Please Click Me

Random Facts About SYAHMI

Sunday, January 22, 2012 § 2

Owh, well (perkataan typical aku kalo nak start blogging). One of the boyfiess (ada term baru lak dah) menyuruh aku update blog. Tapi tak berkesempatan laa lagi. Well, actually malas. Memandangkan sekarang adalah musim coti coti, update jek la. Blog aku tak la best mana pun, tapi kalo rasa nak stalk aku, atau nak stalk orang-orang yang rapat ngan aku, dipersilakanlah. Hehe.

Makanya, mari kita bermula dengan update yang simple-simple dahulu yaaa. Ini merupakan antara facts tentang aku, yang sama ada aku nampak, or orang yang kasitao kat aku. Tenkiu la sebab memberi perhatian terhadap insan yang lemah ini. Haha.

1. Posses a strong memory (and very particular)
Perkara ini diakui oleh among two members yang sangat close with me iaitu Yap dan Lele. Well, aku pun tak tau pasai apa. Kadang aku boleh recall kejadian yang berlaku dua tiga tahun yang lepas secara particular. What clothes you are wearing, what exactly did you did and sometime the words that you are saying. They say this to me.

2. Takut Baby dan Kiddos
Okeh, rasanya semua orang yang rapat ngan aku tau aku tak suka budak-budak. Sangat-sangat tidak menyukai makhluk-makhluk tersebut. For me, dorang tu macam bom masa. Bila-bila ja boleh meletup. Aku kalau nampak budak kecik depan aku, kadang aku marah, kadang aku cakap kat budak tu "AKU TAMPAR KARANG".
Kecuali minah kecik nih. Sebab Qaleesya baek. Dia tak nangis tak tentu pasal, tak annoying dan fact dia macam faham apa yang berlaku.

3. Sangat Menghargai Barang
Banyak orang ingat aku nih suka spent duit beli banyak barang-barang. Tapi sebenarnya aku akan jaga barang yang aku beli sampai la benda-benda tu dah tak dapat digunakan.
Spec mata ni, aku buat masa aku 3rd year, sem kelima. Aku amek kat kedai sehari sebelum gi kem PIMPIN Siswa 2009, sekarang dah tiga generasi PIMPIN Siswa dan aku masih pakai spec mata yang sama.

Wallet ni plak, aku beli sem kelima ke, sem keenam. Tak sure, tapi ingat waktu aku 3rd year. Merata dah aku bawak wallet ni. Paling jauh sampai ke Bandung. Sanggup tak mau beli wallet kulit walaupun harganya murah, sebab wallet ni masih boleh guna. Sekarang aku da tukar dah, sebelum raya rasanya.

4. Mandi Lama
Kalo ada kerja, better gi mandi dulu sebelum aku masuk dalam toilet. Ni juga antara sebab kenapa aku selalu lambat gi kelas/kerja.
Kalo masuk toilet aku, akan nampak benda-benda ini. Simple ja, tapi pasai apa aku mandi lambat pun tak tau.


5. Takut untuk Kejut Orang Bangun Tidur
Tugasan paling mencabar bagi aku adalah, nak kejut orang bangun tidor. Kadang aku berdiri depan bilik seseorang tu, dengan sangat laaaaa lamanya untuk kumpul kekuatan mengetuk pintu bilik dorang.

6. Akan Check Pintu Kereta Selepas Lock Kereta
Yeap, aku akan double triple check,pintu kereta, aku lock atau tak. Tapi sapa kata aku cermat, berlaku juga ketikanya aku terlupa nak kunci kereta. Sebab tu la aku kena train diri aku sentiasa check pintu.

Entah apa benda lagi laaa. Banyak lagi benda dan habit pelik yang aku buat. Hoho. Member aku selalu perati dan bahan. Haram Jadah. Haha.

Buhbye, nak post entry Kedai Abu untuk memuaskan hati Mark. Haha, baek, bye...

YZYZ

What's this?

You are currently reading Random Facts About SYAHMI at Hook Up with Syahmi.

meta

§ 2 Response to “Random Facts About SYAHMI”

Please Click Me

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...