Please Click Me

Blogging Has No Fun Anymore

Friday, November 12, 2010 § 5

Lately I'm realizing that my post becomes more boring than ever. Even aku pun rasa cam happa dia yang aku tulis nih. Xdak apa pun. Aku da macam malas nak blogging. Xdak apa pun yang aku nak tulis. So I won't let that happens and as a precautions, aku kenalah mengenang kembali beberapa post yang aku suka zaman dulu-dulu. Suatu ketika dahulu aku selalu dan kerap menulis blog kerana ada sesuatu yang mengganggu fikiran aku. Tapi rasanya sekarang nih, banyak gak benda yang aku fikir, tapi aku tak la plak menyibuk nak menulis lam blog.

Maybe aku realize something, ada sesetengah member aku hanya stalk aku thru blog. They don't even bother to see me or at least like my post dalam facebook pun. They didn't bother that. Dorang lebih suka silently stalking me rather than publicly stalking me macam hantar komen lam fb or whatsoever. Aku tak kisah pun, sebab at least dorang still ingat aku even dorang nih langsung tak nak buat any direct contact with me. Maybe salah aku sebab kononnya menjauhkan diri, tapi on the other hands it both fault. As I always said, no one is correct no one is wrong. If you are correct then the other party must be correct too. Owytey, enough of that.

My blog mainly consists of personal life punya journey. I don't know by how many percent, but mostly my post is about my daily life. Aku kuar ngan sapa, aku makan ngan sapa, kuar gi Queenbay wat apa, stuff macam tu la. Biasanya when I'm writing those kinda post, aku akan meletakkan nama maknusia2 yang aku hang out with. Dari situ la korang boleh detect dengan sapa aku berkawan. Toksah dok bangga sangat kalau nama korang tiba-tiba appear, sebab ada berlambak2 lagi nama maknusia laen yang aku boh dalam blog nih.

The other components dalam blog ni jugak adalah, kata-kata hati aku. Kalau tiba2 aku tak puas hati, aku mengamuk la dalam blog nih. Kalau tiba2 aku angau ka, ting tong ka, mula la aku berblog. Dan selalunya, aku tak akan meletakkan nama maknusia2 yang aku deal with tersebut. Mampuih pi la aku tak kan tulih nama ampa. Sebab nak jaga identiti dan juga aib korang. Sebab kalau aku da start mengamun dalam blog, agak tak berlapik la jugak. Tapi kadang2 tu berlapik la jugak. Naya aku kang tak pasal2 kena saman. Hahaha...

Dalam blog ni jugak biasaknya aku akan letak opinion aku, freshly from oven keyh. Aku tak suka la nak quote2 pandangan orang lain. So kalau aku tulih kat tag tu sebagai opinion, makanya tu adalah opinion aku sendiri. Opinion tak semestinya betui kan. So x kira la dan aku x pernah malu or rasa down kalau opinion aku kena kutuk. Dan aku tak kisah pun kalau ada yang sangkal opinion aku. Da nama pun opinion, bukannya fact. Even fact pun orang leh sangkal.

Dari segi hiburan, aku ada letak lirik lagu jah. Aku tak letak video mahupun link kepada mana2 MP3.. Lirik pun biasaknya aku amik dari AzLyrics jah. Lirik2 yang aku letak lam page nih, selalunya ada signifikan tersendiri pada masa dan ketika aku meletak lam blog nih. So kalau aku klik balik post2 lama, aku da tak ingat pasai pa aku buh lirik tu bagai. Sebab benda tu hanya betui dan tepat pada tarikh penletakkan lirik. Haha.. Lepas tu, aku tak hengat dah. Haha

Kalau tiba2 zaman aku student2 dulu.. kalau buat report ka apa ka, kalau aku suka ngan hasil tulisan aku, maka dengan separa riaknya, aku akan mengpost benda2 tersebut dalam page ini. Kadang aku saja nak share sedikit ilmu yang dapat dan kadang sebab aku nak minta kritikan daripada pembaca2 setia aku, mana penambah baikkan yang aku harus buat. Haha.. Tapi lately aku rasa tulisan macam tu, especially yang fully english akan jadi tempat orang letak spam. Aku pun tak paham la. Hadoiy..

Bila aku baca balik post2 lama, aku pasti terkenang zaman aku ting tong ngan somebody nih. Aku sangat suka ngan dia tuh, tapi aku tak tau nak cakap macam mana, maka mening tong la dalam blog. Tapi sekarang aku ngan maknusia tersebut dah ada closure dah pun. Dah tak dak nafsu dah pun. Tapi kalau dia offer, mungkin dipertimbangkan, tapi untuk aku fight dah xdak dah. Da tutup file.. haha.. So kepada listeners2 aku sekalian, bersabar la kalian ya.. nanti aku open table kat korang semua.. haha..

Hmmm... takat ni la dulu ya.. haha.. da dapat mood, aku cter la apa2 lagi.. haha

YZYZ

What's this?

You are currently reading Blogging Has No Fun Anymore at Hook Up with Syahmi.

meta

§ 5 Response to “Blogging Has No Fun Anymore”

Please Click Me

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...