Please Click Me

Archive for December 2009

10 Cerita Tahun Lama

Thursday, December 31, 2009 § 18

Aku dah pun ;ost 10 cerita tahun lama kat dalam nih... Korang pilih la cerita yang mana dalam senarai kat bawah ni... Suma best kot... Tu ahhh... Haha.. Just klik kat link di bawah.. Haha..

  1. Castra tidak memPERKASAkan aku
  2. Lesser of Three Diseases
  3. Simple Town with Simple Probs
  4. A Dull Starting
  5. War Declared
  6. Weekend at CAK
  7. BROing is Just Like A Pill
  8. Gossip Girl is The Andreans
  9. Family Tok Ki dan Nek Ki
  10. Bila Dua Sekretariat Bergabung: Sumpah Seranah

Lepas ni akan ada poll, dan korang undi lah cerita mana yang paling best...

YZYZ

Tahun Lama Boy

Bila Dua Sekretariat Bergabung: Sumpah Seranah

§ 0

Sekretariat Pencegahan Rasuah + Sekretariat Rukun Negara = Sumpah Seranah

Tu ahhh...
Idea untuk menggabungkan sekretariat memandangkan org2 SPeRM juga adalah orang2 SRN. Harap idea untuk menggabungkan dua sekretariat ini akan memberi keuntungan kedua2 pihak. Tu ahhh...

Tapi yang letihnya adalah sesiapa yang terlibat dengan dua2 bahagian laa... Kejap lari ke situ, kejap lari ke sini. Tu ahhh...
Anyway, ni post and cerita terakhir. Malas da aku nak taip. Korang tengok je la... Hahaha...
















Tu ahhhh... sekian saja Countdown New year aku. aku membagi korang 10 buah cerita. Best x??? hahaha...


Family Tok Ki dan Nek Ki

§ 0


Segalanya bermula bila aku masuk kelas LSP 402 sekali ngn Nat n Hana. Pastu selalu buka puasa dengan dorang suma then terkarok n termovie, last sekali terjoin family.

Banyak gak aktiviti2 family yang dah dibuat and sometime aku tak terfollow. Paling selalu adalah karok n movie. Truktur family ni jugak dah ubah kitar hidup berkawan aku in a good way. Best hanging out ngan dorang walaupun dorang ni suma gila karok.

Nak cerita satu2 aktiviti dorang memang banyak. Gambar je la kat bawah ni. Check balik post2 aku sebelum ni. Ada ja cerita tentang dorang... Tu ahhhh....

















Next Change: Bila Dua Sekretariat Bergabung: Sumpah Seranah


Gossip Girl is The Andreans

§ 0


From Gossip Girl they started... Tu Ahhh...
Know them for a very long time already, hanging out baru sekarang. Kepada leader the Andreans, Lane Willies, tu ahhh (tiba2 lantik ko jadi ketua kan).

Beberapa kali hanging out ngan mereka. Ke Feringhi, tak jadi masuk kelab, minum2 di pantai, Kek Lok Si, dan segala macam aktiviti kat USM.

Sapa kata aku x hang out ngan budak2 Sarawak. Post yang ini menjadi bukti. Setahun ni bukan setakat hanging out bersama, tapi juga buat show bersama2... Dari MBK, Nemgrads, CONVEX dan sebagainya.

Makan2 kat Khaleel, Nazri, Nurul dan sebagainya. Kadang kalau bosan, kami berjalan2 dalam USM dan kadang2 berjalan ke Tesco untuk menimbang berat badan... Hahah...

Tengok movie, camping di luar Queensbay dan of course aney cool mereka...
Tu ahhh...

Kalau nak specifickan memang banyak benda dah buat ngn mereka. Rujuk ja la post sebelum nih...
Sebelum tu nikmatilah gambar Gossip Girl a.k.a The Andreans...
Tu Ahhh...
















Next Change : Family Tok Ki dan Nek Ki

BROing is Just Like A Pill

§ 0



Usually aku xkan benarkan somebody terlalu rapat dengan aku. AKu takut kalau orang da terlalu rapat dengan aku. This sem aku membenarkan seseorang lagi rapat dengan aku. Out of nowhere aku n Mark jadi rapat. We're telling each other our story. Aku sangat takut keadaan itu, sebab once kita da tau tentang seseorang, we might get addicted.

