Please Click Me

Archive for August 2011

Raya Pertama 1432

Tuesday, August 30, 2011 § 0

Owh, aku telah terbangon tido pada jam 8 pagi lebih lebih macam tuh. Uurrrggghh, tu pun sebab ada orang call. Ngantok gila kowt. Then guling guling atas tilam, dah nak kol 10 ka 11 macam tuh. Mengumpul kekuatan untuk aku mandi. Akhirnya aku berjaya gak mandi dan jam dah pun kol 11.30am. Selepas itu, bersiap2 dah tengah hari. Start enjin keta terus gi Queensbay.

Maka nak dijadikan cerita, aku telah memergikan diri ke Secret Recipe. Order lah Jasmine Green Tea, Meatball Spaghetti, dan jugak Apple Chesse cake. Makan makan makan, sekali aku belah la. Dah lalu berapa blok dari Secret Recipe, waitress tu lari-lari panggil aku. "Sir you haven't paid the food yet" and I was like "Oh My Goodness". Memang cuak gila time tuh. Ni semua berpunca dari kejadian semalam la. Ceritanya nak makan Pizza, sekali termaki dan termarah dan terbuat scene. Malaih la nak cerita benda tuh. Ceih, buat malu aku jek. Dah la konfiden jek jalan keluar dari kedai dan tak bayar. Nasib baek duit lam wallet agak banyak gak. Takde la cashier tu ingat aku sengkek sangat. Dan aku puji la service yang dorang bagi kat aku. Tak de la macam PUKIMAK kat PIZZA HUT SUNGAI DUA tuh.

Then aku shopping shopping dan yesss, terbeli la dua helai seluar dan sehelai baju. Sempat lagi nak camwhore bagai kat G2000. Nasib aku berjaya mengawal nafsu. Kalo tak mau beratus2 lagi laaa yang keluar tadi. Dan arini jugak, podepestaim, keta aku telah dimandikan. Yaiiyyy, tapi sedih bila aku belek2, ada kesan calar dah sikit kat depan dan kat pintu depan sebelah kiri. Hmm. Tak pa la. Keta memang untuk dipandu dan tercalar. Walaupun keta aku metrosexual, tapi dia jantan asli. Tu yang tak kisah calar balar sikit-sikit. Hahaha.
G2000, adakah kereta aku seperti tuannya juga?.. Haha

Owh, okeyh, itu sahaja update ari ini. Huh

Buhbye

YZYZ

13, 15, 10 now 8

§ 0

Owh, back then the number of 13 seems quite to be very unlucky until Super Junior's debut as the king of hallyu. Day by day, as they gets to be more mature and their musics accepted by the rest of the world, they have to pay it somehow. One by one members leaving then.

It starts with Hankyung lawsuit. Kibum's affections towards acting. Kangin's enlistment. Now it's time for Heechul to say GOODBYE for a while and Siwon to be away for a moment.

Somehow, I believe fans all over the world will always 13ELIEVE IN THEM, PROM15E TO 10VE SUPER JUNIOR AND WILL ALWAYS W8 ALL OF THEM TO REUNITE AGAIN. Goodbye Heechul. You makes my day. And Siwon, I hope Poseidon will be a blast soon.

This one from their debut right?
The two funny gangs: Heechul and Kangin

The two sexy brothers: Heechul and Siwon

The two cute fella: Heechul and Kibum

The two close foreigner: Heechul and Hankyung
Buh Bye

YZYZ

The Real Reason, I'm Not Going Back

§ 0

Well, year by year the answer and the question couldn't be more tougher. It's safe that I say this at the moment.
I'm boycotting those celebration:
Eid that celebrated more than 18 hours
A Crappy Birthday

So far, there are only two that I'm boycotting. And I'm not that sure if the number will increase as time goes by. But I'm pretty sure those two. Well, the real reason, it's better to stay with me for a while. Even if I'm cornered by the most strategic interviewer, I won't tell you. Only if I'm ready and you are the right person. How do I know when is the right person or to whom I'm gonna tell, I just know. No need to question that.
As for now, stop cornering me with such question anymore. I'm too overwhelm to answer it. Please please please sometime wear my shoes as mine might be differs from yours.

Yeah BTW, I'm just scolding this very poor pathetic Pizza Hut workers. Well, I'm not proud of myself, but that's the way I did it. Yearrkkss...

Buhbye...

YZYZ

Kek Raya Favorite Mak Aku

Sunday, August 28, 2011 § 0

Hah, ceritanya bermula bila aku baru lepas berbuka. Arinih berbuka McD jek. Kononnya nak beli sushi bagai kat Tesco, sekali tersalah masuk corner, tercorner ke exit. Hmm, malas nak patah balik, keluar terus. Lantak la. Esok esok la nak Sushi bagai. Haha. Sedap ke sushi Tesco tuh. Haha.

