Please Click Me

Archive for June 2010

Guilty Pleasure

Monday, June 28, 2010 § 0

A guilty pleasure is something one enjoys and considers pleasurable despite feeling guilt for enjoying it. Often, the "guilt" involved is simply fear of others discovering one's lowbrow or otherwise embarrassing tastes, rather than actual moral guilt. Fashion, music, and food (especially unhealthier foods high in sugar and/or fat) can be examples of guilty pleasures. [source wikipedia].

Selepas seminggu aku menahan diri dari makan banyak dan berbelanja banyak, finally aku ada jugak my guilty pleasure semalam (Ahad 27 Jun 2010). Bermula dengan breakfast kat Bayan Lepas/Sungai Ara. IDK the exact place, tapi jalan sebelum nak sampai Airport lah. Kat ctu makan roti telur yang ditebar oleh Melayu dan Roti Jala. Memandangkan xdan nak amek gambar semalam, maka aku bagi gambar airport Penang ja lah, boleh x?... Hahaha …



Ni la gambar airport Penang. Tempat makan tu terletak kat jalan nak menghala airport ni lah... Hahaha...

Then balik dari breakfast tu, tdo jap, sampai lah kol 1. Then Pah ajak gi BJ lak, teman dia gi repair handphone. Tapi x repair pun. Pastu makan TomYam Claypot. Gambar pun xdan nak amek, maka bagi gambar Claypot ja lah, boleh x?... Hahaha…


Gambar claypot je lah ye... hehehe


Pastu dapat panggilan dari budak ConvEx sebab nak amek kunci dari Pah. Pergi la amek budak tu kat Sg. Nibong, pastu gi Saujana, bagi kunci. Then ktorang gi la saloon rambut. Aku potong pendek rambut aku kali nih. Nak tengok x?, Ta daaa… Xdela hensem sangat, boleh lah. Sebab aku dah rimas rambut panjang nih. Potong la jadik camnih…


Then gi minum2, kat Tesco lak tuh. Demand nak lebih. Aku lak, minum Kopi Rush, air kegemaran kak Ira. Ais okeeyyy… dah la kahak dan batuk aku ni tak okey lagi, nak plak minum benda2 sejuk. Takpa lah, guilty pleasure kan. Gambar pun xda, maka lebih kurang beginilah benda kopi rush Tesco tuh…



Cuma Kopi Rush tu, takda lah caramel2 macam kat atas nih.

Then malam tu baru kejap je masuk bilik, makan bread/pizza/tart yang purposely beli dari King’s, bersiap la nak kuar balik. Tengok wayang lak. Sebelum tu makan ais mango kat food court Queens. Then ktorang gi tengok Toy Story 3. Ada 6 orang suma yang gi tengok semalam.



Sangat suka ngan Rex ni... agak sengal la.. hahaha



All time favourite... Buzz Lightyear... hahahaha...

Lepas tengok movie, pergi pulak makan kat burger marvelous. Gambar, tunggu budak Faiz tu upload dalam facebook laaa… Hahaha… Korang update2 la ye… Hahaha…

Dan semua ini berlaku sebab adanya minah ini, iaitu Pah... hehehe...

Gambar amek dari Facebook beliau... hehehe

YZYZ

Something We're Gonna Laugh Later

Tuesday, June 22, 2010 § 2

Nothing interesting to share. Almost half of my collegues is not coming for work these few days. Most of them off to BTN Rembau and some of it working at new place dy, USMKK to be exact. Today, the so-called clique in the office officially having our very own cat fight or should we said "sentap mak hayam gitu".. Haha.. Actually it's a normal thing and actually nothing to worry about. What kinda friends without arguing or fighting. But still we're that close. The center of the probs is some kinda stupid n actually a very isolated kinda case. Should be ignored, but I wanna it to be written in here, so the next day, all of us can laugh at it. It'll become funny with the time. Hahaha...

The probs with us is, whenever we wanna have our meal, no matter breakfast, brunch or lunch, all of us are like "eeerrrrrrrrrggggggggggggghhhhhhhhhhhh" even though all of us totally can bite a horse. So today, one of us suggesting to have McD as lunch. Then some of it want it to be delivered, but I want it to be bought at the restaurant, it's cheaper. We won't have the McLunch price via McDelivery. But no one wanna go to the restaurant. Then we suggesting to call the Hotline. But the prob is, they don't know where to address it. I told 'em to address it to Dewan Budaya as I always did, and ask them to send it in front of BSN. Then the caller arguing me and the last thing I know, I cancelled to have the order as Kak Su offered us nasi lemak. I just have that nasi lemak daun pisang as my lunch. The next last thing I know, all of them cancelled their order, and saying I'm the one responsible for this matter.. What a mess.. Haha..

