simple sangat...

Kluang gak menjadikan aku lebih simple and organized...
Bila da merasa sendiri mcm mana kerja, baru aku sedar beberapa ground rules...
Weekend memang aku x akan kacau dengan kerja...
Biarlah aku berabis pada ofis hour...
Dan kalau aku perlukan OT, OT je la waktu malam...
But weekend?...
No No No...

Aku rasa tu ja lah kot...
Post ni patotnya nama dia something2 Kluang...
Tapi biorlah...
Blog aku, sukati aku la...
Hahaha...

YZYZ...

I'm definitely NOT a Kluang Boy

Stick A Fork, I Am Done

Thursday, November 12, 2009 § 0

Sekarang baru ja 4jam 45minit selepas aku abis last paper aku. Paper psiko kesihatan. Sekarang duk guling2 kat PUMA. Intention nak datang sini sebab nak settle peserta colloquium Rukun Negara. Sekali, siap boleh lunch lagi kat sini. Kerja aku dah siap. Aku nak gi tengok 2012, tapi aku xda duit. So terpaksa duk senyap2 ja sekarang nih. Lam wallet aku ada RM1 ja lagi untuk dibelanja. Konfiden sangat aku akan dapat duit dalam minggu ni, sekali aku perabis camtu ja duit yg ada... bak kata orang dulu-dulu, mendengar guruh di langit, air di tempayan dituang. Camtu la situasi aku sekarang.

Peserta colloquium da settle, tinggal nak taip ja lagi. Esok nak pi print then petang sok before ofis hour abes kena pi HEP anta kat Mr. Marimuthu. Thanks kat family sebab support colloquium ni and nak pegi secara berjemaah. Jangan korang tarik diri last minit dah lah. Nangis aku nak cari ganti nanti.

Aku dah start rasa kebosanan sebab exam da abes. Tapi bila kenang balik, Lab aku x setel lagi, RUkun Negara and SPeRM masih banyak keja nak kena buat, aku mmg kena rest dulu arini dan besok start membusykan diri balik.

Bila kenang balik suma aktiviti yang aku buat, aku dapat katakan, aku bukan pandai sangat buat kerja. Idea yang aku bagi pun kadang2 x fresh atau kurang power. Tapi aku suka dengan komitmen diri aku sendiri. Dalam berkawan pun, aku akan pastikan aku akan sentiasa available untuk kawan aku. Camtu gak ngn aktiviti2 kat USM nih. Aku try untuk available kan diri aku walau sebuk cane sekalipun. Cuma satu ja yang biasanya akan holds me back. DUIT. No Money, No Mood.

Rasanya sampai kat sini ja lah. Aku nak balik bilik. Aku nak rest cukup2 lu, before aku start ngn Lab, SPeRM n Rukun Negara balik..

Haha...

YZYZ...

Resty Rest Boy...

Rindu Kat Something

Tuesday, November 10, 2009 § 0

Arini aku da abes 12 units paper aku untuk sem nih...
Tolak FYP, ada 4 units agi ari Khamis nih...
Frankly, aku da start merindui moment (bkn inertia) aku study...
Arini aku jawab paper Processing...
3 jam punye paper, aku belasah sejam setengah je...
Dapat skrip soalan aku x tunggu lama dah...
Target nak kuar 30min awal...
Sekali terkeluar 1jam lagi awal dari target asal...
Bila buat paper nih...
Terkenang paper Organik Level 2...
Dekat sebulan aku concentrate kat paper tu...
Sekali aku dapat C+ jek...
Orang kata, paper tu mmg susah nak score...
Tapi aku minat...
Sama lah macam paper Processing nih...
Aku minat buat...
Tapi bila da abes nih...
Rase rindu lak...
Dah lah aku selalu tak datang kelas dia...
Especially part Dr. Burn, inorganic...
Rindu Rindu Rindu (bkn kat Dr. Burn ek)...

Hopefully aku boleh dapat at least B untuk paper nih...
Untuk naikkan pointer aku...
Ni la paper harapan aku...

YZYZ...

Processing Boy...