Then lepas solat bagai, pergi la memotong kek pemberian Uncle Lim. Masa nak potong kek coklat, tiba2 aku teringat Kek Negro yang mak aku selalu kukus dulu-dulu bila nak raya. Maka aku terasa mahu menulis post tentang kuih raya favorite mak aku bila nak raya.

KEK NEGRO
Actually kek nih macam brownies la sebab dia kukus guna gula perang. Lepas kukus, sepatutnya warna kek nih akan jadik hitam legam seakan-akan negro la. BTW Negro tuh dalam bahasa apa ntah, maksudnya HITAM. Tapi sepanjang mak aku kukus, tak pernah jadik warna hitam legam merelit. Pasti jadik kaler brown gelap. Nak dijadikan cerita, pada kali terakhir mak aku kukus kek tu, kalau tak silap waktu raya haji kowt, finally mak aku berjaya menegrokan kek tersebut. Hmm, cam tau2 jek tu kali terakhir dia bake terus jadik kaler seperti yang sepatutnya.

KEK LAPIS INDONESIA
Kek ni plak, tak tau la pasal apa nama Indonesia. Struktur kek ni actually lapis guna satu atau dua warna jah. Lapis lak nipis nipis. Then kalau guna dua warna untuk lapis, nanti bila da siap, akan ada tiga warna lapisan (dan sangat nipis). Warna ketiga adalah warna brown hasil daripada pertukaran warna kat layer atas setiap lapisan. Aku rasalah maybe sebab orang Indonesia suka buat kek lapis macam ni yang nama kek nih jadik Lapis Indonesia. Selalunya kalau kek dari Indonesia, dorang lapis camni lah.
Yeah, this exactly how it looks like. Haha..

KEK PROTON SAGA
Owh, kek ni plak, tak tau apa signifikan namanya proton saga. Berbanding tekstur lapis Indonesia yang kering, tekstur kek nih adalah sangat moist dan lembik. Bahan utama yang menjadikan kek nih lembut dan moist adalah seri kaya. Tapi kek nih rasanya tak tahan lama. Ye lah, kek moist nih senang ditumbuhi kulat.
Owh No No No. Jangan gambarkan kek ini dalam bentuk seperti ini. Haha...

KEK BUAH
Ye kowt nama kek nih kek buah. Sebab dalam kek nih akan ada banyak buah-buahan yang bercampur. Hat ni takda la lapis lapis. Just ada buah-buahan macam prune, kismis, dan macam-macam lagi la yang mak aku suka letak. Selalunya, kek nih adalah least favorite aku. Hehe

KEK MASAM MANIS
Hah, kek nih plak mak aku akan lapis ngan satu jenis asam yang rasanya masam manis. Aku tak la apa nama asam tuh. Tapi dia sekeping-sekeping dan sebesar duit 2 kupang. Hiris benda tuh, then letakkan dalam setiap lapisan secara horizontal. Kalau datang rajin mak aku, dia buat la lapisan dalam bentuk diagonal.

BISKUT SARANG SEMUT
Hat ni memang favorite mak aku. Base color adalah kuning dan ditabur dengan coklat rice yang warna hitam saja.
Haish, asal lak chocolate rice dia warna-warni. Tak menepati spec mak aku. Haha.

POPIA
Mak aku serious rajin gulung popia dulu2. Dah tu bukannya dia gulung kecik2. Mesti dia gulung besar-besar. Tu yang suka makan. Xde la rasa kedekut sangat. Biasanya ktorang la jadik mangsa menggulung popia. Ehe.

Actually banyak lagi yang mak aku selalu buat, tapi aku dah lupa banyak. Kacang-kacang laa, biskut-biskut laaa dan beberapa resipi kek lapis yang dia belajar dari kekawan, pasti kena praktik tiap2 tahun. Tapi tu lah, maklumlah mak aku pun dah lama tak ada, so da mula lupa sikit-sikit dah. Raya pun dah tak berapa nak ada seri. Hmmmm...

Okeyh, takat tu ja la kowt.

Buhbye...

YZYZ

Juadah-juadah Buka Puasa Terakhir 1432H

§ 0

Owh, sepanjang ingatan aku, semakin nak berakhir puasa, semakin marvelous menu buka puasa aku. Haha, hmm, nak ingat apa yang aku buka puasa tahun2 lepas, kenalah aku belek2 balik post yang lama-lama. Bagi memudahkan untuk aku mengingati apa yg aku makan tahun ni pada tahun depan, maka aku telah membuat keputusan untuk menulis post ini. Hehehe.
Berikut merupakan juadah berbuka aku pada hari2 terakhir puasa kali nih.

25 Ramadhan
Lokasi: Ivory Bukit Gambier
Owh aku telah makan nasi Arab yang banyak sambil ada lamb. Nama apa ntah, Mendi Lamb with Rice kowt. Minum lak air yang dorang import dari Arab gak kowt. Air tu campuran oren dan mango. Nasi tu harga dia RM12.00 dan air tu plak harga dia RM2.00. Tapi aku tak bayar la, ada orang yang belanja. Hehe, tengs tau sbab belanja.

