Please Click Me

Ceria Bersama CAK!!!

Friday, August 27, 2010 § 1

21 Ogos lepas, aku sempat berceria bersama budak2 kem PIMPIN Siswa aku. Team2 CAK yang aku pilih dari pelbagai background dan penglibatan. Niat di hati sebagai tanda terima kasih kat dorang semua sebab banyak memudahkan tugas aku sebagai SU kem CAK. Aku melantik Cima sebagai Pengarah Projek dan Cima telah melantik Didi sebagai Sekretariat Kampus Induk. Oleh itu kalau ada sapa2 yang tak terajak, sila lah merujuk kembali Cima dan Didi yeee... haha... (selamat aku).. haha

Bertemankan 3 buah keta, kami pun bermula dengan pergi ke Queensbay. Konon nak tengok wayang lu, tapi tayangan lewat la plak, so ubah plan maen bowling kat Penang Bowl.


Ni merupakan antara ahli jemaah. Aini cemburu tak dapat join bowling sebab time tu dia dok sibuk kalut shopping kat PISA. Padan muka. Game pertama aku main agak choi la jugak. Game kedua pun sama. Tapi bila dah main game ketiga dan keempat, baru la semangat ckit. Spare-strike-spare-strike kowt... Haha

Then ktorang gerak gi Seagate. Cima dan Yap gerak dulu sebab nak amek Aini kat Saujana. Then kat Seagate, aku heran budak2 ni order sikit sangat. Tak pa lah, jimat duit aku. Bak kata Yap, Didi takda test nak order.. Hahaha...

Then pas makan bagai, ktorang gi ke PISA sebab nak bagi makanan turun ke perut dulu. Tambahan Didi dia nak pergi shopping. Maka tunaikan la permintaan beliau untuk shopping.

Pas abes kat PISA, kami gi funfair kat depan Queensbay plak. Budak2 ni mengidam nak naek benda berpusing yang besar tu. Aku pun tak tau apa nama dia... Then main benda yang berpusing2 dengan sangat laju dan bumper car.


Di celah bendera Malaysia tu sumpah ada Lalan dan Yap. Tapi pasai apa tak nampak, aku pun tak tahu... Hahaha

Ahli jemaah lagi. Didi dan Aini dikelilingi laki jambu... Perlu ke???... Hahaha.. Statement sangat... Hahaha...


Then aku, Didi, Aini dan Redza pergi lepak kat pantai sambil makan rojak. Pastu tetiba terfikir, jum pergi tengok wayang. Maka berlari bekejaran la kami pergi membeli tiket. Hahaha... Bestnya, lif rosak, pastu aku dan Aini pun lumba lari sapa sampai dulu tingkat 3 GSC tuh.. Hahaha.. mau penat ktorang berlari... Hahaha... Then ktorang tengok cta apa yang available. Terus terambil Slice.

Cta ni okey la not bad, tapi terlalu banyak scene yang disturbing and considered taboo. Yap kata skrip, cinematography, teknik, actor actress suma okey, cuma content ja yang teruk. Lalan plak kata cter ni best dan tak tersangka2. Wani ngan Cima kata cta ni lucah. Entah. Masing2 ada pendapat masing2.. Hahah..

Then Cima ajak gi karok. Mula pusing kat area BJ, tp time tu dah kol 2. Masing2 pakat nak tutup. Maka kami pergi lah ke Pekaka. Kat situ je karok dia buka sampai kol 5. Ktorang amek open. Time ni Didi, Aini ngan Mark balik dah. Nyanyi2, Yap n Lalan tdo. Maka ktorang yang tertinggal ni la yang sambung karok.. Haha

Lalan, ko nyanyi ape untuk wani tuh??

Then kuar2 dari tempat karok dah kol 4.30am. Hujan dengan sangat lebat lak tuh. Ktorang sahur kat subaidah je. Malas nak gi tempat2 jauh kan. Hahaha... Pastu da sejam lebih menyembang kat situ, kuar lak idea aku, jum pergi Kejut pagi nih. Terus aku kne culik pergi ke Kejut pagi2 tu jugak. ahaha... Sampai2 kat kejut, lepak bilik Lalan, tdo sampai kol 1pm. Then kuar main bowling, jenjalan makan Nasi Goreng Ketam kat Juru (seperti yang aku cerita kat post sebelum nih). Malam tu Cima penat, aku drive keta balik Penang. Cima takut kowt tengok aku bawak keta laju.. Hahaha...

Rasanya takat ni la dulu kisah Ceria Bersama CAK... Teringin nak kuar ngan dorang ni suma lagi. Sebab dorang ni sempoiy kalau jalan2. Dorang main terjah je dan sanggup lak tu nak jenjalan jauh2... Haha..

Bubyye...

YZYZ...

What's this?

You are currently reading Ceria Bersama CAK!!! at Hook Up with Syahmi.

meta

§ 1 Response to “Ceria Bersama CAK!!!”

Please Click Me

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...