Please Click Me

Kyuhyun's Accident

Thursday, December 23, 2010 § 0



Kita berenti jap hapdet segala benda yang berlaku kat Kuching. Kali nih, tiba masanya nak bercerita gossip Super Junior plak. Korang2 semua da baca belom SuJu 101 dan SuJu 102? Silalah baca okeyh. Letih aku buat untuk korang. Gtuh.

Post kali ni merupakan ulasan aku terhadap interview Kyuhyun dalam Strong Heart episode 34. Interview tu tak kuar Youtube lagi. Aku terjumpak kat satu link nih. Kalau korang nak, silalah PM aku. Aku tak moh meletak link orang yang aku tak kenal lam page aku. Haha.


Ni merupakan gambar promo BONAMANA. Seriously aku sangat suka style dia nih, sebab dia sikat rambut kemas ke tepi, mekap pucat ala2 vampire dan guna shades yang sangat matching ngan muka dia. Pestaim aku tengok pun aku tak perasan tu adalah Kyuhyun. Congratz atas transformasi tersebut.

Interview tu merupakan kali pertama Kyuhyun reveal kejadian eksiden keta pada tahun 2007 dahulu. Eksiden yang nyaris2 membunuh dia. Dan memang dia tengah dying pun time tuh. Waktu tu dia, Leeteuk, Shindong, Eunhyuk dan dua orang manager dorang baru balik dari rakaman Kiss The Radio. Then on the way nak balik tuh, keta yang dorang naiki eksiden.

Menurut Leeteuk, keta tu terbalik sebanyak dua kali. Leeteuk dan Kyuhyun cedera paling parah, sementara Shindong dan Eunhyuk just cedera light2 sahaja. Manager dua orang tu, tak tau plak. Xda plak mana2 artikel tulis pasai mereka. Time tuh, Leeteuk kata sebelah mata dia xleh buka sebab darah tutup muka dia. Dan bila ambulans sampai, dorang kejar ke tempat Leeteuk dahulu, walaupun time tuh Kyuhyun yang paling parah.


Ni merupakan scene time dia reveal cerita eksiden tersebut. Dia memang tabah waktu nih dan tak nangis. Eunhyuk da tekap2 muka. Donghae jangan cerita la, meleleh dah air mata. Memang interview nih antara interview yang touching buat SuJu selain interview kematian ayah Donghae dan contract termination Hangeng.

Ni merupakan cerita Kyuhyun yang telah aku Melayukan. Maklumat secara exact mungkin berbeza, tapi point dia ada la kat situ. Hadoiy.
"Waktu tuh, kami baru balik dari rakaman program Leeteuk KTR bersama Shindong. Kami OTW nak balik dorm kami. Time tu saya tutup mata dan dengar music guna earphone. Tau2 jah, tiba2 terdengar bunyi kuat. Bila sedar, time tuh saya dah tersadai atas jalan. Saya cuba untuk merangkak dan berdiri dan time tu tiba2 segala kenangan silam datang. Kenangan waktu kat elementary school, travel ngan family dan pestaim nyanyi atas stage. Waktu tuh saya rasa dan fikir, owh begini rupanya perasaan orang yang dah nak mati. Saya terus berdoa semuga dapat terus hidup dan time tu la Eunhyuk hyung lari ke tempat saya, pegang tangan saya dan turut sama berdoa. Berdoa semoga saya selamat. Selepas tu saya koma, dan empat hari kemudian, saya sedar saya sedang terlantar atas katil hospital. Enam tulang rusuk saya dah patah dan mencucuk lung dan mengalami pendarahan dalaman yang teruk. Waktu tuh, doktor kata dorang terpaksa buat tracheotomy sebab saya memang seriously injured. Walaupun buat tracheotomy sekalipun, chances untuk saya survive adalah 20% sahaja. Waktu tu la ayah saya fight ngan doktor dan kata anak saya nih menyanyi dan dia memang mengimpikan untuk jadi penyanyi. Doktor balas balik, tapi anak tuan da nak mati tak lama lagi dan dia memang perlu buat tracheotomy. Adakah menyanyi tu lebih penting daripada nyawa dia? Ayah saya kata lagi, apa guna kita rampas peluang terakhir dia dan jika dia terus dapat hidup, apalah makna hidupnya lagi? Tiba2 datang sorang doktor lain dan berkata, kita boleh bedah dia tanpa perlu buat tracheotomy. Setiap kali mendengar cerita ini, pasti saya akan menangis kerana ayah saya suatu ketika dahulu menentang keras cita-cita saya untuk jadi penyanyi. Katanya, tak kan la anak orang yang terpelajar nak jadik penyanyi. Tapi ketika saya hampir mati, ayah saya telah memperjuangkan minat dan cita-cita saya. Akhirnya selepas 5 bulan dalam rawatan, saya mampu untuk kembali semula ke atas pentas. Waktu tu, tidak kira fan SuJu ataupun tidak, semuanya memberi semangat kepada saya untuk terus berjuang. Saya memang terharu dan ketika itu saya memang bersyukur kerana diberi peluang kedua untuk terus hidup. Terima kasih jugak kepada Eunhyuk hyung kerana menjadi orang pertama yang berdoa untuk keselamatan saya."


Sejurus selepas ambulans sampai. Semua orang ingat Kyuhyun akan mati. Waktu kejadian nih memang nampak Eunhyuk nangis2 pegang tangan dia sambil jerit nama dia. Ada jah video tuh dalam Youtube. Tapi takda English subs la.

Begitulah serba ringkas interview Kyuhyun dalam program tersebut. Turut bersama dengan beliau time tu jugak adalah Leeteuk, Shindong, Eunhyuk, Siwon dan Donghae. Accident tu memang jadi mimpi ngeri buat SuJu dan juga fans dorang. Waktu tuh Kyuhyun boleh mati dan bayangkanlah impactnya terhadap Super Junior kerana Kyuhyun merupakan antara lead singer dalam Super Junior.

Baeklah, takat ni dulu gossip. Terusan membaca ya blog ini.

YZYZ

What's this?

You are currently reading Kyuhyun's Accident at Hook Up with Syahmi.

meta

Please Click Me

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...