Please Click Me

JAHANAM

Wednesday, November 18, 2009 § 0

Aku sebenarnya x nak marah...
Aku kalau marah, aku akan senyap...
Aku akan suruh orang yang buat aku sentap agar senyap gak...
Jangan ngade2 nak pujuk aku bagai...
Bila aku senyap...
Bermakna aku cuba nak neutralkan balik kesalahan korang kat aku...
Method nya simple...
Aku akan kata korang x bersalah, sumanya salah aku...
Tapi bila korang minta maaf secara berlebihan dan memujuk...
Seolah-olah korang mengiakan kesalahan korang terhadap aku...
Menjadikan proses untuk aku membuang kesentapan itu, semakin lama...
Hasilnya aku akan freeze semakin lama..
Dan menjadi semakin sarcastic..
Sesuatu yang aku takut...
Settle satu bab...

Bila aku marah jugak...
Dan ketika itu aku ada financial probs...
Aku akan menjadi sangat2 marah...
Menyebabkan aku akan menjadi batu...
Mogok lapar merupakan cara untuk aku zahirkan kemarahan aku...
Kalau aku dah kena declared war (war di sini bermaksud financial probs)...
Aku xkan merayu2 lagi...
Hati aku sangat keras...
Sebab banyak gelak kot, hati aku jadi keras...
Jadi tak perlu aku nak explain lebih..
Ni lebih kepada masalah rumah tangga aku...
Personal aku...
So, kalau korang nak sentap kat aku sebab aku nampak sentap...
Aku x boleh nak halang...

Bila aku marah dan berapi...
Bukan setakat aku ja...
Siapa2 pun...
Tolong patuhi apa yang kami kata...
Kalau kata aku x nak tegur selama 15minit...
Deal with it....
Kalau aku kata aku nak buat2 x kenal...
So biarkan lah aku...
Orang marah...
Darah x sampai ke otak...
So pertimbangan jadi x rasional...
Biarkan je lah dia dan diri dia...

So untuk jadi lebih spesifik...
Aku tengah xda duit sekarang ni...
Aku berhak nak marah2...
Lantak korang la nak sentap kat aku...
Aku punya suka...
Korang punya hak...

Dan terakhir sekali...
Jgn expect aku nak jadi mcm sesetengah orang...
Mana2 dia pergi, majoriti orang akan suka...
Aku ada bad 1st impressions...
Aku dah adapt dengan benda tu...
Hati aku keras...

Sekian...
TERIMA KASIH...


YZYZ

What's this?

You are currently reading JAHANAM at Hook Up with Syahmi.

meta

Please Click Me

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...