Please Click Me

The New Craze: Running Man

Wednesday, December 14, 2011 § 0

Yeap, sekarang dah terjumpa satu lagi kegilaan baru. FRIENDS laaa, Super Junior laaa, Spongebob laaa, Lisa Kudrow laaa, sekarang terminat plak dengan Running Man.
Running Man.
Standing from left: Gwang Soo, Jae Suk, Joong Ki, Suk Jin, Jung Kook
Bending from left: Ji Hyo, Gary, Lizzy, HaHa

Actually Running Man merupakan variety show yang berasal dari Korea. Beberapa tipikal variety show dari Korea includes:

  1. MC biasanya akan join sekali team dan turut sama bermain
  2. Ada beberapa punishment yang memalukan dan kadang menyakitkan (physically and emotionally)
  3. Mempunyai beberapa orang regular guest yang akan appear setiap minggu
  4. Guest of the week akan appear dalam keadaan yang mengejutkan (surprise)
  5. Through out the broadcasting, akan ada caption kat skrin untuk menerangkan apa yang berlaku
  6. Airing time bukan sejam macam tipikal US atau Malaysian punya variety
  7. Pembahanan merupakan perkara biasa
  8. Variety show merupakan a very huge competition. So dorang kena sentiasa memastikan variety show dorang sentiasa best
Sebelum ni, aku tengok la jugak beberapa variety macam Oh! My School, Super Junior Exploration of Human Bodies, Intimate Note, Family Outing dan macam-macam lagi. Then suddenly aku terintroduce dengan Running Man.
Ni logo Oh! My School

Ni plak Super Junior Exploration of Human Bodies

Ceritanya aku terbaca satu review tentang variety show kat Korea, then tersuggest untuk tengok Running Man. Then bila aku tengok, boleh tahan jugak show nih. MC dia pun lawak. Regular dia consist of penyanyi, pelakon, MC, rookie of variety show. Memang dorang gabungkan dari pelbagai background. HaHa, Gary dan Jung Kook tu penyanyi. Gwang Soo, Joong Ki dan Ji Hyo plak adalah pelakon, dan Joong Ki tu rupanya bekas MC untuk Music Bank pada tahun 2009.

Tapi walaupun aku suka tengok, ada beberapa part yang aku tak berapa nak berkenan. Pertamanya bila ada sesetengah regular tu over acting. Buat sikit-sikit dah la. Kedua, kadang aku rasa plot dorang ni dah macam well structured. Dah susun elok dah macam tu akan berlaku dan macam ni. Ala2 macam program realiti kat Malaysia laaa. Tapi kadang rasa, maybe sebab dorang tak mau satu group atau satu orang jah yang dominate, maka sebab tu kowt dorang slow kan sesetengah pihak. Nak bagi nampak competition la kowt. Ketiga, bila dorang dah start membahan dengan sangat teruk sampai aku lost dan jadik tak paham. Aku benci bila dalam TV dorang gelak-gelak, tapi aku yang tengok ni tak paham. Kadang susah okeyh nak paham apa yang dorang cuba sampaikan.
A very famous punishment: The Hot Pants

Kalau nak cerita kenapa aku minat plak, huiy, kena jadik beberapa post macam yang aku buat untuk Super Junior. Maka, ilek2 dulu arrhh. Haha

Baeklah, berenti jap hapdet.

Buhbye...

YZYZ

What's this?

You are currently reading The New Craze: Running Man at Hook Up with Syahmi.

meta

Please Click Me

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...