Little by Little

§ 0

We the people fight for our existence
We don't claim to be perfect
But we're free
We dream our dreams alone
With no resistance
Fading like the stars we wish to be

You know I didn't mean
What I just said
But my God woke up
On the wrong side of his bed
And it just don't matter now

Cos little by little
We gave you everything
You ever dreamed of
Little by little
The wheels of your life
Have slowly fallen off
Little by little
You have to give it all in all your life
And all the time I just ask myself why
You're really here

True perfection has to be imperfect
I know that that sounds foolish but it's true
The day has come
And now you'll have to accept
The life inside your head we give to you

You know I didn't mean
What I just said
But my God woke up
On the wrong side of his bed
And it just don't matter now

Cos little by little
We gave you everything
You ever dreamed of
Little by little
The wheels of your life
Have slowly fallen off
Little by little
You have to give it all in all your life
And all the time I just ask myself why
You're really here
Hey

Little by little
We gave you everything
You ever dreamed of
Little by little
The wheels of your life
Have slowly fallen off
Little by little
You had to give it all in all your life
And all the time I just ask myself why
You're really here
Why am I really here?
Why am I really here?

Too much info to digest today

Tuesday, November 3, 2009 § 0

Banyak sangat benda berlaku arini...
To top it off, aku confess kat somebody, dalam keadaan yang sangat spontan dan direct...
Xde angin suma, tiba2 confess macam tu ja...
Pastu two of my friends involve ngan car accidents...
Having my first paper for this sem...
Xdak duit...
Reorganize sekretariat Rukun Negara...
Penyertaan USM dalam Konvensyen SPeRM terpaksa dibatalkan...
Tak jadi tengok wayang...
Memikirkan pelancaran Rukun Negara...
dan macam2 lagi yang tak terungkap...

Aku x boleh digest too much information...
Nampaknya aku kena jadi emotionless balik la cani...
Or aku terpaksa slow down dulu for the moment...
Rasa macam nak shopping laa...
Tapi duit xdak...
Terpaksa la aku menjadi emotionless...

Bubbye...

YZYZ...

Lawatan Sambil Belajar Ke HEP

§ 0

2 NOVEMBER 2009 - Arini awal2 pagi lagi da dapat mesej dari Siva suh jumpa Mr. Marimuthu. Ingat aku sorang je yang dapat mesej mcm tu. Sekali Didi dan Ammar pun dapat gak. Sume pukul 5 pagi lak tu.

Pastu aku bangkit dari tdor pukul 8am. Agak lewat dari kebiasaan aku (dalam 3 hari ni la, hehe..kalau compare ngan sebelum ni, sah2 8am tu sgt awal). Online kejap, then pegi mandi dan bersiap. Breakfast susu panas and bread, terus pegi DB nak jumpa Didi lu, sebab nak pi meeting ngn Mr. Marimuthu.

Aku baru perasan, ni la kami pertama aku masuk HEP dalam sem ni. Banyak giler benda berubah. Naik2 je tangga HEP, jumpa sorang akak ni. Lupa nama dia, or memang aku x tau kot nama dia. Dulu dia free hair, sekarang ni da pakai tudung. Dia senyum2 sambut kedatangan ktorang dua orang. Pastu masuk2 ofis cari Kak Azimah. Tapi dia xda. Cuti kot. Jangan kata dia da ditukarkan. Nangis aku nnt nak carik junk food tiap kali mai HEP. Pastu jumpa Kak Win. Dia tegur kata da lama x jumpa ktorang. Rambut Kak Win pun da pendek sekarang. Lama giler x tengok Kak Win semenjak da bertukar jadi Puan Win nih. Tu pun tau time PIMPIN Siswa international aritu.

Then cari Mr. Marimuthu. Tapi die tgh ade appointment ngn orang lain. Tunggu la kejap. Pastu jumpa En. Roslan.

Aku: La, ni ke En. Roslan, ketua penolong pendaftar baru tu?
Didi: Haah dia la. Dia la yang datang lawat kita waktu PRIDE kat Shah Alam aritu.
Aku: Laaa, die ke.. Bkn die kat unit kerjaya ke?
Didi: Haah, dulu. Sebab tu aku tanya bkn dia kat ctu ke dulu.
Aku: Rupanya aku kenal da En. Roslan ni lama. Dak2 Convex selalu je sebut nama dia nih. Rupanya En. Roslan yang sama yang aku kenal.
Didi: Aku pun x cam dia dulu, kalau bukan dia yang tegur aku kat Bedah aritu.
AKu: Owh, yang sekali ngn aku tu ek..
Didi: Haah...
Aku: X sangka ni la En. Roslan yang aku ajak ronggeng kat KL aritu.
Didi: Haah..
Aku: Hampeh...

