Please Click Me

A Thousand Years

Tuesday, December 27, 2011 § 0

Ohoiy, masa  mula dengar lagu nih, sumpah aku tak minat okeyh. Tapi ada satu kejadian yang tiba-tiba membuatkan aku terminat lagu nih. Hehe.

Pada satu petang yang damai, aku sedang baring-baring kat living room rumah aku. Pastu turn on la MTV. Banyak laaa MV yang latest dorang play, ada lagu The One That Got Away, T.H.E (The Hardest Ever) dan macam-macam lagi. Tengah dok layan tu, mata makin layu. Tak pasal-pasal aku tertido.

Tengah tido tuh, aku bermimpi. Aku nampak seorang pompuan pakai dress kaler putih tengah nyanyi. Aku cuba la sedaya upaya nak dengar dia nyanyi lagu apa. Stage tu sangat laaa cantiknya, kaler biru dengan lampu dok suluh sana sini.

Then tiba-tiba ada sebuah piano kaler putih (piano okeyh). Rupa-rupanya aku tengah duduk atas piano tuh. Damn, kalau laaa mana-mana pianist nampak keadaan aku tuh, konfirm konfirm kena maki on the dot. Aku cuba nak tengok muka pompuan tuh. Makin dekat aku ngan pompuan tuh, baru aku dapat tangkap, lagu yang dia nyanyikan tu adalah lagu A Thousand Years.

Bila sampai moment aku nak tengok muka pompuan tu, terus aku ternampak muka Christina Perri dalam TV. Rupanya lagu A Thousand Years tu masuk dalam mimpi aku. Since then aku terus terminat lagu tuh dan mendownload dan terus dimasukkan dalam folder 2011 Songs. Damn.

Buhbye

YZYZ

What's this?

You are currently reading A Thousand Years at Hook Up with Syahmi.

meta

Please Click Me

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...