26 Ramadhan
Lokasi: Queensbay
Kali nih aku telah mengeluarkan diri bersama Nazira n Kupot. Mulanya nak makan Domino's, tapi telah tertukar plan. Kami telah makan di SubWay. Ni merupakan kali pertama Kupot memakan SubWay. Makanya aku telah memperkenal satu lagi kedai kepada Kupot. Lepas makan SubWay, kami telah memergikan diri ke JCo plak untuk makan frozen Yogurt. Nasib hujan. Kalo tak, mesti ktorang dah seberang jalan untuk makan frozen Yogurt di Tutti Fruitti,


27 Ramadhan
Lokasi: Taman Jade View
Memandangkan ramai dah balik, maka aku malas la nak berbuka di luar. Tapi kol 6.30 petang aku g Domino's yang dekat ngan rumah aku tuh. Lama la jugak nak tunggu queue. Then beli dua keping regular Pizza, Garlic Stix dan sebotol Sprite. Yeah, sampai kol 11 baru la berjaya habiskan semua tuh. Hidangan untuk 5 orang, aku bantai sorang.

28 Ramadhan
Lokasi: Taman Jade View (lagi kowt)
Arrh, yang ni tak tau nak makan apa lagi. Macam nak beli Burger King pun ada. Nak makan sushi pun ada. Tengok la nanti aku makan apa. Haha, tapi kemungkinan besarnya adalah Burger King kowt. Hohoho.

Okeyh, setakat nih saja dulu. Nak kumpul mood untuk cerita sebab musabab aku tak mau balik kampung. Tapi cerita tu sedih, sekarang aku tengah happy. Tak kena mood lak. Haha.

Okeyh,

Buhbye

YZYZ

Yuna - Penakut

Saturday, August 20, 2011 § 0

Hohoiy, aku telah meletakkan lagu nih dalam folder 2011 Songs yang akan dimainkan dalam kereta aku. Makanya akan selalu laaa aku dengar lagu nih. Hmm, maybe aku memang penakut untuk meluahkan hati aku. Haha. Cesss, anyhoo, sila lah baca lirik beliau.. Haha..

Penakut - Yuna

Tak semua kau rancang akan berlaku
Mungkin nasib tak menyebelahi aku
Entah mengapa engkau yang aku cinta
Mungkin lebih baik kau ku lepas saja

Ini tidak adil tidak adil baginya
Ini tidak adil tidak adil bagiku
Ini tidak adil
Untuk engkau bertanya jika ku mencintaimu juga
Tidak adil tidak adil baginya

Kau tak pernah cuba memahami aku
Cinta kau ucap tak pernah engkau tunjuk
Dan bila tiba saat ku kehilangan
Beban yang tak pernah cuba kau ringankan

Ini tidak adil tidak adil baginya
Ini tidak adil tidak adil bagiku
Ini tidak adil
Untuk engkau bertanya jika ku mencintaimu juga
Tidak adil tidak adil baginya

Kau bukan milikku
Dan aku memang penakut
Mengakui cinta kepadamu
Seribu kali ku cuba ucapkan
Bila bersamamu
Kau bukan milikku
Dan engkau pun tahu
Kau bukan milikku



Yeah,
Buhbye,

YZYZ

I'm Gonna Steal Ur Girlfriend/Boyfriend

§ 0

Hehe, finally I have guts to do this post. Bajet la konon buat coming soon. Tapi tak tertulis pun. Yeah, now aku nak tulis. Real true story of mine. Memang aku selalu dicemburui oleh seorang boyfriend. Hmm, like I'm gonna snatch their GF or BF. Yeah.

Aku mula perasan benda nih since aku form 5 kowt. Sebelum tu ada berlaku atau tidak, aku tak sure. Tapi paling ketara adalah selepas form 5. Katanya siap warning2 aku guna SMS laaa, awek dia nanges2 laa aku kaco., macam2 laa Tapi tak sampai lagi laaa part nak bertumbuk bergaduh. Sebabnya aku tak kaco pun awek2 dorang. Sebab tu dorang xda alasan kukuh nak hantam aku physically. Kalau buatnya aku memang kaco betol2 nak caras memang lunyai gak la aku kena hentam.

Membawa ke matriks, ke Uni, hingga lepas da kerja. Hadoiyh benda ni memang selalu berlaku. Selalunya aku akan kasik warning mana2 girls yang dah berbalak tuh, kalo rapat ngan aku, aku suruh dorang explain betol2 kat balak dorang my position. Aku pernah suruh Ezzah explen kat balak dia kalo dia ada ajak aku kuar makan kaa, keluar kaa, takut dia cemburu. Walaupon balak dia ada sebut "TAK KISAH" tapi aku kisah kowt2 dia terasa.