As what Kak Sayang said to us earlier, when we're too close and seeing each other almost everyday, then we'll become a family. At that point, if anything happens, if the 'sentap-sentap' thing happens, don't take into the acount as it's only a way for us to have each others attention. We're working people dy, and I believe all of us matured enough to realize what kinda phase we're facing. Hahaha... But this is something that we're gonna laugh to each later. Hahaha...

To anyone reading this piece, haha, appreciate anyone around you, as they the one will help you later. Never take into account for anything that happens. It's only a test to show how you'll react towards each other in any kinda situation. Kalo u lulus ni, maka u akan lulus ujian yang laen... Betol tak...

This situation might sound childish or even not that important, but still I wanna post it. My blog, sukati I la.. Haha..

Best tak??

Haha..

Before u leave, meh I tunjuk gegambar kami makan McD a week before tu... Hahaha...

Ada kejadian sebenarnya waktu makan McD nih, tapi biar kami ja la yang tau... Hahaha... Agak merentap jantung la jugak kejadian itu... Hehehe...
Bubye...
YZYZ...



FEVERISH

Monday, June 21, 2010 § 0

Actually aku da feel unwell since Rabu lepas. My throat a lil bit sore. Then Khamis tu plak, dapat perkhabaran kami akan pindah ke rumah kelamin [Rujuk post kat bawah]. Then malam tu ketika pemindahan berlaku, aku agak semput la jugak, It’s like something had block my lung. Masam nak asma ada jugak. Whether the dust or memang da ada benda yg sumbat, IDK. Then malam tu jugak, after pindah2 bagai, makan2 bagai, kami pun pergi la karok. Aku plak, amek lagu suma tarik2. Memang aku da rasa macam throat aku da macam nak luka. Aku biarkan je lah.

Jumaat, masuk ofis, aku gagahkan gak diri. Dengan feverish n throat yang macam nak membunuh. Tengah hari aku tdo tempek Bye Bye Fever [Solohin sebut Boo Boo Fever]. Rasa la kurang sikit. Bila masuk ofis, kol 4 macam tu, aku da rasa sangat berat, aku pun masuk bilik sembahyang, tdo. Heat badan memang da naek gila babi, sedar2 tdo jek, muka, mata aku da bengkak. Ni memang da kronik. Then balik tu aku sempat rembar Kool Fever ofis punya. Balik umah, tempek Kool Fever terus tdor sampai keesokan pagi. Memang aku agak terkejut gak arr. Demam mengejut macam tu. Nasib aku ni jenis yang tak melayan sakit. Kalau aku jenis yang manja time sakit, memang lama gak aku akan demam.

Petang Sabtu tu plak, boleh lak aku gi pasar malam ngn Kak Ika, jalan kaki lak tuh. Memang relief la lepas dapat jalan sambil peluh2 tu. So rasanya sekarang demam dah okey, just batuk2 je la lagi. InsyaAllah, aku akan sembuh sepenuhnya nanti.. Ewahh… Hahah..

So, post ni xdak gambar… Xdan nak amek gambar muka aku yang bengkak tu.. Haha.. Bubbye…
YZYZ..

Nomad Ongoing

§ 0

Who knows, after we've been so comfy in CG for at least a month, a shocking event occurs. Up until now it remains a mystery as we don't know who's responsible for all of this mess. What I know, I’m blaming UDM, Universiti Darul Iman, Terengganu. Not only because of their lack of consideration, they also questioning the APEX status. However, it past already and congrates to CG’s team, their heroic action must be something to tell about.

After a rough nomad all of this time, with several peoples, now it’s time for my very own nomad experience with my new roomies/colleges, Solihin. Here are some of the pics that I snap earlier to prove all of theese messes are true. Haha...




We’re now livin in rumah kelamin [should I translate it to Genital House??] Hahah

YZYZ

Karok Bersama Mak Cik Elfa

Thursday, June 17, 2010 § 2






Gambar kat atas actually xda kaitan dengan tajuk post, saja nak letak. Haha. Nak tunjuk cologne baru, hand sanitizer dan jugak pencuci mulut aku semalam. Waffle doe... Hahaha...

Arini, Elfa da nak balik KL, so semalam YM2 ngan dia, ajak la kuar. Haha.. Sekali minah tu nak karok, maka bawak la karok. Mulanya Solihin tak nak sebab xdak keta, tapi aku menggunakan teknik kaki-di-pintu. Teknik ni memang betul ada tau, aku belajar dalam kelas psikologi.

