Please Click Me

Archive for February 2011

Terkejut Tergempaq Februari

Monday, February 28, 2011 § 4

Owh owh owh, Januari lepas lupa la nak tulis closure of the month. Xpa la, da lepas da pun. Usah dikenang benda yang telah lepas.. Wooh begitu. Post kali ini puuun ditulis pada petang 27 Februari 2011, tapi akan dipublishkan dalam kol pm, 28 Februari 2011. Boleh? Boleh jaaahhh. Blog aku, bukan blog engkau. Baeklah, intention post ni adalah untuk recap balik everything that had happen on February. Wooh, boleh begituh.

Selepas bulan yang tak berapa enak *dalam kurungan Januari maka Februari puuun telah meniba. Sebelum recap mari kita imbau balik apa yang aku harapkan berlaku dalam Februari.
1. Kemasinan mulut berkurang
2. Duit masih dalam problem, tapi berjaya laaa kontrol sikit sikit
3. Dapat kerja tapi tak sure kerja apa
4. Life getting much better
5. Busy yang amat kowt

Owh, maka mari kita menlihat what had happen. Jeng jeng jeng.


Pindah Masuk Jade View
Yeap, awal Februari atau Hujung Januari aku telah pun menmasukkan diri aku ke rumah baru iaitu Jade View. Meleps gak la umah tersebut best. Ada swimming pool. Boleh? Ko ada? Maka bila da duduk lam umah nih, rutin kehidupan rumah pun berlaku. Dolu-dolu aku selalu dok sorang kat umah, maka aku kena la pandai2 survive. Antara rutin lama yang aku buat balik adalah seperti memasak, kemas rumah, sapu lantai, buang sampah, beli barangan dapur, lipat baju, tengok TV dan bla bla bla. Ala2 amah kan aku... Hehehe... Tapi aku sangat suka sebab da macam aku waktu form 4, form 5 lepas mak aku dah xda. Rindu sangat. Nanti kalau ktorang dah bawak masuk Astro pun mesti lagi best, mesti lagi rasa cam umah lama. Paling best adalah aku dapat berjimat cermat. Sehari belanja kurang dari RM10. Haaa, tak da amalan budaya membazir macam biasa.
Pemandangan dari balkoni rumah kami. Meletop tak?
Kembali Ke Gagang
Aku pinjam frasa ni dari Lele. Suma bermula dari ke'majlis ramah-tamah'an beliau. Pergi ofis nak melepak pastu report kat boss kata aku tak buat apa kat bilik. Alih alih suruh jumpak boss terus suruh buat surat masuk balik PUMA. Dalam keadaan macam ala2 ting tong, aku pun pergi ofis pada 1 Februari dan tanpa segan silu terus dapat kerja. Aku pun macam si lurus bendul memulakan kerja tanpa rasa bersalah macam aku tak pernah melarikan diri dari PUMA. Baeklah, biarlah apa orang kata, tapi asal duit gaji masuk, sudeeeh. Aku dah berasa kecewa dengan company luar yang telah discriminate aku dengan teruknya. Bukan jah sebab deficiency aku, tapi sampai ijazah aku pun dijadikan isu. Maka aku telah men'slow down'kan diri untuk mencari kerja. Walau beberapa kali diajak oleh Lele untuk buat insurans pun aku berasa berat hati. Bukan sebab money atau kerjanya yang buat aku rasa macam "eeerrgghh" tapi pengalaman lampau. Biarlah buat seketika aku hidup macam loser untuk aku kompol kekuatan untuk kembali ke jalan hidup yang telah aku rintis. Lagipun aku suka apa kerja2 kat PUMA. Asal kita ikhlas buat kerja, insyaAllah rezeki tu takkan putus dan sentiasa diberkati. Almari yang kita beli pun takkan patah selepas 3 minggu guna. Hadoiyyy.
Owh, aku bukan kerja ngan company PUMA okeyh, owh tidak tidak...

