Please Click Me

Archive for June 2011

Perjalanan Serba Stress

Wednesday, June 1, 2011 § 0

Okeyh, aku telah mendapat arahan daripada anak hekan untuk menghapdet blog. Tapi aku tak sure mahu update apa pun. Ada lah aritu dia sebut suruh update apa, tapi aku lupa. Anyway, aku mau cerita lah perjalanan serba stress kami ke KL beberapa ari nan silam. Masih fresh kowt. Hohoho.

Actually, aku memang kena pergi KL pada 28hb lepas. Bukan mahu mentengok Super Junior-M kat Putrajaya, no no no, tapi sebenarnya mahu menghantar kereta sambil menonton teater yang aku telah bertungkus-lumus kerjakan sepanjang 3 bulan nih. Maka mengajak laaaa beberapa gerombolan untuk pergi bersama. Nah, sebelum keluar Penang lagi dah choiy. Kereta sangkut la plak sebab overload. Masing2 badan besor. Empat orang plak tuh dalam kereta. Then keluar dari bridge, aku bawak lagi, ceiyt, nyaris2 termasuk exit Prai, Alor Star nuu haaa. Kena bahan...
Sanggup berkorban tak tengok dorang semata-mata mahu tengok teater. Hohoho

Pastu tak kuar Perak, dah tiga orang dah driver bertukor. Penumpang sorang tu plak tak mau drive. Dia navigate  jah. Sampai KL, noh, dekat 2 jam carik Pudu jah. Menggunakan GPS okeyh, bukan pi tanya2, guna device yang dinamakan GPS, pun sesat jugak. Dan tu bertukor plak driver, seorang driver pompuan. Baru nak keluar simpang, terus noh hengkau, kereta bergedek-gedek, berbunyik dan bergoncang. Memasing da cuak dah. Macam2 assumption, kata alignment larik laa.. shaft tak masuk laa.. gear tak masuk, tayar nak pecah. masing2 tengah stress. dah la mencarik jalan tak jumpak, kereta buat hal dan macam2 lagi. Kami dok belakang nih tengah kecemasan. Pusing punya pusing, jumpak laaa jugak Pudu.
cantik dah, tapi pagi2 tutup. Kol 6 pagi baru bukak. Hadoiyh.

Setel kerja di Pudu, nak mencarik DBP dah sekian. Walaupun dekat, dengan kondisi kereta yang tak berapa nak elok, ditamabah kesesakan KL,  dan GPS cap ayam dan juga arahan2 secara lisan oleh member yang tengah dok kat Times Square, akhirnya kami mampu juga menibakan diri ke DBP dengan jayanya.

Okeh, setibanya di DBP, aku pun mula la menyembang2 ngan member kat sana dan malam tuh, tengok teater. Okeyh, part teater tuh, nanti post lain la plak aku tulih keyh. da lewat dah nih. Duduk kat ofis. Aku nak balik dah nih pun. Okeyh. Bye...

YZYZ

Please Click Me

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...