Method dia simple je. Mula aku ajak Solihin kuar makan jek. Bila da bagi komitmen, ajak la kuar karok kat Pekaka. Dekat ja, dia bagi komitmen. Bila da kumpul, maka aku bagi offer lagi besar, karok kat Relau. Maka kebarangkalian untuk beliau menolak akan jadi rendah. Maka kami pun pergi la kat Sahabat. Sebelum tu makan2 dulu kat Nur Mutiara. Then dengan menggunakan dua bijik motor, kami pun pergi la ke Relau. Diingatkan, aku naek ngn Solihin, mak hayam naek ngn Elfa tau..Haha.. Selain teknik Kaki-Di-Pintu, ada jugak teknik Muka-Di-Pintu. Teknik ni plak, kita bagi tawaran yang besar lu, then baru kita kurangkan jadi semakin sikit. Hahaha... Tershare ilmu psikologi lak.. Hehehe




Elfa yang kononnya tak nak muka diamek gambar. Semua orang, ini adalah ELFARIDA SYAHFITRI SOESYAHRI EFFENDY... Hehehe



Setelah lebih dua bulan ke tiga bulan. Solihin kembali semula ke dunia karok... Hahaha...



Wuuuuuuuuuu... Mak Hayam.. Hahaha..




Ku di halaman rinduuu...
Hanya berpegang...
Bunga yang layuuu...





Cuba teka ni lagu apa, da sapa yang nyanyikan lagu ini... Hahah.. Lagu wajib Kerajaan Pun Boleyh Darul Tu Arrr, di bawah pimpinan Tuanku Wan Zul... Hahaha...


Bubye...

YZYZ... Hahah


TOT

Wednesday, June 16, 2010 § 5

11 - 13 Jun 2010, merupakan kursus TOT untuk tenaga penggerak baru PIMPIN Siswa 2010. Kursus ini hanya melibatkan tenaga penggerak baru, yang baru mendaftarkan diri dan memohon untuk menjadi tenaga penggerak. Kursus ni banak mengajar aku. Walaupun aku mampu katakan, modul PIMPIN hampir 60% sudah dalam tangan, tapi banyak benda baru yang aku belajar daripada kursus ini. Ada yang boleh kita share, ada yang hanya untuk peringatan sendiri, namun segalanya valuable. Aku malas nak bebel panjang tentang kursus nih, korang tengok je la gambar2 kat bawah nih... Hahaha...


Gambar ni diambil lepas kitorang sampai kem. Apoll kot yang amek. Bukan niat untuk posing sebegitu, tapi body tak mantap seyh... Sedih nih.. huhu.. bila la aku nak kurus.. ahah..



Ni plak antara gambar yang aku suka. Bukan orang lam gambar ni yang aku suka, tapi gambar dia okkeeyyy... Haha.. pada yang x kenai agi, ni la rumet I.. Haha.. nama beliau Solihin.. Hehehe



Ni lak gambar aku tengah berpoco-poco dengan gembiranya bersama bekas Penggawa ku dan juga bekas Kem Komandan ku... dan mungkin bakal menjadi Kem Komandn ku kembali.. InsyaAllah, Doktor, jum la masuk kem sekali lagi kali nih..Jum lah, mengofferkan diri nih.. haha... Antara Kem Komandan yang sporting.. Hahah...



Meleps maaakkk... Hahaha...



Ni sejurus selepas abes poco-poco. Kak Ika melompat dengan girangnya, sambil disaksikan oleh dua jejaka, dan hanya satu yang tampam. Siapakah pilihan anda??..haha..




Gambar ni upload bukan sebab dorang tengah bersungguh, tapi sebab aku tengah lalu kat tgh padang tu.. haha.. first time aku terlibat secara langsung ngan abaran minda... sebelum ni, ketika cabaran minda, aku akan sibuk untuk survival cooking.. memang terpaksa menyerba bolehkan diri la time TOT.. haha




Ni adalah papan landas yang malang. Lagi malang Solihin sebab kena ganti benda alah nih... Haha..





Orang kata tak baek amek gambar bertiga, nanti lama2 bergaduh... aku tak berapa nak percaya benda mengarut tu. Kalau nak bergaduh, tak yah nak tunggu time amek gambar bertiga, gambar bertiga belas pun kalau nak gaduh, gaduh jugak. Harapnya, hati kami akan kekal bersatu dalam perjuangan... Haha.. terover la plak.. haha




The Black Eyed Peas...


Mendemokan diri untuk merangkak nih.. hahaha... wwwuuuuuuuuu



dan ini adalah salah satu keajaiban ciptaan Allah. Aurora (ni menurut kata Solihin la) ni nampak macam naga. Memang smart and style lah...

Jumpak time PIMPIN Siswa 2010 nanti...