Juga bukan bekerja bersama haiwan yang bernama Puma.. tidak tidak tidak sama sekali.... PUMA tuh Pusat Mahasiswa...
Pemilihan MPP a.k.a Pilihan Raya Kampus
Wooh, 1st Year jadi pemotong dan pengedar flyers. 2nd Year jadik pengkempen dan pengumpul data kepopularan calon jugak penggantung banner. 3rd Year lak jadik pengescort calon pergi kempen (tapi sikit sikit ja lah) dan menlihat jentera menggantung banner. Sekarang teros engkau jadik SPR. Secara jujur dan ikhlasnya selepas di appoint menjadik SPR terus aku tak terlibat ngan student biarpun di pihak Aspirasi ka Pro-M. Terus coci tangan dari student. Takdak langsung bekas bekas Aspirasi atau Pro-M di celah-celah tangan aku. Cuci guna Dettol la katakan. Siap guna hand sanitizer tuh. Maka aku pun teros terlibat dalam segala proses. Dari proses pengeluaran borang (tak berapa sangat), pengecopan banner dan flyers, penyiapan poster, kertas undi, pengagihan nombor siri kertas undi pusat pengajian, persiapan teknikal, memantau proses pemilihan, mengagih makanan untuk petugas2 pilihanraya, memantau pengiraan undi, teknikaliti pilihanraya, bergurau senda ngan semua staf BHEPP dan sebagainya yang tak tersebut. Aku jadi kecewa dengan beberapa orang pelajar dan juga calon. Bila ada calon salah tulis nama, isi borang guna pen biru, mengutuk petugas2 pilihanraya. Aku sangat2 kecewa bila staf2 BHEPP yang bekerja sampai kol 2, 3 pagi tapi student dengan goyang2 ponggongnya mengatakan BHEPP tak telus buat kerja. Buat kerja tak sistematik, petugas pilih kasih dan sebagainya. What the guinea-pig. Sedih okeyh, sebab kalah dalam undian nak salahkan BHEPP. Tak ka perbuatan korang tuh telah menganiaya staff BHEPP? Ada yang dah berkeluarga tapi balik rumah kol 12 tengah malam, kol 1,2 pagi sebab nak menyiapkan segala teknikaliti Pemilihan tapi sebab ko kalah nak tuduh staff2 ni punca kekalahan ko. Astaghfirullah. Dorang nih tak mintak pun ko ucap terima kasih tapi cukup la sekadar ko tak buat fitnah. Insaf2 laaa, tu la sebab kenapa ko tak pernah menang. Aku malas da nak cakap lebih2. Tu belum aku bukak bab student yang suka kutuk BHEPP tapi sewenang2nya nak guna kemudahan BHEPP. Kata Student Power, tapi bila nak fotostat, nak fax, nak telefon berkumpul ramai2 kat PUMA. Kalau dah power tuh, buat la Pusat sendiri. Beli mesin fotostat sendiri. Baru ko tau macam mana nak buat maintainence everything. Bercakap pandai sampai nak masuk senate, suruh buat tak nak. So tak payah laaa nak besar kepala nak langkau BHEPP dan jabatan lain. Sedar-sedar la diri sikit...
Ewah, teremo plak. Sabaq Syahmi, sabaaaaqqqq....
Owh, nametag urus setia. Ko ada?
MengGurukan Diri
Jom carik pendapatan tambahan dengan menjadi guru tuisyen. Haaa, yess aku saja saja jah nak menjadik guru tuisyen nih. Pendapatan dia tak la selumayan mana, boleh la setakat nak beli coffee table sebijik setiap bulan. Dan untuk informasi uolss aku mengajo kelas BM form 3 okeh. Gtuh kelas BM. Jangan main main. Berabok aku speaking Melayu lam kelas tuh. Punya la translator aku bekerja keras untuk mentanslatekan beberapa term dalam English jadik BM. Haa, ko ada? Tapi kan, semenjak akhir akhir nih, aku da tak berapa nak ikhlas jadik cikgu. Sebabnya, fokus aku bukan nak bagi budak2 ni paham kelas aku, tapi nak gaji semata-mata. Hadoiy, niat nak kena