Please Click Me

Archive for January 2010

Kesetiaan

Monday, January 11, 2010 § 0

Apa maksud sebenar perkataan ini. Sebelum ni, aku selalu kata aku adalah setia. Aku setia terhadap diri sendiri, orang di sekeliling aku dan terhadap perjuangan aku. Aku takkan berpaling tadah, xkan betray rakan2 aku. Tetapi pada weekend lepas, aku telah mendapat definisi baru bagi kesetiaan.

Kesetiaan itu memang penting terutama di dalam perjuangan kita. Sekiranya kita tidak setia dan membelakangkan perjuangan kita hanya semata-mata untuk kepentingan individu, di mana kita nak meletakkan diri kita?

Tu ahhh...

To sum up, kita haruslah mempunyai kesetiaan terutama terhadap prinsip yang kita pegang sendiri...

Tu ahhh...

YZYZ...

Main Puas-puas

Friday, January 8, 2010 § 6

Hidup ni bukan lah sentiasa suatu pertandingan...
Tak kira lah ko kaya ka...
Ko banyak kawan ka...
Ko berkuasa ka...
GF/BF korang cantik/hensem ka...
Semua tu sekejap ja...

So kalau tengah kaya...
Biarlah idup macam orang kaya...
Duit tu eventually akan abis jugak...
So better to use it wisely...

So kalau tengah hot di kalangan kawan2...
Berseronoklah dengan mereka...
Dorang tu pun sekejap ja...
Dah jumpa orang lain, blah la dorang...
So sebelum dorang blah, njoy lu puas2 ngn dorang...
Kalau da rasa friendship tu da x best...
Angkat kaki la...
Bullshit la kalau orang kata friends forever...
Mangkuk enam belas tingkat bergoyang pada skala richter 9.80 la kalau korang kata ada friends forever...

Kalau tengah ada kuasa...
Memerintah la dengan sepuas-puasnya...
Nanti ko akan jatuh atau digulingkan jugak...
Daripada jatuh n digulingkan pastu x da apa2...
Better memerintah secara puas2 dulu...

Kalau ko rasa kapel ko tu sangat hot...
Gunakan jugak puas2...
Gunakan untuk kasi jeles orang lain...
Tayang sana sini...
Pastu henjut puas2...
Biar bagi geleber...
Karang dorang2 tu da x lawa...
So time lawa2 ni la main betul2...
Time ketat2 ni la henjut puas2...
Kalau yang pompuan lak...
Time 'adik' balak korang tengah keras cam kayu ni la time korang nak hentam baik2...
Karang kalau dah layu sebab main ngan bohsia mana ntah, baru korang nyesal...
Time tu lalok da nak cari batang baru...

So kesimpulannya, waktu ni la korang nak main puas2...
Pedulik hapa...
Nanti benda yang kita preserve tu ilang gak...
Daripada dia ilang mcm tu, better kita main puas2 kan...

YZYZ...

Sarcastic-boy...

Sarcastic

Thursday, January 7, 2010 § 0

Arini, buka2 mata aku dah rasa macam nak sarcastic. IDK. Mood untuk sarcastic tiba2 datang. Sekarang duk dalam bilik *ehm ehm* sambil menunggu orang datang bagi kunci.

Rasa panas pun ada jugak, sebab satu kipas x buka.
Rasa macam nak makan orang pun ada, sebab sangat lapar.
Rasa cam nak hisap darah, sebab sangat haus.
Rasa macam nak main atas katil, sebab mengantuk.
Rasa cam nak membunuh, sebab banyak semut berkeliaran.

Macam2 la aku rasa. Biarlah aku tak kisah. Dua hari lepas sedih, semalam happy, arini sarcastic. Apa benda la yang aku fikirkan nih. Very the teenagers, mood swing sangat cepat berlaku.

Apa2 pun arini aku download lagu 21 Guns, dari Green Day. Baca ja la lirik dia kat bawah ni... Tu Ahhh...



Do you know what's worth fighting for?
When it's not worth dying for?
Does it take your breath away
And you feel yourself suffocating?

