Please Click Me

Simple Town with Simple Probs

Thursday, December 31, 2009 § 1





Two months in Kluang. Doing my L.I thing memang mencabar. Walaupun town tu kecik je, tapi it's located in Johor. Aku pergi Kluang sendiri2 je okkkeeeyyyyy.... Sampai kat Ayer Itam waktu subuh lak tu. Amek bas pergi Kluang terus masuk ofis. Memang kepenatan hari pertama. Tapi kat Kluang aku memang dapat berjimat. Makan pun kadang less than RM10 per day. Actually time ni aku tgh struggle in term of money. But cerita tentang money baca kat post yang lain.

Kat Kluang ataupun nama tempat aku L.I tu, Revertex, aku belajar mcm mana orang yang da bekerjaya idup. Mcm mana pentingnya weekend for them sebab aku sendiri dah merasa idup as a worker. Meeting, lab runs, test yang pelbagai dan macam-macam lagi arr. Pengalaman aku L.I memang menarik dan Kluang menjadikan segalanya simple for me. Aku dpt escape dari segala masalah buat dua bulan dan aku hanya fokus dengan L.I aku semata2.

Bila jalan2 kat Mall dia pun, people idup moderate jek. Tgk pakaian pun lite2 jeh. Xde la aku nak tgk Quicksilver ke, Padini ke, Seed ke terhuyung hayang. Pressure pun x banyak. Nafsu nak shopping pun jadi sikit. Makan segalanya murah, dan yang paling penting, kat Kluang aku tak memikirkan sangat love life aku. So segalanya jadi simple. Aku suka sangat.

Aku lupa sekejap tentang crush aku ketika itu. Biarlah kat dia, yang penting aku hidup secara simple kat Kluang. Tapi semasa kat Kluang, everyday aku menghitung hari. Menghitung hari untuk kembali ke Penang. Kerana aku bosan berada di Kluang. Aku kira setiap minit yang aku spent di situ. Aku betul2 nak balik ke Penang secepat mungkin. Habis je tempoh L.I malam tu terus amik bas, balik Penang. Tak tunggu lama dah. Malas aku nak spent walau sehari lagi kat situ.

Walaupun segalanya simple, tapi itu bukan hidup yang aku nak. Hidup macam tu bosan, tak ada cabaran (tu ahhh). Sampai2 jek Penang pagi nya tu, aku terus jadi Happy tapi pada masa yang sama segala masalah aku kembali datang. Tu ahhh...

Anyway every second aku spent kat Kluang memang priceless. Kalau boleh aku memang nak melawat Kluang lagi some day and andainya aku dapat kerja kat sana, Hah, memang cepat kaya la aku. Huhuhu...





Okey, abes cerita kat Kluang,

Next Channel...

Next Change: A Dull Starting

What's this?

You are currently reading Simple Town with Simple Probs at Hook Up with Syahmi.

meta

§ 1 Response to “Simple Town with Simple Probs”

  • Anonymous says:

    hehehe~
    mmg simple..
    but jgn slah meet gn dak2 merepek
    kt kluang..
    bajett baguss..
    penah terkene -,-

Please Click Me

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...