Please Click Me

Gantung

Tuesday, April 27, 2010 § 0

Aku cemburu bila tengok member final year (or final sem) student da start plan farewell bagai, ke sana ke sini. Konon akan berpisah setelah 3, 4 tahun bersama kat USM. Nanti jumpa pun time Konvo, status masa tu da lain2. Bukan lagi sahabat seUSM dah.

Aku, selaku final sem student, should do the same thing. Tapi whenever I wanna do it, aku akan back up. Dari dinner yang pelbagai, kepada BBQ bagai. Suma aku x moh pegi. Aku pun x sibuk2 lagi nak amek gambar bagai ngan member2 suma. Aku takut satu benda ja.

Aku takot, bukan main nak rak aku konon minggu2 terakhir kat USM, sekali tup tup, aku x boleh nak grad. Anything could happens. Salah satu benda yang paling merunsingkan aku adalah, aku fail paper Modern Physics... Aku boleh amek KSCP, tp still benda ni menakotkan aku. Result FYP aku kena tahan ke, x cukup unit U ke. Aku takut. Segala celebration aku sebenarnya tergantung.

In fact, memang tu yang selalu berlaku kat aku. Waktu aku Form 5, budak2 ni kononnya menagis da nak abes study kat sekolah tu. Siap tanda tangan baju sekolah bagai. Macam da konfem tak kan jejak da ke sekolah tu. Tapi tidak aku. Aku x berani nak ucap selamat tinggal dulu. Mana tau tiba2 aku x dpt masuk Matrix or x dpt pursue ke Diploma, naa, masok ngkau Form 6 kat sekolah yang sama. Masa matrix pun sama. Aku just ucap selamat tinggal kat member aku. Aku takut tiba2 aku kena repeat balik. Actually perasaan nak repeat tu xda la tebal sangat, sebab pointer Sem 1 aku agak tinggi.

Tapi kat USM, perasaan masa aku sekolah lu, datang balik. Aku berusaha sedaya boleh untuk tidak extend, tapi nanti, tiba2 aku terpaksa extend. Macam mana tu. Penat aku...

Anyway, kepada member2 final sem, Good Luck kat korang semua. Semuga lepas je dari Ijazah Pertama ni, korang akan berjaya bina kerjaya sendiri or sambung gi master ke ape ke.

Tahniah aku ucapkan kepada anda semua...

YZYZ...

What's this?

You are currently reading Gantung at Hook Up with Syahmi.

meta

Please Click Me

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...