Does the pain weigh out the pride?
And you look for a place to hide?
Did someone break your heart inside?
You're in ruins

One, 21 guns
Lay down your arms, give up the fight
One, 21 guns
Throw up your arms into the sky, you and I

When you're at the end of the road
And you lost all sense of control
And your thoughts have taken their toll
When your mind breaks the spirit of your soul

Your faith walks on broken glass
And the hangover doesn't pass
Nothing's ever built to last
You're in ruins

One, 21 guns
Lay down your arms, give up the fight
One, 21 guns
Throw up your arms into the sky, you and I

Did you try to live on your own
When you burned down the house and home?
Did you stand too close to the fire
Like a liar looking for forgiveness from a stone?

When it's time to live and let die
And you can't get another try
Something inside this heart has died
You're in ruins

One, 21 guns
Lay down your arms, give up the fight
One, 21 guns
Throw up your arms into the sky

One, 21 guns
Lay down your arms, give up the fight
One, 21 guns
Throw up your arms into the sky, you and I

Setiap Kesedihan Ada Kegembiraan

Wednesday, January 6, 2010 § 0

Aku agak gembira hari ini. Tapi kebanyakkan orang2 di sekeliling aku still lagi bersama dengan masalah mereka. Ada yang nampak masalah mereka. Ada yang menyembunyikan. Aku tak kisah. Tapi bagi aku, hari ini ku agak happy. Setelah sebulan lebih aku struggle dengan pelbagai masalah aku, hari ini step by step everything's getting easy. Alhamdulillah. Tapi aku tak boleh terlalu gembira sebab setiap kegembiraan pasti juga ada kesedihan. Biarlah aku bergembira lite2 je dulu buat masa sekarang.

Anyway kepada orang2 di sekitar aku, tak kira apa masalah korang, hadapilah dengan tabah. I've been through a tough times and I really hope mereka2 pun boleh jugak. Masalah mereka tak kira lah masalah kerja, relationship, financial, family, persatuan etc.

Aku tak mandi agi nih dari siang tadi. So nak rest2 jap... Tu ahhh tapi still ada kerja nak kena setel lu... Tu ahhh...

BTW

YZYZ...

Sadness

§ 0

Last nite, after finish with our very own SPeRM meeting and helping Akim with his Buddies project, we're goin out to have our supper. All of the Family member were there except Yat, Elfa, Paah and Ayu. It's been a long time since I last have this kinda gathering. They always have their own gathering but I'm not always present due to some reasons. No need to emphasize on that one.

The gathering was not as happy as always. Some of the Family members seems like having a huge problem which I don't know. I always with my attitude. I refuse to get involved in one's personal problems. Let them analyze themselves what had happens in their life. I'm that cold. I'm that ice. This is how I taught in life.

Losing my mum at the age of 15. Losing both my grandparents before and after my mum's funeral in half year. Financial, siblings rivalry, being weirdo and nerd in society, hated by the whole class, ugly, fat, rejected by so many peoples, unable to receive any honored for my excellencies, being in an unfair competition and blah blah blah... What else have not comin in my life except death.

Cut off from my family, living with only RM1 for more than 1 days or RM50 for more than 3 weeks, eat sugar for my diet (because have no money to buy food). Rejected by the society, kids makin fun of me, I was labeled to embarrass the family, scolded because having a good result in examination, livin alone in the house.

I'm not yet talkin about my health.

My point is, no matter how hard ur life is, no matter how great ur challenge is, there's always someone less fortunate than you. Feeling sad and down is good but don't let that feelings conquer you. Let it be the otherwise.

I'm that cold and I'm almost don't believe happiness exist in this world. But I always saved by positive thinking.

Actually aku da ting tong nih. Rasa cam malas da nak menaip. So to sum up, x payah la nak sedih lama2. Ada lagi orang yang lagi malang dari kita. Tu ahhh...

Sampai sini dulu la...

Actually fakta kes kat atas sekadar macam luahan perasaan. Ini bukan pertandingan siapa yang lagi malang dari siapa... Tu ahhh. Jangan salah anggap dah la... Hahaha...

YZYZ...

Cold-Boy

Please Click Me

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...