Hanging out with him is good but it's like a pill. Seriously aku suka hanging out ngan Mark, tetapi bila too much, it will be just like a pill. Mark gimme strength to study, to do my work, but kalau da terlalu banyak Mark in my life, he'll poison me. True story. I'm BROing with lot of my male friends b4, but this one is diferent. With Mus, everything macam very easy. We dun need to know each other that much but still we're very close. Actually Mus tau segala2nya tentang aku okkeeeyyyyy...

I don't know. But one thing I know he's just like a pill to me. Have to take the right amount for me to function, but taking him too much it'll makin ill...

Somehow, he's worth to mention as one of my countdown story. I always praying for the best for him. Good Luck Bro.

Next Change: Gossip Girl is The Andreans



Weekend at CAK

§ 0





Pembantu Urus Setia. Tu ahhh. Gelaran yang aku pegang untuk 4 siri Kem PIMPIN Siswa. Weekend2 jek ada la muka kitorang kat Sungai Siput tu. Selama 4 minggu lak tuh. Choi la kalau ada peserta merungut terpaksa sacrificed weekend dorang sebab pergi PIMPIN. Ktorang ni sebulan kat ctu, x bising pun. Tu tak termasuk budak2 yang pergi Pilot dan TOT lagi.

Jadi P.U PIMPIN memang sangat best, apatah lagi kalau Team tu sangat kuat dan sangat best. Aku bersyukur sangat kerana masuk Team Tok Wan dan dapat pergi PIMPIN Siswa.

Aku kalau nak bagi kredit kat sorang2 memang letih. Tapi thanks sgt kat uolsss...

Experience paling best time kat Kem ni, hmmm banyak sgt la kot...

Durian
Hantu
Rounders
Bas terbalik
Terlajak tido
PUGK, KUGK dan TKKGK

Kepada peserta daripada CAK, hehe, koranga memang sangat beruntung kerana Kem tu sangat best. Daripada Ketua Urus Setia sampailah Pemandu Van. Team ini sangat mementingkan kerjasama semua pihak dan paling best kalau punggah barang, kami main baling-baling jek. Eheee....

Tu ahhh..

Actually cerita Pimpin ni aku dah post. Kalau korang rajin, cari la ekh dalam post2 terdahulu

Tu ahhh...

Next Change : BROing is just like a pill








War Declared

§ 0

Sidang ini bukan mcm sebelum2 nih. Sumber kewangan aku jadi makin sempit. Sponsor makin kurang. So aku memang terpaksa berjimat cermat dan berhati-hati dalam berbelanja. Dan sekiranya duit xda, aku akan terlalu cepat moody. Aku akan jadi sarcastic dan aku sendiri x suka diri aku pada ketika itu. Itu yang membuatkan aku jadi takut. Duit boleh kontrol mood aku. Actually aku boleh summarize War aku berdasarkan chronology berikut

Mac - April
Sumber kewangan dibom, menjadikan ekonomi gawat

Penghujung Mac
Mendapat bantuan daripada United Nation, dpt la survive selama sebulan lebih

Mei - Jun
L.I Period. Bergantung kepada duit elaun untuk survive

Julai
JPA masuk tapi lebih dari 3suku abis untuk membayar balik bantuan2 yang diterima

August - September
Tempoh bertenang dari segala dugaan Shopping

Oktober
Sumber bantuan telah mulai masuk, namun sangat berbeza daripada sebelum ini

November
Musim gawat, mood sangat tidak stabil

Disember
Segala menjadi pulih sedikit dan tugas seterusnya untuk memastikan segalanya akan kembali pulih seperti biasa


Waktu paling sukar bagi aku adalah semasa November kerana ketika itu duit aku hampir tiada. Waktu L.I aku masih ada lagi duit simpanan, tetapi November aku memang betul2 kemarau. Ketika itu aku sangat moody dan kesian la sesiapa yang berada di sekitar aku.

Finally aku dah mampu berjalan sikit pada Disember. Financial dah semakin pulih. Dan aku pun da start shopping balik sikit2 walaupun x macam dulu, tapi at least dah start balik. And Hopefully ekonomi akan semakin baik pada Januari dan seterusnya aku mampu hidup macam biasa balik.

Duit bukanlah penting dalam idup aku, tapi segala-galanya memerlukan duit. Tu Ahhh...

Orite cter War dah setel...

Next Channel plak...