Haaa, zaman dah kerja lagi laah. Aku paling takot naek keta berdua ngan Nadia. Hmm, yang ni lagi bahaya. Pasainya dia da nak bertunang dah raya nih. Mampuih aku kalo tiba2 bakal tunang dia nak cemburu. Tak selesa laaa. Kadang tuh, paksa budak2 PKS nih naek keta sekali ngan ktorang untuk elakkan perasaan kurang selesa. Tapi semenjak dah berkaki nih, lega laa sikit. Tak yah da naek keta ngan Nadia.. Hehe..

Selalunya aku akan kata aku nih GAY sebab tu rapat ngan pompuan. Saja nak bagi balak2 dorang tuh tak kuat cemburu sangat. Heiy tapi dorang still gak cemburu. Nak kata aku dah ada awek, hmmm aku lak jenis tak berapa nak suka berawek. Maka terima je lah.

Haaa, tapi yang paling best adalah bila ada sejenis maknusia yang berjantina sama dan suka ngorat jantina yang sama puuuuun cemburu kat aku gak. Haha, hadoiyh, sorry lah bila jantan atau anak ikan yang korang aim tu rapat ngan aku. Bukan salah aku. Dah dorang memilih untuk rapat ngan aku. Tak yah laa cemburu. Hmmm. Then bila aku berbual kaa atau nampak mesra kaa, tak kira la dalam alam nyata mahupun alam maya [seperti FB] itu tidak bermakna apa2. Tak yah laaa nak buat statement sangat. Kalau aku nak, aku makan jek. Tak payah nak pening Love Game yang entah apa2. So toksah risau. Aku tak kaco kawasan mana2 orang. Hoho.

Haha, agak bahaya sebenarnya post nih. Boleh menimbulkan kesentapan. Tapi kaaan, orang selalu fikir sentap dorang jah. Sentap aku pernah ke nak fikir. SENTAP kowt bila korang kata kat aku cuba nak merampas kaa, meruntuhkan kaa, atau cuba ngorat korang kaa. Hmm, antara penghinaan tahap yang tinggi jugak bagi aku. Maka kalau nak sentap ngan post nih, fikirkan sentap kat pihak aku gak.

Okeyh,

Buhbye..

YZYZ...

Burger Buatan Sendiri

Wednesday, August 17, 2011 § 0

Heiy heiy, tiba2 aku terasa seperti mahu makan burger. Makanya aku telah menggagahkan diri ke Tesco Sungai Dua untuk membeli bahan-bahanan untuk membuat burger ... Maka jadiklah seperti apa yang korang dok nampak kat gambar di bawah ini... Haha..



Hehe, kalau aku buat burger, mestilah aku kena letak lebih sayur-sayuran. Lepas ni boleh laaa beli microwave, leh buat Subway sandwich lak.. heheh..

Buhbye

YZYZ

Post Terpoyo

§ 0

Haha, udah lama tak online guna Laptop sendiri. Balik2 guna PC office atau Laptop PIMPIN. Hehe, sekali terbuka Laptop sendiri, ternampak la beberapa keping gambar tatkala aku 1st year dulu-dulu. Haisshh, poyo gila aku weah. Gambar ala2 bajet cute dan hensem katanya. Sindrom 1st year la katakan. Sahan tengah naek. Bila da jadik Super Senior nih, terpaksa laaa melepaskan title2 keramat seperti "Anak Ikan" dan sebagainya kepada yang lebih muda. Haha, pencen dah katanya. Haha. Baeklah, tok sah ngarut panjang, jom kutuk aku melalui gambar2 bajet cute aku. Hahaha...
Hehe, selepas abes matriks dan sebelum masuk USM. Atau lebih tepat, sebelum ayah aku bagi arahan mandatori untuk aku potong rambut sebab flight ke Penang keesokkan harinya... Hadoiyhhh...

Berada di Kuching International Airport. Kol 6 pagi okeyh, naek belon. Mengantok haih. Kol 3.30 pagi dah bekejaran gi airport. Aku rasa sangat poyo dan bajet gila tengok cara aku amek gambar.. haha..

Hari kedua ka ketiga orientasi dan lokasi adalah cafe CG. Junior paling mencapap katanya. Aku pun bajet ala2 DIVA la katanya bila kawan ngan ramai senior. Haish, bajet gila aku. Poyo poyo.. Haha

Rajin laaa, tapi first sem lagi dah meniru tutorial. Tak habeh2. Sapa suruh lambat buat, sekali dah terpaksa termeniru. Haiiyy...

Haa, yang ni pun perasan ala2 tourist konon. Jalan2 ke Padang Kota. Macam laaa aku nak grad dah minggu tu jugak nak kejar semua tempat2 kat Penang. Rilek2 sudah. Haha

Ko hengat time kuliah nak snap snap gambar laaa. Macam pandai sangat. Antara tema gambar kegemaran ramai. Sambil pala lentok2. Hadoiyyhhh, apa yang aku fikir masa amek gambar nih. Hahaha

Jugak antara Selca kegemaran ramai. Amek gambar sendiri dari bawah sambil kepala sarung Hood. Haha, kunun I'm the coolest kids in town laaa pakai hood. Haih, cam kimak adalah aku tengok.. Hahaha...

