Please Click Me

OPOCOT

Thursday, May 20, 2010 § 0

Entah kenapa aku cepat sangat letih minggu nih. Aku tak tau kenapa. Kalau kata tak cukup tdo, aku rasa everyday aku tdo around 5 - 7 jam. X cukup ke. Kalau kata kerja banyak, aku rasa, xda la banyak mana pun lagi aku perform. Time jadi PU aritu, lagi melambak kerja2 yang aku kena setelkan. Aku rasa, maybe lah, maybe sebab kat ofis ada satu penyakit baru. Penyakit Melatah.

Nak tau macam mana keadaan kami kat ofis, lebih kurang macam ni lah...





cuma, latahan kami lebih lucah dan lebih cute daripada mereka.

Aku sebenarnya, tak la kuat melatah. Aku melatah light2 ja. Setakat sebut balik perkataan. Tu pun hanya sesetengah condition ja. Tapi sekarang, orang panggil nama pun aku boleh melatah. Boleh tak? Aku jadi makin teruk sekiranya ada rakan semetalahan. Kalau rakan melatah ni xda, aku x melatah, tapi sebab ada teman lah aku akan terikut-ikut.

Letih kot melatah ni. Letih dia, hanya orang yang melatah ja yang faham. Satu sebab aku rasa kenapa aku cepat letih bila melatah, sebab bila melatah aku akan terkejut, dan jantung aku akan tersentak dan seterusnya menghasilkan pergerakan motor pada badan aku. Kedua, bila body aku da start bergerak, mestilah guna energy dan biasanya energy yang digunakan sangat banyak sebab otak hantar signal untuk bersedia atau signal tindakan refleks. Lebih kurang macam bila tangan tersentuh air panas. Ketiga bila kita kontrol untuk tidak melatah, pun guna energy jugak, body akan guna energy lebih untuk halang badan bergerak. So seolah-olah ada dua signal dalam badan. Unconsciously suruh bergerak, dan secara sedar suruh tahan dari tidak bergerak. Dan juga beberapa faktor pemangkin lain yang menyebabkan aku letih bila melatah.

Ada colleague kata, suruh aku kontrol melatah. Dorang kata jangan buat2 melatah, nanti jadi kekal. The thing is, aku tak buat2 pun melatah tu. Benda tu nak datang, aku dah cuba sedaya boleh da nak kontrol. Bila orang tanya, aku ni melatah ke tak, jawapan aku simple je. Aku akan kata TAK, sebab aku nak fool mind aku. Aku nak buang mind set aku ni melatah. Jadi bila masa aku melatah, bukan sebab aku buat2 melatah, tapi memang aku betul2 melatah, however aku deny aku ni melatah. Defense mechanism kot.




Kalaulah melatah ni ada button macam nih, aku nak tekan pause je sepanjang masa. Huhu..

Makanya, dalam kita henjoy2 tgk kawan kita melatah, kadang fikir la jugak dalam kasut mereka. Betapa seksanya dan letihnya mereka. Sekali sekala tu xpa la. Kalau sepanjang hari, penat jugak woiy. Kadang ktorang ni melatah benda2 yang bukan2 macam carutan dan rahsia2. So maafkanlah kami jika kami tercarut or terpecah rahsia anda ketika kami melatah.. Huhu..

YZYZ

What's this?

You are currently reading OPOCOT at Hook Up with Syahmi.

meta

Please Click Me

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...