Please Click Me

CUR...

Friday, February 4, 2011 § 3

Owh, tiba2 aku rasa mahu mengepost what had recently happens in my life. Yeap, for those yang update aku melalui blog atau  Facebook (sorry Facebook dah x berapa nak aktif dah) sahaja, this is your chance. Wah bajet2 artis la konon. Tapi sentap ngan kakak senget aku iaitu Erin Anaconda sebab beliau tak tau cerita kaler blind arituh. Hampeh tau2 jah tanya gaji. Meleps hang. Haha. Tapi isokey la sebab dia busy ngan lab. Banyak kerja kowt kalau buat master research dan kena masuk lab. Meletop kakak. Hehe.

Yeah, aku telah menamatkan bulan Januari 2011 dengan perpindahan meletop aku ke rumah baru. Yeah, aku dengan secara rasminya telah menyewa di luar. Di mana tuh, nanti next post aku tunjuk. Nak snap gambar bebanyak lu, sebab nak menganjing lam blog. Hehe. Pada kesempatan ini, aku nak say tengkiu beriberimash kepada semua insan yang sanggup menompangkan diriku yang serba menganggur ini. Sedih dan terharu la uols. Memula dok bilik Mark Jinmin kat Tekun, then pindah dok sekali ngan Solihin kat Restu, merasa gak merempat kat bilik Sapek di Fajar Harapan. Then cur cur kat bilik Anees si OKU kat Aman. Pernah nyaris2 terduduk kat Bakti tapi sebab maknusia2 di kerajaan Borobudur (Bakti lah tuh) lambat reply mesej, maka tak jadi. Haha. Tengs semua. Kini aku dah punyai rumah sendiri walaupun deposit nih housemate aku yang dulukan. Hehe. Tengkiu abang.

Walaupun sebegitu, memandangkan housemate aku xda, maka aku telah menCURkan diri aku kat Aman buat seketika. Seremmm okeyh nak duduk seorang. Tapi actually aku tak takut nak duduk seorang. Sebab dulu aku selalu duk sorang kat umah. Tapi bila ada orang dok cerita bukan2, macam2 la imagination yang naek. Hadoiy. Tapi aku cuba gak la jadik optimistik. Contoh malam pertama tido, tau tak apa yang aku nampak? Boleh dari aku pejam mata, aku nampak ada benda jatuh dari tingkat atas. Selalu plak tuh. Tapi aku fikir macam nih, "Hape la orang kat ats nih buang sampah ikut tingkap". Serius time tengah mamai2 tido tuh aku maki kowt. Aku memang jenis macam tu kowt. Dulu pernah member aku kat matriks nak prank aku. Dia bungkus ala2 kain kafan nak takotkan aku. Tapi mistake time tuh aku tengah tido. Pastuh aku maki hantu pocong yang menyamar tuh "Ko jangan kacau aku laa, aku nak tido". Hadoiy hadoiy hadoiy. Pernah gak dulu masa aku form 5, aku dok sorang kat umah aku. Time tuh suma jiran tetangga dok warning kata umah tu keras dan serem. Tak pernah ada orang stay lama kat umah tuh. Dorang siap gtau kat spot mana2 entah benda tuh nak keluar. Nak dijadikan cerita, hampir tetiap malam aku dengar bunyik cakar2 kat atas bumbung rumah, pagi2 jumpa bangkai binatang pelik pelik, kucing peliharaan aku jadik kaku tengok dinding yang tak ada apa2.

Tapi aku fikir positif jah. Bunyik cakaran tuh, aku kata bunyi tikus. Bangkai tu plak, aku kata kucing aku punya kerja. Dia pi buru binatang apa2 lepas tu x makan. Main2 buru gtu jah. Pepet punya kucing. Lepas tuh dia kaku tu plak, kucing aku tuh memang suka buat prank ngan aku. Atau kucing aku tuh tengah praktis belakon ke, nak jadik Mr. Mime ke. Haa, ko ade kucing macam tuh. Kat umah aku jeh ada.

Tapi bila kat umah baru sekarag nih, aku tak rasa bersedia lagi la nak dok sorang2. Apa tak nya, kol 5  petang ari pertama housemate aku balik kampung jah, aku dah rasa bosan nak mampos. Terus memikir nak cur kat mana. Makanya aku telah mencurkan diri ke Aman. Meletop. Tiba2 aku rasa cam suka ngan Aman sebab suasana memang Aman dan Damai. Boleh scan, cuci mata .. memang best okeyh. Kalau tau, dulu dari pesyer aku apply dok Aman. Hah, ari2 aku boleh scan. Haha.

Apa lagi ya nak update, hmm, ada satu benda tapi later la update. Cam tak sesuai jah nak update buat masa sekarang. Aku pun tak bersedia lagi. Nanti bila2 masa aku da ready, aku gtau okeyh. Ceh, bajet blog faymes sangat la kaaannn... Sentap. Haha..
Kakak aku yang sengal dan menjelma menjadi antu. Heh,aku dah jelmakan cerita Erin Anaconda dan jugak cerita hantu dalam satu gambar. Meletop.. Haha..
Baeklah, chow dulu, tadi Anees ajak tengok TV alih2 nak baca nota lam bilik. Hih, pepet la ngkau. Haha. (Kalau tiba2 dalam real life Anees respon, maknanya dia baca la post nih).. Haha.. Bye...

YZYZ

What's this?

You are currently reading CUR... at Hook Up with Syahmi.

meta

§ 3 Response to “CUR...”

Please Click Me

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...