Please Click Me

Kampung Setar

Sunday, December 6, 2009 § 0

Some people spend their holidays outside the country. Some people at the east coast. Some on track and field, but me, I spent and will spend the rest of my holidays everywhere around Malaysia. Dis afternoon, I just came back from International Student Homestay held at Kampung Setar, Nibong Tebal Penang. Lots of exciting event happens and I wanna share some of it inside my blog. Let's the pics tell everything...


Menyemai atap, aku saja berlakon tu... Dah la dtg lewat..haha



Ni kraf tangan yg lestari. Buat dari paper je. Pastu keraskan guna kanji..haha



Kat kilang kopi. FYP aku dah lah main ngn kopi..ambik..



Jangan x caya. Adik Prof Omar yang jaga suma lembu2 kat cni. Dia buat bisnes gembala lembu. This fella (refer kat lembu tu - bak kata adik TNC) da nak kena sembelih daa..hahaha



Yang ni x berlakon. betol2 aku buat kuih tau..haha.. tempeyek mini..baby tempeyek..haha



Minum ayaq nyok..haha... layan la jugak..haha..(terkenang time kena chicken pox aritu)..haha



Ni pas aku buat rawatan resdung..haha muka cam apa ja..haha



Ni family angkat aku. Kakak angkat aku tu org kuat Puteri UMNO kat Nibong Tebal..



Mesej Pah..hahaha



Gambar ni jugak yang serabut..hahahah



Udang galah.. RM70 sekilo..huhuhu...



Family angkat ku...(credit, baju PIMPIN haha)..



Gambar lompatan yang berjaya..haha



Anak buah segera..haha.. aku cuba untuk menyukai budak2..haha



Ni la keseluruhan tenaga penggerak dan peserta program ni, tolak TokWan n En. Zuki je x masuk lam gambar..haha



Gtula... even aku x berada di Egypt, Australia, Singapore or Thailand, atau aku x pergi ke mana2 kampung di Pahang, tidak berlari2 kat atas mana2 padang ataupun membeli belah di salah sebuah Mall kat KL, tapi aku tetap njoy berada di USM. Aku pergi ke mana2 ja yg aku termampu untuk pergi. Weekend lepas, setel da Homestay, Rabu ni pergi PD lak...

Waktu program tu, makan memang marvellous la... Udang galah, peerrrggghhhh... Sepanjang program aku mmg sentiasa kekenyangan. X pernah kelaparan.. Hahah.. memang berat aku bertambah la.. hahah...

InsyaAllah, kalau ada masa, aku akan cerita pe dia yg berlaku sepanjang homestay.. Kalau nak tgk gmbr yg lebih, p la Facebook aku..haha..

Bubbye...

YZYZ...

Homestay-Boy..haha

What's this?

You are currently reading Kampung Setar at Hook Up with Syahmi.

meta

Please Click Me

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...