perbetul balik nih. Bila dah jadi macam tuh, terus perasaan seronok tu dah tak ada. Apa2 yang kita buat kena lah ikhlas, baru rasa seronok. Berbezanya dalam kelas BM aku nih, pelajar lelaki yang lebih eager untuk belajar compare pelajar perempuan. Adakah ini petanda baek or what. Pelajar laki lagi bagi tumpuan dan lagi respek aku. Tapi kalau bab nak bagi cepat kelas, budak pompuan laaa. Asal aku nak wrap up dan bagi conclusion, budak perempuan lagi seronok dan tetiba eager lebih dalam kelas. Tak boleh blah la dorang tuh. Anyway, aku harap sangat2 BM dorang akan lebih improve afta dis. Nanti kalau tak ada beza, atau lagi teruk, cam sia2 la aku ajar dorang kan. Huhuhu..
Aku malas nak mencarik gambar, maka aku letak ja lah gambar nih, boleh? Korang kaitkan la sendirik antara aku buat part time ngan fossil ini.. uhhh...
GABEM Vs Kruk krek kruk krok Karoge
uuuhh, baru ja sabtu 26hb lepas terlibat dalam satu projek yang agak besar-besaran la jugak. Namanya Program Konsolidasi Patriotisme Ekonomi Bumiputera anjuran GABEM. GABEM tuh short form untuk Gabungan Badan Ekonomi Melayu kowt kalau tak silap. Punya laaa last minit aku diappoint. meeting pun aku tak pergi, tapi atas perasaan yang penoh tanggongjawab (gtuh) aku pun mempergikan diri membantu mana yang dapat dibantu. Tugas aku adalah usher bahagian pendaftaran sahaja, so macam relex la sikit. Lepas siap part aku, apa lagi, memondan2 laaa kat DUP tuh denagn staf2 BHEPP kat atas. Siap goda dorang belanja aku beli kerepek laaa, massage free laaa, haaa, KO ADA? Tapi yang penting makan free la uolsss. Okey la kan. Sedap puuun sedap. Tak payah kuar duit dah aku. Bestnya arituh, ada 4 program berjalan serentak. Mulanya ktorang, then ada Karnival Wanita anjuran RESTU, ada Roadshow POHON@USM, dan budak2 Masscom buka kaunter untuk promote FYP dorang. Aku dan Sterno En. Mansur iaitu Lin Krek telah pergi mencoba jeruk kat tapak tuh. Homaigod, podepestaim aku batuk sampai kuar hingus makan jeruk. Sebabnya cuka dia sangat la kuat. Ataupun sebab dorang tau aku nak jadik free tester ja kowt, so dorang da pasang pendinding siap2 untuk free tester cam aku. Kuwaaannnggg haaajjaaqqqq... Tapi okeyh laa. Program tuh aku tak involve sangat. Just tulung tulung jah sapa yang minta tulung aku. Tapi nak dijadikan cerita ada orang nak tunjuk pandai kat aku. Kuwaaanngg hajaq. Hengat dia tuh BAGOS sangat la. Nasib sebab aku respek lagi kat ko, kalo tak sah sah aku dah menganjing kat ko. Hadoiy.. awat la maknusia maknusia macam tuh boleh terlepas kat BHEPP. Menyosahkan sahaja uollsss.. Sah sah ketika breakfast pagi Isnin aku, aku akan bergossip tentang beliau ituh... Hadoiiyyy...
Yaiy, lagi koleksi nametag... Ko ada?
Kuwang hajaq, waktu program GABEM tuh ada gamaq hisdustan best la plak... Gamaq ni lah. Hadoiy, rugi tak leh nak tengok.
Uhooiiiyyy, rasanya macam dah tu ja yang berlaku sepanjang Februari nih. Nanti kalo rasa nak update, tunggu closure Mac plak keyh.. Hahaha.. Pada yang besday bulan ini, selamat berbesday. Sapa yang berkapel ka, sambut anniversary ka, bertunang ka, kawen ka, selamat2 laaa korang ya. Semugah berkekalan sampai ke tua. Sapa yang bercerai, break tuh, jangan sedih2 weah. Semugah jugak anda akan berjumpak orang yang lebih baek... Yeerrhhh.. Okeyh, jumpak bulan Mac nanti... Bubbye...