Kalau ada anugerah jenis senyum kegemaran pengambil gambar sendiri, mesti senyum macam ni akan menang. Pasainya, senyum macam ni kununnya (kununnya laaa) boleh menaikkan kekiutan muka. Banyak laaa engkau punya cute.. Hahaha...

Laaaggiiii, muka ala2 suci dan jambu. nak muntah aku tengok. Tolong laaaa, tolong laaaaa.. Tobat la cepat2.. haha..

Hah, ni ala2 nak tiru Korea laaa. letak nombor dua kat pipi. Ala2 cute laaah, walaupun sebenarnya macam nak penampar je tengok.. Haha..

Haaa, gambar kemestian budak lelaki yang perasan dirinya hensem dan HOT. Amek gambar sendiri pas potong rambut. Sebabnya, itulah masanya rambut dia paling cantek sekali (stylist dok buatkan). Kalau tak, sepesen tuuu la jugak rambut. Dah tu hair product, pakai Gel Brylcreem Mega Extra Hold pun takpa.. Haih.. (nasib sekarang aku dah pandai pakai spray, hair foam dll).. ahhaa...

Hih, please laaa. Muka cam nak minta kena sodok dengan batang cangkul. Katanya nak mengkitukan muka, tapi cam CILAKAK adalah. Kenapa laaaa aku amek gambar2 macam nih.. Apa yang aku fikirkan nih. Tak cute haih. Tok sah nak berangan laaa.. Haha..

LAGI, gambar kuliah. Kalau amek gambar kat kuliah tu, dia punya seri naek ka apa?

Hahaha, SELCA yang paling taik. Selca yang biasa aku tengok adalah kombinasi mata yang dibesarkan dan bibir ala2 nak senyum tak nak senyum dan mata disepetkan pastu bibir dimuncungkan. Haha, aku dok cari jenis yang kedua,tapi tak jumpak lagi. Haha

Cesss, zaman lampau aku, perut ku tidak boroi boyot dan geleber. Cilakak betol laaa... hahaha...
Hahaha, apa benda laaa aku nih. mencarut mengutuk diri sendiri. Aku sedar diri ropanya, selama nih aku nih seorang yang perasan dirinya hensem dan HOT. Hahaha, ramai kowt kat luar sana yang tak tau yang dia sebenarnya jenis yang macam aku. Gambar2 kat atas adalah bukti aku seorang yang poyo dan suka nak berlagak cute walaupun tak cute sebenarnya. Haha, sama2 lah kita menginsafkan diri. Tak yah laaaaa nak bajet HOT sangat. Okeyh????

Buhbye...

YZYZ

Coming Soon Punya

Thursday, August 11, 2011 § 1

Datang ke pejabat tersangat awal ketika bulan puasa. Yeah, banyak story yang mahu story. As always, untuk mengelakkan aku daripada lupa untuk menulis cerita2 tersebut, rasanya baik aku lekat notes sikit kat blog nih, supaya aku hengat untuk mengupdate cerita2 terbaru. Hehehe. Makanya cerita yang aku mahu tulis nanti adalah:

Mr. Simple: The Upgraded Version of Sorry Sorry and BONAMANA
Hmm.. Super Junior finally dah release the 5th Album dorang dan title track nya adalah Mr. Simple.. Maka banyak laaa ulasan yang mahu buat. But aku mahu menulis post nih dalam keadaan yang ceria dan happy-happy sahaja. Ye la kan, setahun 2 bulan kowt tunggu. Harus la bersabar. Hehe.

Mr. Boyfriend Cemburu Pada Aku?
Hehehe, dari sekolah, membawa kepada zaman matriks (hmm, ada kes kowt rasanya), membawa kepada waktu mengaji di Uni dan selepas dah bekerja puuuuun, isu nih tak pernah habis. Tak kira Mr. Boyfriend kepada Ms. Girlfriend kaa ataupun kepada Mr. Boyfriend sendiri (if you know what I mean), dorang suka cemburu kat aku. Hadoiyh, HOT sangat ka aku weah. Owyte, nanti aku cerita benda nih. Aku merasa terhina sebenarnya bila ada orang yang beranggapan aku nak mencaras Girlfriend atau Boyfriend korang. Puhhhliiissss, nanti sila baca luahan hati aku. Tiba pulak giliran aku nak menganjing. Hehe

NewlyBorn
Owh, ni cerita yang paling akhir nak cerita, pasainya aku malu nak cerita dan nak introduce orang baru dalam hidup aku. Hehe, nanti dah konfirm nanti, aku buat laaa announcement ekh. Sabar sabar, ehek ehek (sambil tersipu-sipu malu).. hehehe..

Hoho, dah siap dah trailer post2 aku. Semua Coming Soon punya. Tapi release date tak sure agi. Sekarang agak busy. Tapi for sure sebelum raya laaaah. Hahaha.

