Please Click Me

HIBA

Monday, August 2, 2010 § 3

Biar aku cakap direct je la ekh. Tak perlu la rasanya aku nak berpuitis2 bagai. Pada kem terakhir ni, aku merasa sedikit hiba, apabila satu demi satu manusia daripada team yang aku bentuk untuk PIMPIN Siswa tak dapat bersama pada minggu terakhir. Terutamanya Dr. Naza. Then Cik Kak Fuzah pun takda. Apai selaku TKK ada presentation. Turut membuat aku merasa hiba apabila tiga orang PU aku yang aku kira sangat rapat sesama kami turut tiada. Bermula dengan DiDi, then Lalan, dan akhir sekali apabila Yap pun terpaksa pergi meninggalkan team CAK pada minggu terakhir.

Namun patah tumbuh,hilang berganti. Pemergian DiDi diganti dengan Cima yang memang komited. Selepas Yap pergi, aku bagi orientation 15min kepada Jaja terhadap barangan teknikal, dan Jaja mampu untuk handle dengan sangat baik. Lalan pula diganti dengan Fatimah, setelah posisi Fatimah ditukarkan menjadi PU. Aku sangat bersyukur kepada Allah kerana memudahkan segala urusan aku. Namun aku tetap merasa hiba. Pada malam aku terpaksa melepaskan Yap pergi pun dah terasa begitu berat. Tambah lagi bila time makan tu, Dino and Cik Mitra purposely buat telur stim, sebab Yap mengidam nak makan telur tu. So terpaksa la aku n Cima ngabeskan telur tersebut, dan tak disangka Cima menangis bila aku call Dr. Naza dan bersembang tentang apa yang berlaku di kem.

Segala menjadi hiba, tapi kem tetap perlu diteruskan. Aku tak boleh biar emosi mempengaruhi aku, dan aku kira segalanya berjalan dengan lancar mengikut cara aku.

Ni just apa yang belaku pada kem terakhir. InsyaAllah nanti aku share segala yang berlaku pada siri2 sebelum ini.

TQ...

YZYZ

What's this?

You are currently reading HIBA at Hook Up with Syahmi.

meta

§ 3 Response to “HIBA”

Please Click Me

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...