YZYZ

Jan To Feb Part II

§ 0

Owh yeah, now meniba pulak untuk second part... Yeah, cam tak da kerja la plak kat ofis kan. Haha

Asal la cam suka sangat tengok Volswagen kan kan kan

Dah cam lama la plak tak jumpak mak cik yong tau foo nih. Hamboiyh...

Owh, jumpak kereta nih kat Jelutong (kowt). Sebok ja lah mak cik nih nak posing2 bagai kat kereta nih. Shuh shuh...

Ewwwhhh, mamak chop... eeewwwhhhhhhhhh.........

Macam dalam cerita Leech la benda itam lam air nih.. 

Issshhh, sapa la punya kerja nih. Kita bagi kemudahan, dorang sesuka hati jah nak sepah dan kotorkan... Hamboiyh, banyak cantik muka. Lokasi KONKOS...

Ni surat aku keluar yang betul betul keluar dari Restu. Haa, terus engkau menginap kat Jade view. Over sangat...

Bajet ala2 Girl's Generation ka uolsss... Hadoiyh...

Ni la pengacau2 yang telah mengklipkan rambut ku dengan klip rambut. Ingat aku patung apa?

Owh, ungguh lucah.. ada ka spell CALUN. Nampak sangat orang2 lama yang bertanding.. Agak2 ada tak parti Pro-Staff? Hahaha
YZYZ

Jan To Feb Part I

§ 0

Owh, saja saja mahu upload gambar yang terdapat lam henpon ku yang serba tidak berapa nak canggih ini... Dan saja juga untuk membahan sapa2 yang ada dalam phone aku... Hahaha... Ni antara gamabr yang aku sempat amek dari Januari sampai laaa Februari. Henjoy laaa,(kalau henjoy keyh)...

Aku jumpak semua ini pada pagi 3 Januari 2011 di salah sebuah 'KELINIK' di Kluang Johor. Nice kan, Pada zaman serba moden ini kita masih dapat lihat sesuatu yang serba lama dan klasik ini. Sangat suka.

Pencinta ikan tegar. Jalan2 di Tasco saja mahu melihat ikan. Boleh? Ko ada?

Owh, selepas 4 hari buka, terus ktorang datang menyerang TGV kat 1st Avenue. Best skrin dia, just seat jah yang tak berapa nak elok. Tegak sangat, dan serius masih bau kedai gih TGV nih. Da first TGV kat Penang.

Surat cinta aku kepada Solihin. Sebelum kuar dari bilik untuk beberapa ketika, aku tinggalkan surat ini. Saja nak membahan dia. Malas nak tinggai mesej. Siap tulis dalam keadaan tergesa2 dan sempat tinggalkan iklan suruh lawat blog aku.

Deni merupakan SU Agong MPP terkemaih. Suruh beli iPad kan senang nak buat kerja. Masuk DPP pun slide jah iPad. Baru kelleeesss sikit SU DPP kan. Bari ahli dewan dan speaker takot sikit kat SU.

Owh, ni sketch Kolam yang menang nombor tiga masa pesta Ponggal arituh. Meletop kaaannnn....

Kemeriahan Pesta Ponggal yang sangat 1Malaysia.

Kereta antik di pekan Sungai Petani. Terasa seperti kembali ke zaman silam okeyh.

Ni laaa driver aku masa nak gi interview kat Tanjung Bunagh arituh. Ktorang pergi pada pagi Thaipusam. Jam okeh jalan. Sampai tertido2 tunggu aku interview.