Okeh, nak buat kerja dah. Buhbye...

YZYZ

Suvey II

Wednesday, August 10, 2011 § 0

Hehe, malam ini, mahu menghiburkan diri dengan menjawab survey lagi.. gegegege... baca je la ekh.. hehe..

1) Are u really ready for 1-55 questions?
= Yeah, bring it oooonnnnnnn... hahah..

2) Was your last ex boyfriend/girlfriend a mistake?
= Hmm, I don't they are, butmy crush and my scandal, yeah they are a mistake, big one...

3) Do u believe in God?
= Yeah, of course..

4) To whom did u last say I love you?
= I didn't say that kinda crap..duuuhhh

6) Have u ever been depressed?
= grrr, actually how's that feeling..?

7) Have a best friend?
= I wish I don't have, because they are tooooo fragile and brittle to handle..

8) Are u a boy or girl?
= Rarrrrrr, ruff ruff, I'm the hottest boy in town and thy neighbor.. hahaha..

9) What song u currently listen to?
= No song, just a commercial breaks from Ch 711 Star World.

10) How do u want to die?
= dalam iman..haha

11) What did you last eat?
= Yusoof Taiyoob's (I hope the spelling is correct) Yuta dates..

12) Do you play an instrument?
= grrrrr.. I wish

13) Do you bite your nails?
= Hell no, but sometime I did.. EHhee

14) When was your last physical fight?
= If yelling at the waiter and waitress is considered one, then last Saturday...ahhaa

15) Tom from MySpace is about to go to jail what’s your first thought?
= Owh, who the hell is this guy?

17) Ever been in love?
= Ruff Ruff..ehehehe

18) What is your first name?
= It's Khairul. duh, this question is such a waste.. hohoho.

19) Do you like reading?
= In order for me to look good, my answer must be YES.. hahah..

20) Are you gonna get high later?
= Cross finger.. hohoh..

21) Do you hate someone at the moment?
= From deep inside, NO...

22) Do you miss someone?
= Ruff Ruff, is thinking about them in considered one? If yes, then HELL YEAH.. haha..

23) Twirl or cut your spagheti?
= Twirl Twirl Twirl.. hohoho.

24) Who is the daughter of the sister of your best friend's uncle?
= Err, WHAT? again, I don't get the question...

26) Have any pets?
= Heiy, I miss every my pets, and they R.I.P dy.. huhuh

27) How exactly are you feeling?
= La La La La La La La

28) Ever ate food in a car while someone is driving?
= Errr, yeahhaaa, and then?

29) Have you ever started a rumor?
= Gegegege, yeah.. Kids, it is not a good practice.. haha..

30) Are Barbie & Ken bad influences on people?
= i know who the hell is Barbie, but what is Ken..

31) Do you regret anything from your past?
= Hmmmm, must be NO to this question

32) What are you wearing right now?
= Grrr, black Tshirt and kain pelikat.. hehe, just doing my prayer..

33) Do you want to have kids?
= Homaigoodnesss, hell YEAH...

34) Ever kissed somebody that name starts with a D?
= hehehehe, if other letter you might just starting a controversy.. hahaha

35) Do you type fast?
= Not that slow, not that fast,,, hohoh

36) Do you have piercings?
= I WISH THIS ONE TOO... hahaha

37) Want any more?
= what? (with sarcasm expression)

38) Can u spell well?
= W-E-L-L .. what happen then?

39) Do u miss your past?
= Hell yeah.. (I'm just realizing I use to many 'HELL' word in my answer)

40) What are u craving for right now?
= uurrrgghh, I'm trying to answer this one, but nothing comin out from my head.

41) What should u be doing?
= Sleep well and tight.. ehhee...

42) Own a cell phone
= yeah yeah (while holding it in fronf of the laptop screen)...

43) What was your last birthday wish?
= I wish, no one know about it, heiy I don't celebrate birthday.. ahakss..

44) Does somebody love you?
= Ruff Ruff (If anyone reading this and hoping my answer is your name, then I'll love you too, three, four)

45) What is your favorite color/s?
= for some reason, I have to answer BLACK.. hohoh...

46) So are you liking this survey?
= well, I thought this one gonna blew some sort of controversy, like the time when I was freshman..haha

47) Is it too personal?
= HELL NO...

48) Do you have trust issues?
= I don't trust myself when it comes to the key thingy..

49) Who was the last person you kissed?
= Errr, I rather to keep this one to myself and that person.. grr grr..

50) Do you have a good relationship with your parents?
= I have a good relationship with my mother.. miss you mom, love you mom...

51) Have you ever walked under the rain?
= I want to walk under the raining women...hahah

52) Do u think u’re a good person?
= YEAH (with capital letters, showing that I'm very confidence).

53) Do you believe on trials?
= What is that?

55) What is bothering u?
= THIS SURVEY???

Hehehe, hope you enjoy reading it,

Buhbye...

