Please Click Me

Archive for July 2011

Sunday Morning

Sunday, July 24, 2011 § 0

Wake up at 8.19am, wondering what had happens. Natural morning call and to go berak first. Well, first thing first. Brush my teeth and browsing TV channel. Nothing else to do. Go to take my Sunday Morning shower, then having a phone call from a 'big fish' in USM, talking bout some business. Owh, preparing my Sunday Breakfast. Well, take a look at the pic first, will ya?
Here is my Sunday Breakfast this week
This week, the menu was:
  1. Baked Beans
  2. Scramble Eggs
  3. Chicken Sausage
  4. Sliced Apple
  5. Grapes
  6. Nescafe
  7. Astro remote control
  8. Newly bought novel : Tuhan Manusia
Owh, well, to be honest I'm not reading the book, because I'm in a rush to go out early this morning. Owh well, gonna say this, I'm going to the office again, today. I like being in the office. At least I got things to do. Actually I'm over-worried over everything. I'm worried is there any other task that's not completed yet. Yeah, it's true, I'm over-worried.

Owh, gonna share this, my gay crush teaser is out already. Yeah, please take a look and do comments on the topic. We want to make the comments be the highest compare to the earliest teaser. I'm contributing too.

Take a look people, click at the link

This is Sungmin
Buhbye,

YZYZ

Benci Aku

Tuesday, July 19, 2011 § 5

Serius aku benci. Benci gila2. Bila orang bagi nama kat aku untuk join program. Then cancel last minute. Kalau sorang, dua takpa lagi. Ni kadang beramai2 lak tuh. Kalau bagi alasan munasabah, aku boleh terima. Antara alasan yang aku boleh digest adalah:

  1. Keluarga tak restu
  2. Supervisor bagi projek last minute
  3. Cuti tak diluluskan
  4. Apa sahaja yang aku boleh accept
Alasan yang paling aku benci adalah:
  1. Tiba-tiba sakit
  2. Hal yang tidak dapat dielakkan
  3. Tiba-tiba kena attend kenduri
  4. Balak/awek tak bagi pergi
  5. Apa sahaja yang aku tak boleh accept
Kan, memang menyakitkan hati gak bila ada yang kata, "Eh, nak sangat2 join program anjuran korang, tapi selalu tak dapat nak pergi". Kalau dah tak nak pergi tuh, cakap je la tak mau gi. Toksah nak kipas2 bontot ktorang dah.

Pastu ada jugak satu lagi spesies yang aku paling benci. Bila call call tak berangkat. Heiy, ingat aku nak ngorat ko ke? Aku call sebab nak follow up la weah. Secara terus dan terang, aku paling benci call MPP. Tak pernahnya nak berangkat. Call kol 7.55 malam pun meeting lagi ke? Pastu siap kata, "Ehh, korang tak call pun", haaaa, memang nak kena hanjeng laaaaa....

Apa lagi yang aku benci haaa, yess, bila ada sejenis makhluk yang tanya banyak2 soalan yang takda kaitan dan boleh diletakkan dalam satu kategori yang sama. Contohnya:

Dia: Eh, nak join la program tu. Boleh join lagi ke?
Saya: Boleh, bagi nama, IC, nombor telefon segera. Nanti kami uruskan
Dia: Sure boleh join lagi ke? Da lewat gila dah nih..
Saya: Boleh, bagi nama, IC, nombor telefon segera. Nanti kami uruskan
Dia: Eh, nanti kalau join, nak daftar kat mane?
Saya: Boleh, bagi nama, IC, nombor telefon segera. Nanti kami uruskan
Dia: Ada kawan saya yang nak join gak, boleh ke dia bagi nama?
Saya: Boleh, bagi nama, IC, nombor telefon segera. Nanti kami uruskan
Dia: Kalau dia join, maksudnya nanti saya pun tetap terpilih ke?
Saya: HEIY MANGKOK, CEPAT LA BAGI NAMA KO. DAH KOL 4.55 PETANG NIH. OFIS NAK TUTUP LAGI 15 MINIT!!!!

Haaaaa... macam2... nanti nak buat bedah siasat lagi, perangai2 pelik pelajar dan peserta.. Hahaha...

Buhbye..

YZYZ

Tertekan Lambat Sangat Dorang Nih...

Saturday, July 16, 2011 § 0

Hadoiyh, alkisahnya, aku telah terpaksa menurunkan diri aku ke ofis seawal 8.10 pagi lagik. Pasainya yang pertama Uncle Lim call aku semalam, kata orang-orang dia nak gi pasang pantry dalam ofis aku. Then kedua, kena buat preparation Konvensyen Penggerak Pembangunan Pelajar BHEPP. Haaa, memang aku suka gi ofis ari2 cuti cam nih kan.

Tengah hari tadi, okeyh segala kerja2 penyiapa untuk konvensyen dah siap. Ada lagi sikit2 yang rasanya maybe esok dorang akan setelkan, tapi pantry aku nih, bilaaaaa la nak siap. Aku dah lemah longlai menunggu nih. Memang aku suka menunggu-nunggu bagai kan.

