Please Click Me

Retire Young Retire Poor

Tuesday, October 26, 2010 § 0


Sekarang aku competing ngan rumet aku untuk baca satu buku nih. Buku ni merupakan hadiah graduation aku yang dibagi oleh my step-mom. Aku baca buku bukan untuk hobi, tp more for pleasure reading. Buku tu bertajuk
Retire Young Retire Rich



Tapi aku malas nak buat sesi bedah buku kat sini. Tak kuasa aku. Biaq la Lele jah yang buat sesi bedah buku nih kat padang kawad terhadap sorang minah tudung labuh tuh. Hahaha. "Student USM Jumud"... Statement yang terkeluar dari mulut penudung labuh yang juga seorang pelajar USM. So kesimpulannya penudung labuh tu pun JUMUD la jugak kan. Hahaha... Biaq kami yang JUMUD nih baca buku nih dan ampa yang JUMUD dan BERTUDUNG LABUH tuh terus-terusan dengan keriakkan ampa. Kami nih budak baru belajar lagi. JUMUD plak tuh. Haha..

Berbalik kepada topik asal. Saja nak sarcastic kat penudung labuh tersebut. Hahaha.

Actually aku dan Lele dah made up dan dah bulatkan keputusan ktorang. Apa yang berlaku biarlah berlaku. Pedulik hapa. Biarlah apa orang kata, let the future me ja yang akan fikir the future plan.

The purpose of this post adalah untuk aku baca pada kemudia hari. Kenapa aku memilih untuk membuat keputusan ini. Sebab for sure akan ada terlalu ramai yang tak akan support our decision. So in order for me to stay on my stand aku kena tulis apa yang aku rasa sekarang for future reference.

It's not an easy task to made up a decision. Banyak benda yang perlu difikir dan perlu di'gamble'kan. Pertama, aku akan jobless...



Biarlah kalau aku jobless sekalipun. Maybe it's for the best. Aku malas nak ulas dengan lebih lanjut la pun. Setiap orang ada pegangan masing-masing dan philosophy yang dorang pegang. So kalau aku tulis kat sini, for sure akan ada banyak yang tak setuju. Plus aku baru ja nak implement philosophy nih. So tak kukuh lagi lam diri aku. Kalau yang 'Let The Future Me To Think About It' tu, da lama da aku buat. So lantak la. Benda baru yang satu nih aku malaih nak publish lagi. Haha..

Secondly, aku akan broke, bukan broker. Bermakna, financial aku akan stop flowing. Paling lama aku rasa aku boleh sustain adalah dalam sebulan setengah. After that, aku akan totally broke. Out of money



Ini ke yang aku nak?. Iye la kot, ini kot yang aku nak. Baru orang boleh memadankan muka aku. Pada masa sekarang mesti aku akan cakap crap like "Duit bukan segalanya".. Tapi pada ketika aku dah broke nanti, haaa.. Baru aku tau kuasa duit tu macam mana. Baru tau sapa hamba kepada siapa. Hahaha...

Tapi semua tu aku rasa aku dah lalui kowt. Pernah broke more than 6 months, tapi still survive. Macam2 cara la untuk sustain financial aku. Sampai sanggup telan gula (bukan sweets, tapi sugar untuk orang bancuh teh kopi haa) untuk jadi bekalan tenaga. Survive tak survive. If it's take that, I'll do it...

What's the purpose of these crap? Banyak sebabnya. Banyak yang membuatkan aku nak buat semua nih. Tapi aku malaih la nak mengecoh lam nih. Kalau nak tau, sila la buat sesi membahu ngan aku.

Aku harap anytime kalau aku rasa doubtful, aku akan membaca balik post nih dan cuba ingat balik saat-saat aku da bulatkan hati aku nak buat semua nih.

YZYZ

What's this?

You are currently reading Retire Young Retire Poor at Hook Up with Syahmi.

meta

Please Click Me

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...