YZYZ

Hate Being Address 'Aku Ko, Aku Ko' by Juniors

Sunday, August 7, 2011 § 1

owh, well, not for all only for juniors in USM especially 2010 intake. Entah la. pertamanya aku tak kisah kalau tak guna honorific 'Abang' as I don't like being called that way. But if you are a junior, talking to an older people yang kau barely known dan sah2 berpangkat lebih tinggi, then addressing them using 'AKU KO, AKU KO', I don't think that is polite.

Owh well ini hanyalah teguran. Aku tak suka mendengar orang2 yg lebih muda memanggil aku sebegitu, exception hanya diberi kepada intake yang pada tahun kemasukan dorang, aku masih lagi student. Intake student after aku dah kerja, dan semestinya lebih muda dari aku (exception kepada yang lebih tua dari aku) memang aku panas telinga jugak bila dorang address aku dan senior2 lain macam tuh.

Pada aku, itu agak rude sebenarnya. Sebolehnya, guna kata ganti yang lebih sopan seperti SAYA, ORANG, AWAK, atau kat utara boleh guna KAMI, AMPA. Daripada menggunakan bahasa pasar, lebih baik guna bahasa pasar raya. Pada aku, tak perlu laaa nak social beauty sangat, cukuplah hormat orang lain menggunakan bahasa pasar raya.

Aku sebenarnya, da sejujurnya agak janggal nak bercakap dengan orang yang lebih muda daripada aku, tapi menggunakan address yang aku tak comfortable. So kepada mana2 junior yang dah terbahasa pasar ngan aku, well, perkataan adalah salah satu benda yang tidak boleh ditarik balik. Namun, masih boleh membetulkan bahasa kita kepada orang-orang lain lebih tua.

Buhbye

YZYZ

Survey

§ 0

Ohoiy, da lama tak online guna laptop sendirik. Dok godek2 terjumpak laaa beberapa kopipes survey yang aku selalu buat masa zaman Friendster dulu dulu. Hahaha, sila lah hayati ekh.. hehe..

How many people live in your house?
= including me, used to be 4, now only 3

Do you like your siblings?
= hmm.. I like them in my own ways

What color are your nails?
= the color it used to be, why, do u have any suggestion to color it up?

What's your favorite place on earth?
= for the time being, must be Seoul, so that I can feel the heat of Super Junior's comeback.. hahaha

Ever punch someone in the face?
= Slap yeah, punch, I don't think sooo...

Did you have a dream last night?
= Yeah, and it's kinda nightmare. Hmm, having sex with my friend and get arrested. What was that? damn.. hahah

What brand is your shirt that you're wearing now?

= owh, not wearing any.. just a piece of boxer.. on my bed alreaady,,

Are you mad at someone?

= nope, miss at someone, yeah

Where's your best friend?
= I'd rather not to have one, because to entertain a best friend is like having a real wife...

Last place you bought something from?
= a very small kedai runcit at my house.

Last person you were in a car with?

= owh, lemme name them, Tokwan, Dr. Naza, Epoll, Dr. Rahimah n Anis.

What bank do you use?
= BSN, Bank Islam, Bank Rakyat, RHB, CIMB.. but the most active account is Bank Islam n CIMB

Do you like being in pictures?
= Hmm, actually no, because i look ugly inside it.

Who's your last missed call from?
= Kupuuuuut kuputtttttttttttt

Ever broken something at someone else's house?
= hehehe, kinda...

Are you a good driver?
= I was a bad driver. Now I'm a good one.. heheh...

What's on your mind right now?
= owh, too much gossip to handle.. ouuccchh.. haha

When is your birthday?
= 28th March?

Do you have a tracker on your MySpace page?
= I've deleted my account already.. So it's a NO.

What kind of cell phone do you have?
= Xperia n a very cheap model of Motorola.

How old will you be in 5 years?
= 28, damn, that's a very huge number...

Are you a movie buff?

= recently, NO...

If you could move tomorrow would you?
= I would, but if it's Korea.. hahaha

Did you like the weather today?
= I like it.. it's very lovely.. haha

Do you like the outdoors or indoors better?
= for the time being, i would choose indoors. Sorry outdoors.. hahaha

How tall are you?

= If I'm not mistaken, it is 175cm, or 176cm.

If you had to choose an age to remain for the rest of your life what would it be?

= 16, IDK why.

What's something in your past you wish you could relive?
= hmm, I don't get this one...

What is your favorite thing to do on the weekends?

= haaa, I know. Cleaning my house, instead of ton of outside office hours activities...

Favorite nearby vacation destination?
= Nearby? owh, Langkawi [like I have any other option].

How's the weather?
= it's 3.12 am, and IDK how to describe it...

Does anything on your body hurt?
= yeah, my waist, n my leg..

What was the last television show you watched?

= Justified, ch701 AXN.

Do you prefer orange or cherry ice-pops?
= may I choose other than these two?

Do you like pickles?
= YEAP. with capital letters at each one...