Next Change : Weekend at Cak

A Dull Starting

§ 0

Starting my new sem and new sidang kononnya nak bersara. Memang sepatutnya begitu. Tapi dis bersara crap menjadikan aku cepat berasa bosan. Segalanya bosan. Aku x boleh duduk diam. Ada ja benda yang aku nak buat. Memang permulaan sem ketika itu memang agak dull. Tapi aku ada juga melakukan beberapa aktiviti pengisian. Aktiviti utama haruslah karok. Time tu aku aktof karok dengan Nad. Ni gambar Minah tu



Minah ni pas abes kerja mesti ajak aku pi Karok n aku layan je la. Nyanyi nyanyi nyanyi. Since xda apa yang nak dibuat kan. Karok ngn minah ni memang best sebab perangai dia sempoi. Tu ahhh...

Di samping karok ngn minah senget tu, aku selalu la j
ugak menyibukkan diri aku kat dalam bilik gerakan PPSL Tekun. Bosan la katakan. Dok dalam bilik tu, bukan buat apa, gossip n nyanyi... Jadi penghibur kat PPSL kat dalam tu. Sepanjang MSL tu, sempat la jugak ktowang buat aktiviti bertogether-gether seperti makan ramai2 n tgk wayang. Kat bawah ni ada sikit gambar kenangan time tu. Nak tau cta selanjutnya, tgk la facebook aku. Tu ahhh...







Dalam beberapa minggu ni, hidup still lagi simple. Still lagi macam (macam lah) normal. Dan sekali sekali mesti aku akan teringat balik, time2 aku kat Kluang. Pebenda la yang aku buat pada waktu yang sama if aku still kat Kluang. Gtuuu...

Anyway, harap dpt la hang out mcm ni lagi next time...

Tu ahhh...

Cter ni da abesss...

Next Channel...

Next Change: War Declared

Simple Town with Simple Probs

§ 1





Two months in Kluang. Doing my L.I thing memang mencabar. Walaupun town tu kecik je, tapi it's located in Johor. Aku pergi Kluang sendiri2 je okkkeeeyyyyy.... Sampai kat Ayer Itam waktu subuh lak tu. Amek bas pergi Kluang terus masuk ofis. Memang kepenatan hari pertama. Tapi kat Kluang aku memang dapat berjimat. Makan pun kadang less than RM10 per day. Actually time ni aku tgh struggle in term of money. But cerita tentang money baca kat post yang lain.

Kat Kluang ataupun nama tempat aku L.I tu, Revertex, aku belajar mcm mana orang yang da bekerjaya idup. Mcm mana pentingnya weekend for them sebab aku sendiri dah merasa idup as a worker. Meeting, lab runs, test yang pelbagai dan macam-macam lagi arr. Pengalaman aku L.I memang menarik dan Kluang menjadikan segalanya simple for me. Aku dpt escape dari segala masalah buat dua bulan dan aku hanya fokus dengan L.I aku semata2.

Bila jalan2 kat Mall dia pun, people idup moderate jek. Tgk pakaian pun lite2 jeh. Xde la aku nak tgk Quicksilver ke, Padini ke, Seed ke terhuyung hayang. Pressure pun x banyak. Nafsu nak shopping pun jadi sikit. Makan segalanya murah, dan yang paling penting, kat Kluang aku tak memikirkan sangat love life aku. So segalanya jadi simple. Aku suka sangat.

Aku lupa sekejap tentang crush aku ketika itu. Biarlah kat dia, yang penting aku hidup secara simple kat Kluang. Tapi semasa kat Kluang, everyday aku menghitung hari. Menghitung hari untuk kembali ke Penang. Kerana aku bosan berada di Kluang. Aku kira setiap minit yang aku spent di situ. Aku betul2 nak balik ke Penang secepat mungkin. Habis je tempoh L.I malam tu terus amik bas, balik Penang. Tak tunggu lama dah. Malas aku nak spent walau sehari lagi kat situ.

Walaupun segalanya simple, tapi itu bukan hidup yang aku nak. Hidup macam tu bosan, tak ada cabaran (tu ahhh). Sampai2 jek Penang pagi nya tu, aku terus jadi Happy tapi pada masa yang sama segala masalah aku kembali datang. Tu ahhh...

Anyway every second aku spent kat Kluang memang priceless. Kalau boleh aku memang nak melawat Kluang lagi some day and andainya aku dapat kerja kat sana, Hah, memang cepat kaya la aku. Huhuhu...