Pemandangan petangkala di Restu. Sempat jugak la menjadi warga Restu bua seketika.
Sambungan Part II

YZYZ

The Magical Choreography of Sorry Sorry

Friday, February 25, 2011 § 28

Yeah, finally I have gut to finish this post. I'm not considering it as an article. It's too far for me to write an article. My level is not there yet. Enough for me to call it a post in blog. Well, I was amazed by their choreography. The choreographer must be very very brilliant to comes up with such ideas. The boys must be working really hard to ensure every step, every move is correct. This is Super Junior's Sorry Sorry. Addictive lyrics and uniquely dance move is the recipe for their success in 2009 and the following year. I guess Sorry Sorry is the most imitated move, been copied all over Asia and maybe world. Let's us examine the beautiful of  the choreography.


For this performance, they are making some remix at the beginning and the three dancer Donghae, Sungmin adn lead by Eunhyuk is dancing synchronized. Then, lead by Eeteuk, the remaining members coming out from the back of the stage.
For the first part of Sorry Sorry, the vocal and dance was lead by Hangeng. You can spot him in the middle of the choreography.

1. As I mention earlier, Hangeng is leading the boys for the first round of hand rubbing move
2. Siwon comes from the middle
3. After finishing his solo, Siwon is stepping aside, revealing the magnae, Kyuhyun
4. Then Kyuhyun continuing with his solo
 

Sungwook's Duo. Sungmin and Ryeowook. The voice range of this two is quite similar also their height, giving a very good illusion of duet in a group singing technique 

After Hangeng, it's time for Eunhyuk and Eeteuk to take a lead. Sorry Sorry verse was lead by Eunhyuk while Shawty Shawty part was lead by Eeteuk. They dance in the middle, significance they are now leading the part.

One of the most distinguish element in the song and the choreography is the "Tantan tantada ta taranntann" part. Beside the hand rubbing this is also a very important move. They spin it in synchronize, a very hard to achieve as members might make some mistake as level is not same or some members might not bend at the correct angle. But they make it. You can also notice some improvisation to the choreography such as Kangin's, Sungmin's, Shindong's, Siwon's, Eunhyuk's and Yesung's solo movement. 

Second part of the song, it's time for Donghae and Kangin to show off. Even though Yesung considered as one of the great singer in the group but he was placed as back up both in the first verse (Siwon and Kyuhyun) and the the second verse (Donghae and Kangin). Yesung also one of the reason why this song is very very beautiful.

The second part of Sungwook's Duo. Sungmin and Ryewook dividing themselves at the right and left stage as in the picture. Isn't it nice two voices but separated at both side of the stage. While in the middle, the main three dancer is dancing in synchronize and the rest of the members doing free pose at both right and left of the stage but at the back, makin a good illusion for Sungwook. The three main dancer is Eunhyuk, Shindong and Donghae

Remember during Sungwook's part? The three main dancer is there right. Then these three people is leading for the next part. Starting with Sorry Sorry part by Donghae, Shawty Shawty by Eunhyuk finally the improvised "Tantantan taratanntann taa" lead by Shindong. They moving nicely from one people to one people to take the front spot.

Eunhyuk's Solo. No one can disturb him now

After Eunhyuk's solo, the groups makin a circle while Yesung is in the middle. Then, from round they're forming V-formation revealing Yesung  singin his part

The next transition from V-formation to slanting, exposing the magnae Kyuhyun at the end singing his part while the other members with their free pose, posing one by one starting from one end to one end

Next, from slanting to three-three scatter.
1. Heechul out of nowhere coming and singin his part, while Dongahe and Sungmin baking him up at the back
2. Kangin leading Kyuhyun and Hangeng taking the second line after Heechul
3. At the middle Ryewook followed by Siwon and Eunhyuk comin for the next line
4. Then the nine of them kneeling, exposing the last three lead by Yesung and followed by Eeteuk and Shindong 

1. Free pose by each member before the last verse of Sorry Sorry
2. Identical but in mirror image movement of Eunhae (Eunhyuk and Donghae)
3. Eunhae scatteres revealing Siwon in the middle. Sometime Siwon will expose his six packs for extra credits.

