Please Click Me

Ala-Ala Seoul Garden Gtuh

Thursday, December 23, 2010 § 4

Haa, arituh aku telah dicolek oleh Erin untuk makan kat satu restoran Steamboat kat Kuching. Hapa entah nama restoran tu, aku lupa. Not bad la makanan dia. Just bayar RM20 sahaja tapi tak termasuk air. Pilihan makanan lagi banyak dari Seoul Garden, just tak seexclusive Seoul Garden la. Kedai dia ala2 kedai makan biasa jah. Tapi meskipun begitu, memang padat kowt ngan manusia.


Ni dia punya dapur. Cute jah. Tapi okey la. At least tak melekat-lekat macam kat Seoul Garden. Maybe Seoul Garden ktorang tak letak butter kowt, tu yang kotor semacam. Haha.

Arituh aku pergi jugak sebab nak jumpak besties aku kat matriks dulu. Lama da kowt tak jumpak dia. Dia bawak awek dia dan tu la kali pertama aku jumpak awek dia. Banyak la jugak sembang dan cakap punya cakap, rupanya malam tuh dia stay kat area umah aku jah. Hampeh. Tapi dia tak lama kat Kuching. Dia nak balik umah family dia kat Mukah esoknya.


Ini pulak suasana manusia tengah memilih pelbagai jenis hidangan. Memang lagi berlambak dari Seoul Garden. Siap ada dua fridge dan beberapa section. Tapi sotong dia tak variety macam Seoul Garden. Haha

Kami makan sampai dua jam kowt, dari kol 7.30 pm sampaila 9.30 pm. Walaupun begitu, aku tak puas hati sebab tak leh hentam udang dan ketam ngan banyaknya. Bayangkan, ketam betul okeyh, bukan yang process. Memang pengsan la aku makan, tapi tak pengsan pun.


Owh, sungguh bersepah. Sangat penat makan dan aku rasa macam nak makan semua benda jah. Kalau semua customer macam aku, tobat la tokey tuh tutup kedai dia. Haha.

Aku kalau makan kat kedai2 macam tuh, ada strategi yang aku follow. Hah, jangan memain. Tapi peraturan umum yang harus follow adalah, jangan minum minuman berkarbonat dan kalau boleh jangan minum langsung. Pasai nanti akan cepat kenyang. Sup pun jangan minum. Kalau nak minum pun, pilihlah daripada air2 orang tua macam air kosong atau teh 'o' panas. Gtuh. Memang korang leh sustain berjam2 untuk makan. Aku memang kaki makan. Hahaha.


Owh, ini adalah bekas2an aku. Air coke tu aku minum last sekali. Da nak penutup baru aku teguk. Siap buat float okeh. Float ngan eskrem peppermint. Memang mantap la. Haha.

Baeklah, nanti aku cerita lagi pasai makan2 nih suma. Maka jangan tanya lah pasaipa aku semakin mengembang. Haha. Okeyh, bubbye.

YZYZ

What's this?

You are currently reading Ala-Ala Seoul Garden Gtuh at Hook Up with Syahmi.

meta

§ 4 Response to “Ala-Ala Seoul Garden Gtuh”

Please Click Me

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...