Please Click Me

Guilty Pleasure

Monday, June 28, 2010 § 0

A guilty pleasure is something one enjoys and considers pleasurable despite feeling guilt for enjoying it. Often, the "guilt" involved is simply fear of others discovering one's lowbrow or otherwise embarrassing tastes, rather than actual moral guilt. Fashion, music, and food (especially unhealthier foods high in sugar and/or fat) can be examples of guilty pleasures. [source wikipedia].

Selepas seminggu aku menahan diri dari makan banyak dan berbelanja banyak, finally aku ada jugak my guilty pleasure semalam (Ahad 27 Jun 2010). Bermula dengan breakfast kat Bayan Lepas/Sungai Ara. IDK the exact place, tapi jalan sebelum nak sampai Airport lah. Kat ctu makan roti telur yang ditebar oleh Melayu dan Roti Jala. Memandangkan xdan nak amek gambar semalam, maka aku bagi gambar airport Penang ja lah, boleh x?... Hahaha …



Ni la gambar airport Penang. Tempat makan tu terletak kat jalan nak menghala airport ni lah... Hahaha...

Then balik dari breakfast tu, tdo jap, sampai lah kol 1. Then Pah ajak gi BJ lak, teman dia gi repair handphone. Tapi x repair pun. Pastu makan TomYam Claypot. Gambar pun xdan nak amek, maka bagi gambar Claypot ja lah, boleh x?... Hahaha…


Gambar claypot je lah ye... hehehe


Pastu dapat panggilan dari budak ConvEx sebab nak amek kunci dari Pah. Pergi la amek budak tu kat Sg. Nibong, pastu gi Saujana, bagi kunci. Then ktorang gi la saloon rambut. Aku potong pendek rambut aku kali nih. Nak tengok x?, Ta daaa… Xdela hensem sangat, boleh lah. Sebab aku dah rimas rambut panjang nih. Potong la jadik camnih…


Then gi minum2, kat Tesco lak tuh. Demand nak lebih. Aku lak, minum Kopi Rush, air kegemaran kak Ira. Ais okeeyyy… dah la kahak dan batuk aku ni tak okey lagi, nak plak minum benda2 sejuk. Takpa lah, guilty pleasure kan. Gambar pun xda, maka lebih kurang beginilah benda kopi rush Tesco tuh…



Cuma Kopi Rush tu, takda lah caramel2 macam kat atas nih.

Then malam tu baru kejap je masuk bilik, makan bread/pizza/tart yang purposely beli dari King’s, bersiap la nak kuar balik. Tengok wayang lak. Sebelum tu makan ais mango kat food court Queens. Then ktorang gi tengok Toy Story 3. Ada 6 orang suma yang gi tengok semalam.



Sangat suka ngan Rex ni... agak sengal la.. hahaha



All time favourite... Buzz Lightyear... hahahaha...

Lepas tengok movie, pergi pulak makan kat burger marvelous. Gambar, tunggu budak Faiz tu upload dalam facebook laaa… Hahaha… Korang update2 la ye… Hahaha…

Dan semua ini berlaku sebab adanya minah ini, iaitu Pah... hehehe...

Gambar amek dari Facebook beliau... hehehe

YZYZ

What's this?

You are currently reading Guilty Pleasure at Hook Up with Syahmi.

meta

Please Click Me

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...