Actually En. Roslan ni pernah lawat ktorang dulu time ada program kat Shah Alam setahun yang silam. Time tu aku ajak En. Roslan pi meronggeng kat KL. Dia kata dia nak balik awal. Aku pun balas balik cakap dia tak remaja. Sekali sekarang ambik engkau jadi Ketua Penolong Pendaftar. Ronggeng la sangat ngan dia.

Pas abes sessi flashback tu, meeting la ngn Mr. Marimuthu. Satu lagi perubahan yang aku nampak kat HEP, ofis Abg Yoh dah bukan ofis dia. Aku, Didi n Ammar sangat2 terkejut. Rupanya dia da pindah ofis. Pastu jumpa Abg Yoh. Gemuk da orang tua tu. Makin bahagia kot semenjak ada anak nih.

Pas abes cakap2 ngan Mr. Marimuthu, ktorang pi duduk kat lobi. Baca2 magazine sambil sembang2 dan gelak2. Pastu jumpa satu magazine tentang USM. Fully English. Dalam tu ada cerita tentang Abg Yoh zaman dia muda-mudi dulu. Kurus giler orang tua tu. Puas ktorang kutuk dia.

Pas balik dari HEP tu, aku pi PUMA, print slip exam, lunch kat Subaidah dan last sekali balik Tekun. Balik Tekun, takin nap kejap, then sambung study...

Gtu la ceritanya aku pi HEP tadi. Agak menarik la jugak..
Banyak benda baru...
Baiklah, setakat ni la dulu...
Aku kan humble...
Mana nak gi HEP selalu kan...

Bubbbye...

YZYZ...

BASKIN ROBIN, good way to wrap up October.

Sunday, November 1, 2009 § 0

31st October 2009 - Woke up a lil bit early, to be specific at 7.58am.. Not so early for some people, for me yeah it is early. It's so early until I feel wonder how it's look like 7.58 in the morning.

Online, then hit the shower, then getting prepare. Do the laundry, hang my clothes, online again, wash my shoes (both Adidas and Nike), tidying my bed blah blah blah. It's a typical Saturday when I was 16 - 17 years old. Living almost alone in my home, I have to do all of these stuff, plus washing dishes and sometime cook. Clean my house, sapu longkang, buang sampah. To sum up, today reminds me with my old days, which I miss very much. Finish everything 11-ish, facebooking plus study, then I just realize today is 31st. Baskin Robin discount promotion.

Then I sent comment to Ezzah's status askin bout her plan for today, yeah for sure she lookin forward to have ice cream as her lunch. And so do I. We planned, and went to Baskin Robin at 12.

12-ish, Ezzah fetch me up at Tekun, together with Farah and Rose. I drove her car to DTSP and she said it's feel normal when I drove her car. Nothing feels dangerous or whatsoever.

Arrived at Baskin Robin, all of us tried every flavor there and I picked Peanut Butter n Chocolate and something something Pralines. It's low fat yogurt actually. Inside it, it have caramel, peanut and cookies if I'm not mistaken. Gosh, the ice cream is like stop typing delicious (as I stop typing for a while to think the best adjective to be used).

Then around 1.30pm, we went to Awet Muda as I wanna tapau food there. I'm still a Malaysian. I have to eat rice. Haha..

Here's a story. I purposely went to Awet Muda only to have that delicious sotong goreng tepung. Unfortunately, they out of it when I came there. Then I just pick fried chicken. When I wanna pay for my food, suddenly that Mak Cik brings sotong goreng tepung, freshly fried. I can't return that chicken and I just took it together with sotong goreng tepung. Screw it. Haha.. Then they charged me RM7 for my food. No one to blame. Haha...

Then went back to Tekun, I drove Ezzah car again. After having my lunch, continue my study. On off facebooking, n now I feel very sleepy...

I think dat's it for today...
October done...
It's a wrap...
So long October...
C U again next year with full of great advantures...

Bubbye...

YZYZ...

Please Click Me

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...