Please Click Me

Tahun Kelapan

Thursday, August 26, 2010 § 2

2010 merupakan tahun kelapan aku berpuasa dan akhirnya beraya tanpa insan yang bernama ibu. My mother passed away in 2003 sebab breast cancer. Not many people know about it as sometime I'm referring my step mom as 'mother' also. This few days, everything is keep coming back to me. For example whenever my roomies minta pesan beli Koko Krunch, aku akan terpandang Corn Flakes and everytime aku ternampak Corn Flakes, totally it reminds me of my mom. Sebab dulu masa ktorang kecik2, ktorang adik-beradik akan beli cereal masing2. Aku punya cereal adalah Honey Stars dan Trix dan biasanya my mom akan beli Corn Flakes. Itulah cereal my mom dari dulu sampai la ... (u know what is the last word).

Then dua hari lepas tertengok video clips "Sorry Seems To Be The Hardest Word" nyanyian Blue and Elton John. That was my mom's last favourite song. My mom suka sangat dengan lagu tu and she told me about it.

Then sekarang semua kalut sibuk nak balik, tapi aku still lagi macam tu. Aku selalu imagine what if my mom still alive. Mesti aku akan turut berasa ghairah nak balik. Tiket pun macam xda mood je aku nak tengok. At least kalau tak dapat balik beraya with my mom, it's okey to celebrate it with my other family and other related relative. I miss them all but if I'm going back either that's not so gonna happen. So to conclude, xda faktor penggalak pun untuk aku balik.

Somehow aku tetap rindu kat mak aku. It's hard to live without someone yang kau betul2 sayang yang dah pergi forever. But life goes on. Whatever my feelings are, the fact not gonna change, she's gone. I accept that for a very long time already.

For those yang baca ini, yang masih ada ur mom, please please please let she knows that yang korang sayang dia. Bila dah tak ada baru korang rasa macam mana hidup tanpa ur mom. Aku tak pernah malu untuk mengaku yang aku cium my mom everyday even time tu aku dah masuk tingkatan tiga. Aku tak pernah malu untuk salam tangan mak aku sebelum aku pergi kelas biarpun pada waktu tu mak aku dah tak larat nak angkat tangan sebab kesan ubat. Aku tak pernah malu untuk mengaku aku tidur sebelah mak aku pada bulan2 terakhir mak aku bersama aku.

I really miss you...

YZYZ...

What's this?

You are currently reading Tahun Kelapan at Hook Up with Syahmi.

meta

§ 2 Response to “Tahun Kelapan”

  • ello says:

    aku... hampir menangis baca post ang kali ar weh... huhu..
    aku pun x malu gak nak gtaw ko..
    tiap kali ak blk umah, mesti ak tido dengan mama aku.. ayah tido luar ar kan.. kui3..
    walaupn ble dekat dgn mama, ak melawan gak dgn dia..
    tp bila jauh, aku betul2 sgt rindu n syg kt mama..
    tp de 1 fakta yg ko xtaw lg..
    'aku TAK SUKA balik rumah!!!!'

  • be strong babe...
    sedeh aku bce post ko ni..
    huhu..
    aku dh lma x tido ngn mak aku..
    bkn aku yg xnk..dy yg x kasi..dy ckp msing2 dah beso...
    huhu..kdg2 dgki aku org len blik kampung tido ngn mak..
    aku mmg x rpt ngn mak aku..aku jeles mber2 aku sume rpt ngn mak diorg..aku xtau np..huhu~~

Please Click Me

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...