Okey, abes cerita kat Kluang,

Next Channel...

Next Change: A Dull Starting

Lesser of Three Diseases

§ 0




Three diseases.. yesss.. Choose which one yang korang nak. Unknown Virus or Chicken Pox or Eye Lid infection.

Unknown Virus
Aku kena virus ni sehari selepas result PRK diumumkan Which is mid Januari. Aku demam teruk dan hampir 10 hari tak dapat pergi kelas. Dan effect dari virus ni aku rasa sampai 2 bulan. Dizzy waktu bangun tidur, sakit badan waktu senja dan subuh, mual, loya dan macam2 lagi. Kalau nak ingat balik memang aku x nak ingat dah kejadian itu. Aku masih ingat lagi ayat Dr. Lela

"Virus ni mcm denggi, tapi bukan denggi. Banyak dah budak USM kena virus nih..."

Hampeh bukan dia nak cerita virus apa.. Pebenda la Dr. Lela nih...

Sebabkan virus nih aku x dpt pergi kelas Polimer dan Unit Operasi dan mungkin juga telah menyebabkan gred kedua-dua paper ni jatuh. Aku takut memikirkan balik virus ni tapi sebab virus ni aku makin careful with my own health. Aku jadi makin menjaga kesihatan. Thanks jugak la kan. Ada jugak kebaikkan.



Chicken Pox
Virus ni plak kena exactly pada 26 March 2009 (actually aku diognised pada tarikh tersebut. Tanda2 dia dtg lama dah). Muka jangan cerita la, Dengan poxes penuh badan. Makan pun kena jaga betul2. X leh makan benda2 yang dipantang.

Virus ni flash back plak zaman huduh aku. Orang suma gerun tgk aku waktu nih. Kalau x caya, tgk la gambar kat bawah ni. Tu ahhh...





Virus ni pun sekali lagi menyedarkan aku kepentingan untuk aku menjaga kesihatan dan kecantikkan. Tu ahhh...








Eye Lid Infection
Pastu pada bula Julai, aku kena infection kat mata l
ak. Terus kena bedah. Time tu memang dub dab dub dab arr. aku x tau pebenda yang x kena kat mata aku, tiba2 kena infection. Then jumpa Dr. Lela terus dia refer ke GH utk buat operation. Kat bawah ni adalah gmbr aku selepas kena bedah aritu. Tu ahhh. Dah macam orag buta pun ada jugak. Sian kan kat aku.




Anyway ketiga-tiga virus ni merupakan tanda Allah mahu menguji aku dalam kesakitan. Tiga Virus dalam masa 7 bulan. Aku memang belajar banyak benda dan aku rasa aku berjaya mengharungi disease ni dalam keadaan yang berjaya. Tu ahhh...

Oritey,

Tukar Channel lain lak...

Next Change: Simple Town with Simple Probs

CASTRA tidak memPERKASAkan aku

§ 0

Cerita ini sebenarnya agak hangat. Aku dah 8 bulan melepaskan title YDPGK (Yang diPertua Gila Kuasa) tapi cerita ni masih memberi impak yang besa dalam idop aku. Gara2 aku terlepas satu sesi latihan dan satu sesi membuat baju kerana urusan lain yang lebih penting yang telah aku commit semenjak dari hari pertama aku masuk USM. Memandangkan aku memegang teguh kepada janji kerahsiaan, aku diamkan ja. Akhirnya aku terpaksa meluah kat somebody (dalam keadaan rahsia) dan tak sangka ada orang evesdropping perbualan aku dan menggunakan ayat aku itu untuk backfire aku.

Apa yang berlaku sebenarnya, aku pergi satu kursus selama dua hari dan sewaktu kursus tu, aku hanya tidur selama 2 jam sahaja kat atas
simen tanpa ada selimut dan cadar serta bertentang dengan hutan. Balik dari kursus aku terus pergi praktis tanpa memikirkan soal penat dan malam tu terus masuk rehearsal. Dalam keadaan ting tong dan kepenatan aku dihentam bertubi-tubi. Dorang bukan nak tanya aku pergi mana or whatsoever tapi terus nak condemn aku. Bila aku da x tahan dan meluah my feelings kat somebody dalam keadaan yang rahsia, dorang evesdropping dan backfire every single of my statement di kemudian hari.





