Please Click Me

Let's Rock 24/7

Friday, February 11, 2011 § 2

Hmmm, actually that's quite a tough task to do. To stay awake 24/7 or at least to take rest only 2-4 hours per day. It's very hard. Especially at this age. But somehow, 7 months ago, it's my norm. How I manage to do that. Well, after yesterday, I realize something. Yeap. This is a reason why I'm easily get exhausted. KEEP WAITING.

Yeap, kalau la tiba2 aku tengah bersemangat or sekurang2nya dalam keadaan yang sangat2 la hectic, aku sangat tak suka bila terpaksa menunggu. Itu akan menjejaskan momentum aku. Yeap, semalam, masok2 ofis jah, perkara pertama yang berlaku adalah menuggu pelajar2 WUS101 datang amek payung. Aku rasa macam nak memaki jah dorang nih. A day before tu, okey lah lagi suma datang amek serentak kol 9 pagi. Siap agihkan dalam kol 9.30am. Tapi semalam, tengah hari pun ada yang baru terhegeh-hegeh nak datang amek payung. Ingat aku dan staf-staf lain xdak kerja ka? Over sangat la first year nih. Baru first year dah perangai hanjing, nanti da lama2 menyusahkan admin la tuh. Tapi kerja hampeh. Nyembang bukan main kata buat tu buat ni, projek sana projek sini, tapi skill, PR suma hampeh. Boleh blah. Secara jujurnya terlalu sikit junior yang boleh impress aku sebenarnya. Banyak yang melambak adalah jenis perasan boleh buat kerja tapi sangat hampeh. Maka dengan perasaan rendah hatinya, terimalah FUCK di bawah ini.

Lepas kejadian ituh, aku dan TokWan menunggu lak Abang Mursyid. Tapi sebab mengantuk dan ting tong yang amat, aku telah terlelap kejap. Tau tau jah dah nak lunch hour. Lepas lunch hour, secara terkejutnya aku telah terlari-lari. Pagi tuh momentum aku memang dah jatuh gila2. So memang down gila nak buat kerja. Aku dah jadi tak produktif. Tapi bila pas lunch hour, haaa.

Mula2 geng Sukarelawan datang amek barang. Then HAAK, budak2 WUS101 plak kalut nak anta payung. Time tu la Kak Siti kalut nak fotostat surat, Kak Shida nak buat salinan surat, JK nak buat Kad Afiliasi. Hadoiy. Aku memang tak boleh kalau dari keadaan rehat terus excite ke petala yang tinggi secara mendadak. Tapi kalau dari pagi aku dah hectic tak pa. Nih dari pagi aku dok menung jah menunggu, memang laa. Hadoiy.

Maka lepas kejadian itu, aku perasan, aku tak leh rehat atau menuggu orang terlalu lama. Sewaktu PIMPIN, ktorang memang tak ada masa rehat sebab tuh boleh terus-terusan 24/7. Sekarang banyak kali terberhenti, momentum jadik tak betul. Tapi lepas lunch sampai la ke malam, memang jadi hectic gak la. Haha..

Owh, nak gtau nih, semalam aku telah menjadi Tutor tuisyen untuk subjek BM. Meletop ngkau haa. Haha. Nanti2 la aku cerita ekh. Hehehe.

Bubye...

YZYZ

What's this?

You are currently reading Let's Rock 24/7 at Hook Up with Syahmi.

meta

§ 2 Response to “Let's Rock 24/7”

Please Click Me

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...