Please Click Me

Hate Being Address 'Aku Ko, Aku Ko' by Juniors

Sunday, August 7, 2011 § 1

owh, well, not for all only for juniors in USM especially 2010 intake. Entah la. pertamanya aku tak kisah kalau tak guna honorific 'Abang' as I don't like being called that way. But if you are a junior, talking to an older people yang kau barely known dan sah2 berpangkat lebih tinggi, then addressing them using 'AKU KO, AKU KO', I don't think that is polite.

Owh well ini hanyalah teguran. Aku tak suka mendengar orang2 yg lebih muda memanggil aku sebegitu, exception hanya diberi kepada intake yang pada tahun kemasukan dorang, aku masih lagi student. Intake student after aku dah kerja, dan semestinya lebih muda dari aku (exception kepada yang lebih tua dari aku) memang aku panas telinga jugak bila dorang address aku dan senior2 lain macam tuh.

Pada aku, itu agak rude sebenarnya. Sebolehnya, guna kata ganti yang lebih sopan seperti SAYA, ORANG, AWAK, atau kat utara boleh guna KAMI, AMPA. Daripada menggunakan bahasa pasar, lebih baik guna bahasa pasar raya. Pada aku, tak perlu laaa nak social beauty sangat, cukuplah hormat orang lain menggunakan bahasa pasar raya.

Aku sebenarnya, da sejujurnya agak janggal nak bercakap dengan orang yang lebih muda daripada aku, tapi menggunakan address yang aku tak comfortable. So kepada mana2 junior yang dah terbahasa pasar ngan aku, well, perkataan adalah salah satu benda yang tidak boleh ditarik balik. Namun, masih boleh membetulkan bahasa kita kepada orang-orang lain lebih tua.

Buhbye

YZYZ

What's this?

You are currently reading Hate Being Address 'Aku Ko, Aku Ko' by Juniors at Hook Up with Syahmi.

meta

§ 1 Response to “Hate Being Address 'Aku Ko, Aku Ko' by Juniors”

  • Anonymous says:

    Хочу посоветовать посетить выше сайт, у нас возвышенность приколов, ейей и полюбиться он Вам вынужден унисон причине того который
    чтобы нем Вы сможете сталкиваться кладезь интересного ради себя и своей дом у нас дозволительно стать :
    [url=http://fundraft.ru/]смешные коты[/url]
    [url=http://fundraft.ru/]смешные коты[/url]
    [url=http://fundraft.ru/]животные[/url]
    [url=http://fundraft.ru/]смешные коты[/url]
    [url=http://fundraft.ru/]курьезы[/url]

    Приходите и посетите выше портал, веть он сделан именно чтобы Вас и Вашей семьи

Please Click Me

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...