Bukan kekalahan kami yang paling memedihkan (yeah for sure, hadiah kostum terbaik sepatutnya milik kami tapi apa boleh buat) tapi bila orang tak percaya dan tak memahami aku. Asyik aku ja nak paham korang apa cerita. Aku x nak hipokrit tetapi memang aku cuba mengelak bertemu dan bertegur dengan anda semua. Kerana melihat muka kamu semua dah cukup menyakitkan aku.

Seperti mana peribadi aku diserang pada petang itu di kafe CG dihadapan MT baru PERKASA dan sebagaimana aku tidak defend diri sendiri (kerana aku bukan defensive. Aku masih rational dan tidak dikawal emosi) begitulah terlukanya aku. Selepas segala penat lelah aku, masa aku buang kat PERKASA, itu rupanya balasan yang aku dapat. Aku dah tidak kisah kerana memang anak-anak Sarawak kebanyakkannya hanya pandai bercakap dan menyalahkan orang lain, tapi mempunyai pemikiran dangkal. Sorry to say tapi perlakuan korang menunjukkan statement yang aku kuarkan. Dah cukup setahun aku jadi YDP dan dipalit dengan pelbagai kritikan. Dari minit pertama aku jadi YDP sehingga sekarang, aku x pernah jemu dikritik. Sampaikan muka aku yang x macam muka orang Sarawak pun boleh jadi isu. Aku berjuang dengan cara aku sendiri. To the hell with ur kritikan, aku tak peduli. Apa yang aku tahu ramai lagi orang yang menghargai aku. PIMPIN Siswa, Sekretariat dan banyak lagi. Aku dibuang di satu tempat x bermakna aku takkan sparkle di tempat lain. Tu ahhh...






So isu ni sebenarnya da lapuk and aku malas nak bangkitkan lagi, tapi sekadar flash back, best jugak sebenarnya... Tu Ahhh...

Baiklah, next cta lain plak...

Tukar Channel...

Next Change: Lesser of Two Diseases


Typical Ending

§ 0

Usually dah aher2 thn mcm ni, most people akan write tntg apa yang da berlaku sepanjang idup dorang selama setahun nih. Hahaha.. At 1st aku pun nak buat mcm tu jugak, tp mcm cliche la plak.. So aku dpt idea (somehow still cliche la jugak). Waktu kecik2 lu aku suka tgk satu rancangan kat TV3 every new year eve. Nama rancangan tu Jendela 19** (ikut thn apa ketika itu). Memang menarik sebab kita refresh apa berlaku kat dunia sepanjang thn. Aku ingat nak wat camtu gak.. aku akan pilih beberapa significant event happens in my life thn nih, then aku akan post.. tu ahhh... tunggu ja la aku nak post apa, n aku akan reveal beberapa perkara la....

So kepada gossip girl, tunggu aku reveal everything.. haha

Tu ahhh...

Cam Excited

Wednesday, December 30, 2009 § 0

Cam excited lak nak tulis tentang my life sepanjang 2009...
Tu ahhh...
Tungu ja lah kalau aku nak tulis nanti...
Tu ahhh...
Hahahah

How much Have I Change

Friday, December 25, 2009 § 0

Just now aku baru ja check one of my Secondary School's friend's FB. Suddenly aku rasa macam miss my school already. Raise up in a not so rural area (x la rural sgt I guess) dan sebagai orang luar (means not a local) doesn't gimme a right utk lupakan tempat tersebut. Tempat tersebut adalah Saratok...

Betol ka x tok adalah Saratok.. Aku google jak oiii..hahahah


Aku dulu sekolah kat SMK (BM) Saratok. Bawah ni logo sekolah aku dulu:



Logo sekolah kebanggan aku dulu..hahah

Aku lihat kawan2 sesekolah aku dulu. Merata2 tempat dorang sekarang. Yang paling jauh aku dengar da sampai New Zealand. Yang lain merata2 kat Malaysia. Ada masuk IPTA mcm aku. Ada yang masuk IPTS, ada kolej dan ada juga yang da kerja. Kawen n jaga anak aku x pasti. Mungki ada juga kot. Wallahualam...

The point is. I always wanna go back to that place and collect my childhood and teenage memories there. Ada orang dibesarkan kat luar negara, ada dalam negara ja, ada yang kat bandar, ada yang kat kampung, tapi itu x membezakan kita. To be honest aku rindu nak kembali ke situ. I'm guessing, Saratok is a little town with little problems. Dapat jugak aku berjimat kat ctu. Eheheh..

