Please Click Me

Lawatan Sambil Belajar Ke HEP

Tuesday, November 3, 2009 § 0

2 NOVEMBER 2009 - Arini awal2 pagi lagi da dapat mesej dari Siva suh jumpa Mr. Marimuthu. Ingat aku sorang je yang dapat mesej mcm tu. Sekali Didi dan Ammar pun dapat gak. Sume pukul 5 pagi lak tu.

Pastu aku bangkit dari tdor pukul 8am. Agak lewat dari kebiasaan aku (dalam 3 hari ni la, hehe..kalau compare ngan sebelum ni, sah2 8am tu sgt awal). Online kejap, then pegi mandi dan bersiap. Breakfast susu panas and bread, terus pegi DB nak jumpa Didi lu, sebab nak pi meeting ngn Mr. Marimuthu.

Aku baru perasan, ni la kami pertama aku masuk HEP dalam sem ni. Banyak giler benda berubah. Naik2 je tangga HEP, jumpa sorang akak ni. Lupa nama dia, or memang aku x tau kot nama dia. Dulu dia free hair, sekarang ni da pakai tudung. Dia senyum2 sambut kedatangan ktorang dua orang. Pastu masuk2 ofis cari Kak Azimah. Tapi dia xda. Cuti kot. Jangan kata dia da ditukarkan. Nangis aku nnt nak carik junk food tiap kali mai HEP. Pastu jumpa Kak Win. Dia tegur kata da lama x jumpa ktorang. Rambut Kak Win pun da pendek sekarang. Lama giler x tengok Kak Win semenjak da bertukar jadi Puan Win nih. Tu pun tau time PIMPIN Siswa international aritu.

Then cari Mr. Marimuthu. Tapi die tgh ade appointment ngn orang lain. Tunggu la kejap. Pastu jumpa En. Roslan.

Aku: La, ni ke En. Roslan, ketua penolong pendaftar baru tu?
Didi: Haah dia la. Dia la yang datang lawat kita waktu PRIDE kat Shah Alam aritu.
Aku: Laaa, die ke.. Bkn die kat unit kerjaya ke?
Didi: Haah, dulu. Sebab tu aku tanya bkn dia kat ctu ke dulu.
Aku: Rupanya aku kenal da En. Roslan ni lama. Dak2 Convex selalu je sebut nama dia nih. Rupanya En. Roslan yang sama yang aku kenal.
Didi: Aku pun x cam dia dulu, kalau bukan dia yang tegur aku kat Bedah aritu.
AKu: Owh, yang sekali ngn aku tu ek..
Didi: Haah...
Aku: X sangka ni la En. Roslan yang aku ajak ronggeng kat KL aritu.
Didi: Haah..
Aku: Hampeh...

Actually En. Roslan ni pernah lawat ktorang dulu time ada program kat Shah Alam setahun yang silam. Time tu aku ajak En. Roslan pi meronggeng kat KL. Dia kata dia nak balik awal. Aku pun balas balik cakap dia tak remaja. Sekali sekarang ambik engkau jadi Ketua Penolong Pendaftar. Ronggeng la sangat ngan dia.

Pas abes sessi flashback tu, meeting la ngn Mr. Marimuthu. Satu lagi perubahan yang aku nampak kat HEP, ofis Abg Yoh dah bukan ofis dia. Aku, Didi n Ammar sangat2 terkejut. Rupanya dia da pindah ofis. Pastu jumpa Abg Yoh. Gemuk da orang tua tu. Makin bahagia kot semenjak ada anak nih.

Pas abes cakap2 ngan Mr. Marimuthu, ktorang pi duduk kat lobi. Baca2 magazine sambil sembang2 dan gelak2. Pastu jumpa satu magazine tentang USM. Fully English. Dalam tu ada cerita tentang Abg Yoh zaman dia muda-mudi dulu. Kurus giler orang tua tu. Puas ktorang kutuk dia.

Pas balik dari HEP tu, aku pi PUMA, print slip exam, lunch kat Subaidah dan last sekali balik Tekun. Balik Tekun, takin nap kejap, then sambung study...

Gtu la ceritanya aku pi HEP tadi. Agak menarik la jugak..
Banyak benda baru...
Baiklah, setakat ni la dulu...
Aku kan humble...
Mana nak gi HEP selalu kan...

Bubbbye...

YZYZ...

What's this?

You are currently reading Lawatan Sambil Belajar Ke HEP at Hook Up with Syahmi.

meta

Please Click Me

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...