1. The backwards movement of Sorry Sorry
2. Bending after they finish with the line
3. Static bending moonwalk, showing off their sexy posture

1. At the right side Eeteuk and Eunhyuk making a move while at the other side is Sungmin and Donghae. The other members kneeling while making free movement.
2. Towards the end, all of the members gathering at the middle of the stage.
3. Kyuhyun at the middle with his "SORRYYYY" ad libs
4. All of the members standing up for the last closure

The closure of the song is "HAHAHA" by the Legendary Heechul. The closure also an important part as this is the factor why the audience craving for more. The idea of putting Heechul at the end is a very good one.

Owytey, I'm done telling you the story of Sorry Sorry. Maybe this is one of the factor why this song and this band become very very influential, hard to resist and very very contagious.
Owh, BTW,I'm still in upset mood because I didn't have the ticket for their Super Show 3 in Kuala Lumpur this 19th March. Owh, please somebody, buy the ticket for meeeeee... huuuuuu

YZYZ

What It Takes To Be A Good Blogger?

§ 3

Actually, da beberapa tahun jugak la aku blogging. Bermula sebagai suka suka menulis kejadian yang berlaku dalam hidup, sehinggalah membawa kepada opinion, perasaan maki marah carut aku terus ke zaman Super Junior dan review yang pelbagai. Namun aku tak pernah lagi coba untuk menulis sesuatu yang kontroversi. Blog aku masih disifatkan sebagai blog yang bersih, sebersih dan sesuci warna layout nya. Haha.

Yeah, blog aku suci lagi okeyh. Tapi sebelum ke main topic post kali nih, aku nak menganjing kejap. Aku paling benci dan menyampah ngan blog2 perasan baguih. Rasa bagus yang terlalu mebuak2 menyebabkan aku membenci bloggers tersebut. Tau tak apa yang dorang post sampai aku benci geyla geyla? Bila dorang menulis macam mana nak menghasilkan blog blog yang bagus. HANNNNNJJJJIIIINNNGGGG sangat. FUCK la. Kalau yang menulis tu mempunyai followers ribu ribu tak pa jugak. Atau pun walaupun tak da followers ribu ribu tapi penulisan dorang memang best dan bukan kopipes, diulangi bukan kopipes takpa jugak. Ni tulisan macam HARAM tapi nak bagi tips 'How To Be A Good Blogger'. Huraian isi tak cantik, terabur, fact xda pastu bila bagi opinion, laha sangat, tiba2 nak buat 'Tips menulis blog dengan baek'... Yaiy, tolong laaa...

Pada aku, bloggers yang disenangi ramai adalah bloggers yang jujur dalam penulisan dia. Dan macam mana nak jadik jujur adalah, apa yang dia tulis sama macam apa yang ditonjolkan dalam hidup sebenar. Pada aku, inilah perasaan jujur yang paling basic yang perlu ada. Ini tak, dalam hidup sebenar introvert tapi tulis dalam blog berapi-rapi macam dia la maknusia paling paymes di donia. Hadoiy, tolong laaa... Dalam real life tak berani bagi opinion atau takut kuar statement, tapi dalam blog menganjing mengalahkan wartawan Melodi yang rambut kunun2 faux hawk tapi sangat tak menjadi dan super duper choi yang sangat hanjing tuh. Pelisss laaa.

Korang teka la, wartawan mana yang aku maksudkan

Okeh, cukuplah mengajing. Aku pun bukannya bagos sangat pon. Menganjing sikit2 dah laaa. Haha. Sibuk2 menganjing nih, lupa dah nak tulis apa. Haa, ingat dah. Semalam housemate ketiga aku ada sebut tentang satu blog dan minah blogger tu suka post benda2 kontroversi. So kira macam hebat la jugak perempuan itu. Maka terdetik juga la di hati mahu membuat post2 yang kontroversi. Tapi alceritanya, aku nih tak berapa nak reti menulis benda2 sebegitu. Harus la aku tak reti uolsss, tapi kalau aku nak tulis sebab intention baek, tapi orang kutuk adalah. Melambak. Hehe. Maka itulah topik post kali ini.