I'm curious apa da jadi kat town tu. Apa the newest story yang berlaku. Apa development yang ada. So hopefully, dapat la somebody update me apa yang da berlaku. InsyaAllah, kalau aku balik Sarawak, aku nak try untuk masuk jalan2 kejap kat Saratok, to see what had change to that little place.





Gambar kelas form 4 if I'm not mistaken.... Berjaya dah ktk orang suma owh.. Bangga aku.. ahaha.. We're probably the best batch ever..haha..both academik and extra curricular..



Bubbye....

YZYZ..



Christmas Eve with Family (USM)

§ 0

beberapa jam yang lepas adalah xmas eve. So aku kuarlah ngn family iaitu Nat, Hana, Abang Azhar n Abang WanZul. Petang tadi Abang WanZul xda, so ktowang 4orang je pegi Batu Feringhi. Pusin2. Then balik mandi, kuar balik pergi makan pecal lele kat Relau. Then nak catch up muvie midnite. Sekali bila sampai Queensbay, tiket sama ada da abes xpun seat paling depan. So x best la. Lepas decide2, ktowang pi la karok. Da lama aku x pi karok ngn family mazhab Tok Ki (Abang Azhar, Nat, Hana). Biasanya aku kuar ngn family side Nek Ki (kak Ira, Pah, Akim, Ayu). Lama x dengar Abang Azhar nyanyi. Nat da dengar time kat PD aritu.

Baeklah. Update untuk christmas eve da lepas. Nak tdo. Bubbye...

YZYZ...

Aku Jadi Malas

Thursday, December 24, 2009 § 0

Tiba2 jin malas datang kat badan aku.. aku jadi malas pada suma benda. Sampai makan pun aku rasa malas.. Entahlah....

Nak menaip pun rasa malas...
Biorlahhh...

YZYZ...

Last Day Kak Mala

Wednesday, December 23, 2009 § 0


Ari ni last day Kak Mala or nama penuh beliau Cik Normala Omar sebagai PKS PUMA. Agak cam sedih ar. Kak Mala selalu jek tolong aku kat PUMA nih. Sekarang dia tengah busy2 cari2 barang. Macam orang tua2 kalau time anak cucu nak balik ke bandar dah time cuti or raya, kalut la mengemas la, cari barang la, camtu la Kak Mala sekarang.

Sedihnya ari last Kak Mala sebagai PKS nih, ramai orang xde. Orang lain suma pergi Langkawi, kursus keusahawanan. Tinggallah Kak Mala n Kak Siti jek kat PUMA. Aku n budak Didi tu teman la jugak dorang.

Pasnih Kak Mala da nak jadi Cikgu kat Pahang. Kat bawah ni ada la gambar2 Kak Mala yang aku sempat download dari FB Kak Shidah and Ghad



Ni Kak Mala waktu jadi SetiaUsaha Kem Pimpin Siswa kat Puncak Bris





(Kiri ke Kanan): Kak Ain, Kak Su, Kak Siti, Kak Shidah, Kak Mala
Wanita2 kat PUMA... Kak Ain pun dah posting kat Pahang gak.

Kepada Kak Mala, semoga berjaya lam idop and ingat2 la selalu USM ekh.. Hehe.. Nanti kalau datang USM boleh lepak sama lagi. Ktorang sentiasa ingat Kak Mala kat sini.

Kak Mala forever
Student USM
PPMS
MPP
Sukarelawan
Pegawai Khidmat Singkat (PKS)
Cikgu Cik Mala

Semoga berjaya di dunia dan akhirat...

From
Syahmi...

YZYZ...

Stupid Physics

Tuesday, December 22, 2009 § 0

Result out already...
Minus physics, aku boleh dapat 3.00 this sem..
Yeah.. 3.00 for the 1st time...
But physics ruin everything...
If at least I get C+ for physics, I still can get 2.85, maybe the highest pointer I ever achieved...
Physics ruin everything...
I hate physics...
I hate physics...
I hate physics...

Somehow aku kena repeat Physics (Mechanics) again next sem...
To make it worse, aku kena amik sekali ngan paper 104 which is Quantum if I'm not mistaken...
Give a damn...
I don't care what's the code stand for...
As long as I know...
I hate physics...
I hate physics...
I hate physics...

