Please Click Me

C.H.I.N.T.A

Tuesday, September 28, 2010 § 0

Alceritanya bermula apabila aku membuat deklarasi untuk dinner before 7pm.. maka mengajak rumet ku yang comel tersebut pi makan. Dan termembawa Kak Ika Mak Hayam sekali. Then kami pun pi la makan kat Mutiara Tom Yam kat Ivory nun...

Dijadikan cerita, aku tengok jam, dah 6.30 petang. Owh, ada slot cerita2 Melayu kat TV3. Then aku pun baru terperasan adanya cerita yang bertajuk CHINTA. Cerita baru. Maka aku pun menggagahkan diri untuk menonton, sebab dalam cter tu ada Fasha Shanda. Aku da tengok trailer cter tu ari Khamis lepas. Memang macam agak menarik la jugak. Then kami pun tengok. 30 minit pertama, memang agak menarik la jugak. Lele yang tak berapa nak minat pun ikut sama follow tengok. Kak Ika memang la kaki cter2 macam tu. Dan aku pun perasan gak pengunjung2 kedai yang lain turut sama memberikan perhatian terhadap cerita tersebut.




Kami pun membuat deklarasi untuk makan kat kedai ni setiap ari Isnin sampai Khamis semata2 nak follow cerita ni. Sebab macam nak best kan. Tiba-tiba...

Datang la makhluk betina yang huduh dan gedik tiga orang pi tukar channel TV... Ditukar nya Astro Ria yang menayangkan cerita Indonesia. Noooohhhhh... Dah la ramai orang dalam kedai tu tengah follow cerita tu, sedap2 je dia nak tukar channel TV. Tukar lak nak tengok cerita Indonesia. Hamboiyh...Maka kak Ika pun ajak blah. Aku apa lagi, kat kaunter tu, memondan laa... Makhluk betina tu duduk dekat je ngan kaunter...


Cashier: Semua RM 4.20
Syahmi: Abang, ktorang baru je nak plan nak makan kat sini ari2 sebab nak tengok cerita kat TV3 tadi, tapi sapa entah tukar channel terus ktorang rase cam x nak datang sini dah. Tak pa la bang, esok2 ktorang gi makan kat kedai laen yang customer die x suka2 ati nak tukar channel TV.
Cashier: ehehehehehehehe...

Sian lak kat abang tu terpaksa dengar aku bebel2 time maghrib tuh... Hahaha... So kepada pelanggan2 kedai makan sekalian, kalau kedai tu tengah sesak, tolonglah jangan mengada2 nak tukar channel TV. Tak pasal2 customer dia lari, kan da halau rezeki owner kedai tuh. Kalau nak tukar pun, make sure la orang laen x tengok cter tu. Agak rude la buat macam tu. Rasa macam nak maki2 jek, tapi kesian plak kan... Hahaha...

YZYZ
Align Center

What's this?

You are currently reading C.H.I.N.T.A at Hook Up with Syahmi.

meta

Please Click Me

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...