Does your hair still smell like shampoo?
= I wash it 2 hours ago, so it's a NO.

What's plugged in in the nearest outlet?
= fan and my laptop adapter.

What was the last thing you wrote by hand?
= uhhh, maybe i lil note to remind me, or to remarks somethings important...

What's your favorite commercial?

= I used to have one, but I can't recall any now..damn it..

Do you pay attention to celebrity gossip?

= I pay attention to Super Junior's Gossip.. hehehe.

Have you sang out loud today?
= owh, out loud no, mumbling yes...

Do you wish it was 4 years into the future, or 4 years back?
= 2 days into the future..

Can you touch your nose with your foot?
= I want to check whether I can, but I'm too lazy to sit down.

Do you prefer paper towels, or napkins?
= my kitchen use paper towels,so my answer is paper towels.

Are you currently texting anyone?
= texting NO, chatting YES..

What was the last movie you watched?
= Harry Potter? Damn I missed a lot of new movies, real A LOT.

Who did you last high-five?
= owh, wait,maybe Nazira or Kupuuuuttt, but it must be one of my colleagues.

Describe your best friend in 3 words?
= Please Forget Me

What is your MySpace song?
= Haish, deleted the account already..

Buhbye...

YZYZ

Bazaar Ramadhan: Taman Tun Sardon is A Big NO

Tuesday, August 2, 2011 § 0

Owh, well, semalam aku telah mempergi ke bazaar Ramadhan di Taman Tun Sardon yang terletak nuuuun di Gelugor. Well, the food selection xde laaa variety sangat. Sangat sikit okeyh, then harga puuun, agak la mahal jugak. Berikut merupakan benda benda yang aku beli:


Nasi Lemak = RM1.20
Murtabak = RM 3.50
Kuih (2 Jenis) = RM 0.90
JUMLAH = RM 5.60

Okeyh, harga syiling aku adalah RM 5.00, tapi sekali, terbelanja sampai RM 5.60, so maknanya harga syiling aku pada hari ini, kenalah dikurnagkan kepada RM 4.40.. Haha, mampu ke?

Owh ya, btw, semalam petang-petang ketika mahu keluar daripada pintu pagar stadium, sementara menunggu traffic light tu, aku telah mendapat satu perkhabaran yang sungguh, sungguh, mengujakan. Alhamdulillah, maybe itulah Rizqi Langit Ramadhan. Syukur sangat kepada Allah. Kalau mahu tahu, tunggulah nanti, aku akan membuat satu post yang lain berkenaan itu sahaja. Ehe.
Owh, gambar anak kecil itu adalah anak Rossa. Namanya Rizky Langit Ramadhan. Hehehe.

Owh ya, memandangkan aku ni artis, maka aku nak announce jugak la yang semalam aku tido awal (!?). [Motif sangat nak cerita benda2 yang tak pelu macam ni kan]... Hahaha. Well, ni blog aku, suka hati aku laaa nak cakap apa. Tidak mendatangkan sebarang kecederaan terhadap emosi mahupun sosial ye tak?. Haha.

Owytey, setakat ini sahaja lah dulu ye. Memang aku rajin update hidup aku macam ni kan. Hahaha.

Buhbye,

YZYZ

Sahur Terpenat

Monday, August 1, 2011 § 2

owh, memulakan cerita, aku baru mengembalikan diri daripada Langkawi pada Maghrib 1 Ramadhan 1432H. Yeah minit-minit pertama Ramadhan disambut di ofis, sambil bergossip buat kali terakhir terutama kepada Cik Winchester. Kemudian kembali ke rumah lebih kurang dalam kol 9++ lebih.

Setibanya di rumah, yess, tengok KPop Hitz kat Ch705, then tengok Spongebob Ch612, terus tertido. Sekejap2 terbangun, sekejap2 terbangun, rupanya aku terlelap atas lantai di ruang tamu, masih bersinglet dan memakai seluar jeans. Sakit badan kowt, then terus set alarm kol 5am.

Bangun kol 5am, snooze sampai 5.20am, terus terasa mamai. Masuk bilik tidur, buka seluar jeans dan jalan2 dalam rumah pakai boxer dan singlet sahaja. Ye la, sakit kowt bangun pagi2 sambil pakai seluar jeans. Seluar ketat dan keras. Then menggoreng harsh brown dan nugget, sambil membuat air milo campur beberapa ketul Whittaker's 72% Dark Chocolate. Makan, makan, makan. Minum, minum, minum sambil browsing channel TV, dah Subuh.

Mandi, sembahyang, bersiap-siap, tengok Simpson's terus gerak ke ofis. Begitulah cerita typical sahur terpenat aku pada Ramadhan pertama tahun ini. Owh, well, tiba2 terasa macam artis sebab nak ceritakan benda2 yang tidak perlu seperti post kali ini. Hehehe.

Owh well, happy Ramadhan olss.

Buhbye...

YZYZ

Please Click Me

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...