Macam mana ya nak menulis topik kontroversi dengan identiti yang didedahkan. Agak sukar sebenarnya sebab nanti kalau dah terlalu exposive sangat orang akan benci dan akan diancam di luar. Kalau tulis benda kontroversi tentang diri sendiri plak orang kata buka pekung di dada. Lagi pulak kehidupan sebenar aku bukanlah sebegitu kontroversi sampai nak attract terlalu ramai readers. Hidup aku pun sebenarnya bosan dan cemuih. Apa sangat laaa yang mahu kongsi kan. Setakat pergi ofis lewat, lunch kat tempat2 pelik balik umah main masak2 tak cukup kontroversi la uolsss.

Kadang aku pernah belek beberapa blog yang high traffic. Aku tengok la penulisan dorang macam mana. Mostly akan menulis benda2 tentang tips dan sebagainya. Malah ada yang quote atau amek dari blog blog lain dan disumbatkan ke dalam blog mereka. Actually aku tak berapa nak berkenan sebenarnya gaya penulisan sebegitu. Susah aku nak susten membaca blog dorang. Ala2 macam magazine yang aku beli aritu laa. Gambar Super Junior sebagai cover story tapi isi, HANJING, translate dari AllKpop.com ... Hih, choi. Malah ada juga high traffickers nih dorang tulis benda2 lawak dan ilmiah. Blog sebegini memang suka dan seronot untuk dibaca. Best sangat. Boleh lah bergelak2 sambil baca blog dorang. Atau dalam blog tuh dorang ada letak daftar kata dorang sendiri. Post macam tu puuuunnnn sangat seronok nak baca keyh.

Owytey, rasanya setakat itu dulu la kowt. Malas nak menganjing actually. Aku kan budak baek, mana laaa nak mengajing uolsss. Hehehe. Aku cakap benda2 yang baek sahaja. Tapi anyway, aku nak mengtenkiu kepada semua loyal readers aku. Rasa nak menangeh ja bila ada member cakap tak sabar nak tunggu post dari blog aku... Hahaha... Korang la FanClub aku. Over sangat kan aku nih. Hahaha... Sebelum blah, terimalah pitcha Super Junior dari aku okeyh... Hahaha....
Motif aku letak gambar ni pun aku tak sure... Hahaha, korang layan ja lah. Hahaha...

YZYZ

What Else

Wednesday, February 23, 2011 § 0

What else left ya? Hmm, Campus Election is done. Yeap I've been involving myself to the process of SRC's election. It's quite tough job actually. Lot of paper been wasted as student objecting the E-Voting system. The amount of paper is very massive. From the voting paper to the poster. I'm pretty sure if one of the candidate is an environmentalist, he/she definitely will withdrawing himself. Up until now, I'm agree with E-Voting (environmentally speaking and putting aside any integrity issues that may arise). However many of the student is not ready to that change yet. They totally paranoid with the result.

Hmm, what else, yes I'm starting using our stove already. And it is very very cheap, having meal at your own house. I'm addicted to my own cooking already.

What else to report. Hmm, nothing much actually. I just downloading TweetDeck and it's very very handy. It's such a waste that I didn't know about that software before. Well, I'm not a computer savvy or gadget maniac. I have no strong feelings towards iPhone if you wanna know.

What else. Ya, last nite I bought a very cheap and 'cheap' magazine. The only logical reason why I wanna spend RM2.50 of my money to that magazine company was because they have Super Junior as cover story. And it turns to be very very very disappointing. If that article was an assignment, the Reference page should be fill with AllKpop.com and Wikipedia.com (Keywords: Super Junior). Even they are using the 2006 picture of Super Junior. Well I'm gonna write and argue all the writing point by point (if I have that much time to do that). Haha.

What else ehh, there's no more to report. I'm feeling very awkward with my English. Well, I'm still learning this language and trying my very best to improve my level. Owytey..

Bubbye...

YZYZ

Please Click Me

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...