Lepas tu ada la beberapa orang budak ConvEx datang gak ke ofis. Ada yang nak amek barang, ada yang nak pototstat. Haah, memang aku kerja wiken2 macam nih. Tapi biorlah. Sementara nak menunggu that damn pantry nak siap, ada la jugak kerja untuk menghiburkan hati aku yang gundah gulana ini kan.

Owh, actually post ni xda intention pon. Saja jah. mahu mengepost.

Eh, pantry kami dah siap... Yaiiiyyyyyyyyy....................

Tadaaaaa, ini la pantry baru kami....



Lepas nih dah x perlu da nak mengadap muka budak2 kalau nak amek air. Pasnih, kami akan punggah masuk  barang pantry kami. Yaiyyy...

Buhbye...

YZYZ

On The Floor - Jennifer Lopez

§ 0

Yeap, I fall for this song. It totally reminds me of my past. Where time much more simpler without any work burden. It reminds me to be on the floor. To be the spotlight. Tapi rasanya me still jadi the spotlight. Apa taknya, semua yang aku buat jadik perhatian kowt. Haha, anyhoo, try to read the lyric of the song.

On The Floor

[Pitbull]
J-LO! Hey oh ay oh ay
I'm loose
And everybody knows I get off the train
Baby it's the truth
I'm like inception I play with your brain
So I don't sleep I snooze
I don't play no games so don't get it confused no
Cuz you will lose yeah
Now pump it up
And back it up like a Tonka truck
That badonka donk is like a trunk full of bass on an old school Chevy 7 trail donka truck
All I need is some vodka and some chunka coke
And watch a chick get donkey konged
Baby if you're ready for things to get heavy
I get on the floor and act a fool if you let me dale
Don't believe me just vet me
My name ain't Keath but I see why you Sweat me
L.A. Miami New York
Say no more get on the floor

[Jennifer Lopez]
Dance the night away
Live your life and stay out on the floor
Dance the night away
Grab somebody drink a little more
La la la la la la la la la la la la la la
Tonight we gon' be it on the floor
La la la la la la la la la la la la la la
Tonight we gon' be it on the floor

I know you gotta clap your hands on the floor
And keep on rocking work it up on the floor
If you're a criminal kill it on the floor
Steal it quick on the floor
On the floor
Don't stop keep it moving put your drinks up
It's getting ill it's getting sick on the floor
We never quit we never rest on the floor
If I ain't rolling I may die on the floor
Brazil, Morocco, London to Ibiza
Straight to L.A. New York
Vegas to Africa

Dance the night away
Live your life and stay out on the floor
Dance the night away
Grab somebody drink a little more
La la la la la la la la la la la la la la
Tonight we gon' be it on the floor
La la la la la la la la la la la la la la
Tonight we gon' be it on the floor
La la la la la la la la la la la la la la
Tonight we gon' be it on the floor
La la la la la la la la la la la la la la
Tonight we gon' be it on the floor

Freak it off kick it up
Raise the roof wreck the dancehall
Rip these walls light it up
Make some noise ohhh

Dance the night away
Live your life and stay out on the floor
Dance the night away
Grab somebody drink a little more
La la la la la la la la la la la la la la
Tonight we gon' be it on the floor
La la la la la la la la la la la la la la
Tonight we gon' be it on the floor
La la la la la la la la la la la la la la
Tonight we gon' be it on the floor
La la la la la la la la la la la la la la
Tonight we gon' be it on the floor
Tonight we gon' be it on the floor
Tonight we gon' be it on the floor



Buhbye,

YZYZ

Tuesday, July 12, 2011 § 0

Owh hoiyyy... Well there are no intention in writing this crap. It's just for those yang selalu stalk aku, well hello, aku sudah ada post yang baru. Actually tak ada pun yang nak share. Just a very short post, mengatakan, aku dah mula kembali menulis.

Ohoiy, ada orang kata aku nih garang dulu. Kalau kata sombong, well perkara biasa. Muka berlagak? Bajet best? Haha, aku dah tak kisah sebab memang semua orang kata aku seperti itu. In fact I'm proud of it. Nak sorok apa. Aku kan artis, semua orang nak tau pasal aku. Hohoho.

Well, another fact yang aku tau, rupa-rupanya, segala yang aku buat nih, ada yang memerhati rupanya. Pantang ada benda baru, cepat jah berita tersebar. Malu la aku weah.. Hehehe.. Anyway aku appreciate atas usaha anda untuk memfaymeskan aku itu. Hoho.

PIMPIN Siswa Lanjutan? ohoiy, nanti2 lah cerita ekh. Malas nak menaip tentang itu. Apa2 pun, those yang membaca, selamat menstalk aku kembali. Hehehe...

Buhbye..

YZYZ...

Please Click Me

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...