Please Click Me

SRN Part 1

Sunday, February 14, 2010 § 0

Mungkin aku tiada authority to tell this story. I'm not Mr. President or Pengarah Projek for this whole thing. Aku pun at the first place tak mao cerita tentang benda ni, but lately, benda ni always coming back to me. Just now aku tengok balik gambar2 during pembentukan benda ni dan aku rasa macam nak cerita tentang benda nih. However, benda ni keluar from my observation so kalau ada fakta yang salah, sila lah betulkan...

Majlis Penjenamaan Sekretariat Sinar Perpaduan/ Rukun Negara sebenarnya bermula pada Disember 2008. Pada waktu tu aku disuruh untuk pergi ke Konvensyen Rukun Negara di A'Famosa. Balik dari konvensyen, kami pun menubuhkan Sekretariat Rukun Negara di USM. Aku dan Didi (Didi aku kira sebagai pelopor sekretariat ini) berusaha untuk membentuk sekretariat ini beberapa minggu sebelum konvensyen ini berlangsung. Then aku pun menyenarai pendekkan beberapa orang candidates untuk diserapkan dan selepas konvensyen, kami pun membentuk organisasi sekretariat ini:

Presiden: Azizul Ammar Abu Hassan
Timb. Presiden: Syahmi
SU Agong: Siva
Bendahari: Didi

Exco:
Kak Liza
Paula
Flavian
Ooh Keong Kooi (KK)
Ramanathan


Then kami pun mendaftarkan diri sebagai sekretariat di USM. Tapi lepas tu ada beberapa perubahan berlaku, sekretariat ini mcm diam. Oktober 2009, kami dipanggil sekali lagi untuk pergi ke Colloquium Rukun Negara untuk pemantapan penubuhan SRN dan untuk membentangkan projek2 yang bakal dijalankan. Setelah balik dari Colloquium, organisasi baru dibentuk.

Presiden: Mark Jinmin
Timb. Presiden: Syahmi
SU Agong: Siva
Bendahari: Asmahani

Exco:
Onna Ariya
Abel Benjamin Lim
Nadia Ab. Razak
Norazlina Supian
Eduard Edwin


Yang kat atas ni merupakan organisasi yang sepatutnya dan organisasi ini terlalu kerap dirombak.

What's this?

You are currently reading SRN Part 1 at Hook Up with Syahmi.

meta

Please Click Me

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...