Maybe this is some kinda sign...
I should stay away from physics...
Speaking metaphorically...
If u got what I mean...
I hate physics...
I hate physics...
I hate physics...

But yeah...
Still have to take one more physics paper...
And still have to face some kinda physics signal around me
But for the time being...
I hate physics...
I hate physics...
I hate physics...

YZYZ...

Un-Physics Boy...

huhuhuh..

frown....

need something to cheer me up...

I hate physics...
I hate physics...
I hate physics...

Cam Meriah je

§ 0

Now suppose result out already. Tapi xtau pasal apa, x out2 lagi.. hahaha..
Pastu dengar budak2 lam FB tgh bising2 sebab result x kuar lagi...
Hahah..
Cam meriah lak...
Pastu siap nak wat alliance kalau result x kuar gak..
Haha..
Alliance nak undi PMI...
Actually alliance tu very cynical terhadap kebanyakkan student USM yang cetek penilaian...
Result lambat kuar, bukan salah MPP...
Tapi nak jugak kata MPP yang bersalah...
Kepada sesiapa yang betul2 memahami intention aku...
Post itu sememangnya sesuatu yang sinis...
Better aku explain siap2...
Kang jadi cam kes Elfa aritu...
X pasai2 komen aku masuk lam blog minah tu...
Kepada student2 yang asyik nak salahkan MPP n USM...
Nilai dulu diri anda...
Baru nak nilai segala keburukkan di sekeliling...
Sentiasa la berendah diri...
Walaupun kita sememangnya bijak dan pandai...
MPP dan orang yang wat result tu pun manusia...
Cuba letakkan diri anda di tempat mereka seketika...
Dan nilai balik apa yang anda labelkan...
Tapi kalau da memang hampeh, nak wat canekan..
Kite bising2 kat sana sini pun...
Tanpa tindakan yang wajar dan bertamadun...
X guna gak kan...
Cakap je lebih..
Komplen je lebih...
Tapi hasil...
Air liur selaut...

Hahaha...
Okey..
Saja nak capping tengah2 malam nih..
hahaha...
Okiey bubbye...
Aku nak kumpul alliance nak kutuk MPP lagi nih..
hahaha...
Sengal tak...

Kepada Yaya, aku memang saje nak letak nama kau sebagai alliance aku.. Hahaha... xde niat pape ekkk..hehehe... aku tau ko orang yang mcm mana n ko tau apa yang ko bawak.. ahhaha..kalau ramai manusia cam Yaya kat USM ni kan best.. ni yang bersepah yang reti nak komplen jek..hahah...tapi kan Yaya, kalau kite betol2 nak wat alliance pun okey gak..alliance kaki shopping..hahaha.. pun boleyh..

(kepada MPP, fahami intention aku before judge ape yang aku tulis....hahahaha)


YZYZ

gossip boy..hahaha

New Crush: Serena Van Der Woodsen

Sunday, December 13, 2009 § 2

This thing is worth to share. Ever since I watched Gossip Girl Season 3, I think I fall in love with Serena Van Der Woodsen. I don't know what had she done during the 1st season, but she's more mature and gorgeous now. Falling in love with TV character is stupid and silly and kind of creepy but I can't help it. Serena is totally phenomenon for me.

Before this I'm always with my I'm-not-ready speech. I'm afraid I'm gonna lose some thing that I preserved if I start to have a relationship. I like hitting and being hitted. I'm afraid I'm losing the sparks if I start to have a serious relationship. Plus, I wanna have a relationship with my future wife, not just a fling. I'm looking for the mother of my children not just some ordinary ladies who not even knowing why I'm not going back every festive holidays. That's why I'm very choosy. I don't wanna waste anyone's time.

But Blake Lively character in Gossip Girl really change it. I don't know what kind of crush she gave me but it's totally different from any other crush I have on any woman or on some weird case on men.

I'm ready, but where should I start to look for one? IDK. But before that, below is the pictures of Blale Lively and some of it from the scene in Gossip Girl. Enjoy...




Spotted. Serena is back in town... Travelling in style




She is soooo... ehhhmm ehhmmm.. grrrr...



There's ton of beautiful pics of Serena. Google urself and u'll find it...


That's for now....

Bubbye...

See u when I see u..

YZYZ....

Budak Gemuk

Tuesday, December 8, 2009 § 0


AKU DAH MAKIN GEMUKKKK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.........................