YZYZ

Burger Marvelous

Thursday, June 10, 2010 § 0


Wahhh...
Lama aku tak update blog aku... Since then aku banyak gak membaca blog2 lain, samada ditulis secara santai, ataupun blog yang menjadi pojaan hati ramai. Pastu, boleh plak aku kne kutuk oleh Cik Nana Farhana Isa dengan lancangnya mengatakan blog aku ni boring sebab kurang gambar. Nyah, hang ingat aku ni bukak kedai gambar ke nyah... Hahaha... Tapi memang betul pun kan. Boring lak baca tapi xda gambar kan. Maka dengan itu, aku dengan bongkaknya, akan menempek gambar yang pelbagai lam blog aku, untuk tatapan korang semua.

Point malam ini adalah, aku telah menjelajah Bukit Gedong dan terjumpa dengan satu kedai ni, yang jual burger semata2. Macam Burger Court pun ada. Siap pemasak burger tu guna baju Chef ala2 hotel gtu. Kak Rina kata nama tempat tu Burger Marvelous, sekali tu nama menu daaa... Jalan nak pi sana, aku tak tau, sebab ktorang ikut bontot KCP Belle. Maka tidak ingat jalan. Pegi lak waktu malam. Dah tu time balik, walaupun aku drive, tapi Pah buat loklak plak. Aku ni kan lambat pick up kiri kanan, boleh plak dia bagi direction guna kiri kanan. Konfius aku doe.

Kat ctu, banyak kedai yang jual burger. Atas nasihat pengarah projek iaitu Kak Rina, maka kami pun memilih kedai seperti kat gambar bawah ni...




Chef kedai ni siap pakai uniform kaler putih tu wooo... Tak boleh blah. Tapi chef tu sangat ramah. Siap bagi nasihat bawak keta elok-elok. Haha, cam tau2 je aku nak kne drive keta. Dengan tak pakai spec dan dengan tak kenai jalan tu kat mana. Hahaha...




Ni plak, sebahagian ahli jemaah Kerajaan Convex'10, ahli rombongan yang pergi makan burger tersebut. Baris belakang dari kiri adalah Belle, Bonyok, Hanif. Baris depan dari Kiri, Sapik Evolusi (yo yo je nama tu), Pah dan Kak Rina. Ada 2 meja setengah agi tak masuk lam gambar. Ehhee..




Ta daa... Inilah Burger Marvelous tu. Cuba teka berapa harga beliau. Tak yah ar teka. Aku bagi tau. Harga dia RM 4.00 je. Dalam die ada sosej, daging, ayam, roti, telur, timun dan salad. Sedap gak ar. Roti dia best. Rasa macam toast pun ada gak. Memang mantap ar Chef tu. Hehehe




Ni plak variasi air yang ktorang order, dari sebesar2 gelas si Salam order, sampai yang kaler itam tu, aku punya. Dah la itam, kecik lak tu. Tapi performance mantap kot... Hahaha...
Air itam kecik aku tu, harga dia RM 1.00 je. Yang besar dan separa besar tu, tak sempat nak menyiasat. Hahaha...





Dan inilah dia pengarah projek makan burger tersebut. Kak Rina. Beliau yang mencetuskan idea ini, dan menyebabkan aku termakan malam. Hehe.. Tapi memang mantap la Kak Rina, lain kali leh pergi lagi, tapi kita tak yah makan malam lu. Hehe.. Ni siap melantak Tom Yam agi kot sebelum pergi sana. Hehehe...


Orite, takat ni la dulu update sal burger besaqqq nih. Lain kali aku akan update agi, dan aku nak cuba setiap update aku ditemani ngn gambar.. Hehehe..

Bubbye, sila jengok selalu blog aku ekh... Hehe...

YZYZ...


Figured

Wednesday, June 2, 2010 § 0

Me and my roomie just came back from visiting our friend at his new house. Then we have this very light discussion about what he's doing at the time. Our friend, Fizul to be exact found his prospect already. Now he's working with Prudential as Wealth Officer something. I didn't remember exactly what his post, but my point is, he found his prospect already. It's seem like that his life is figured already.

He own his very own car, he moved in to a new apartment, and has job secure with prudential. Having very supportive future in-laws, what else he wanted. Everything that a guy needs already under his control. He don't even care what his result looks like because his job nothing related to his major.

Different with me. I'm working already, but it's only a contract. I don't even have job secure yet, and my income is not that much. I live in USM hostel and go to work with my roomie. Only sometime I'll drive BamBam to office. I haven't decided yet, what kinda life I want to. I don't even have a right vision about my future. What job and what field I want to explore after I'm done with my contract. I haven't seen my prospect yet, and I know, my life gonna be tougher after this.

My father already letting me go, fully gimme my independence. Finally I manage to escape from my bird nest, but I just fond out that, it's tough and rough. I still need his help, but I'll manage to settle every problems and every of my needs by my own. This is something that he must be proud of. Somehow, I must come up with my plan about my future and my life. I must figure out, and it must be very tough to make decision for my life. If I fail at the very first step, it'll tag along in my life forever...

YZYZ...

Please Click Me

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...