Arini aku nak pi trim rambut, pastu Matt baru abes lab. Jadi aku temankan beliau pusin2. Dia tgh tensen sebab bnyk kerja lam lab.

1st round - Char Koey Teow kat tepi Avon
2nd round - Pizza Hut

Pastu pergi la Tesco. Sekali aku timbang,,naaahhh... 84.4 kg. Waktu Convex bulan Julai aritu baru 73kg. Dalam masa 6bulan aku naik lebih dari 10kg. Ni aku tunjuk beberapa gambar aku dulu2 n gambar aku sekarang...

Dulu


Ni time matrix. Masa besday aku..waktu ni memang kurus gila2... tgk la body masing2...



Ni lak waktu before puasa second year aku... Baju nih size M, tapi sgt kecik. Kecik sampai tahap Fahmi Mantan YDP Tekun tu pun guna baju size nih



Ni lak waktu delegasi PERKASA melawat UKM. Time ni aku jadi YDP lagi. Berat pun agak2 ringan ja kot...


Tapi sekarangggg............


Ni lepas melantak Seoul Garden ngn Ezzah and the gang. Perut time tu cover guna jacket. 1st time aku kenyang smpi gelak pun aku x dapat. Memang sgt full time nih



Ni lak baru2 ni jeh. Time ktorang outing kat Kek Lok Si. Fokus kat pewot aku.

Huh... nampaknya aku kena jaga makan minum aku pasnih. Jangan ajak aku makan yg bukan2 lagi..aku kena kuruskan badan. Huhuhu... Sebulan dua kali ja aku boleh makan tahap melantak anak gajah..

Huhuhu..

Bubbyeee..

YZYZ...

Gemuk-Boy...

Kampung Setar

Sunday, December 6, 2009 § 0

Some people spend their holidays outside the country. Some people at the east coast. Some on track and field, but me, I spent and will spend the rest of my holidays everywhere around Malaysia. Dis afternoon, I just came back from International Student Homestay held at Kampung Setar, Nibong Tebal Penang. Lots of exciting event happens and I wanna share some of it inside my blog. Let's the pics tell everything...


Menyemai atap, aku saja berlakon tu... Dah la dtg lewat..haha



Ni kraf tangan yg lestari. Buat dari paper je. Pastu keraskan guna kanji..haha



Kat kilang kopi. FYP aku dah lah main ngn kopi..ambik..



Jangan x caya. Adik Prof Omar yang jaga suma lembu2 kat cni. Dia buat bisnes gembala lembu. This fella (refer kat lembu tu - bak kata adik TNC) da nak kena sembelih daa..hahaha



Yang ni x berlakon. betol2 aku buat kuih tau..haha.. tempeyek mini..baby tempeyek..haha



Minum ayaq nyok..haha... layan la jugak..haha..(terkenang time kena chicken pox aritu)..haha



Ni pas aku buat rawatan resdung..haha muka cam apa ja..haha



Ni family angkat aku. Kakak angkat aku tu org kuat Puteri UMNO kat Nibong Tebal..



Mesej Pah..hahaha



Gambar ni jugak yang serabut..hahahah



Udang galah.. RM70 sekilo..huhuhu...



Family angkat ku...(credit, baju PIMPIN haha)..



Gambar lompatan yang berjaya..haha



Anak buah segera..haha.. aku cuba untuk menyukai budak2..haha



Ni la keseluruhan tenaga penggerak dan peserta program ni, tolak TokWan n En. Zuki je x masuk lam gambar..haha



Gtula... even aku x berada di Egypt, Australia, Singapore or Thailand, atau aku x pergi ke mana2 kampung di Pahang, tidak berlari2 kat atas mana2 padang ataupun membeli belah di salah sebuah Mall kat KL, tapi aku tetap njoy berada di USM. Aku pergi ke mana2 ja yg aku termampu untuk pergi. Weekend lepas, setel da Homestay, Rabu ni pergi PD lak...

Waktu program tu, makan memang marvellous la... Udang galah, peerrrggghhhh... Sepanjang program aku mmg sentiasa kekenyangan. X pernah kelaparan.. Hahah.. memang berat aku bertambah la.. hahah...

InsyaAllah, kalau ada masa, aku akan cerita pe dia yg berlaku sepanjang homestay.. Kalau nak tgk gmbr yg lebih, p la Facebook aku..haha..

Bubbye...

YZYZ...

Homestay-Boy..haha

Please Click Me

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...