Please Click Me

Archive for July 2012

Memo - Yuna

Monday, July 30, 2012 § 34


I don't care, apa yang korang kata tentang Yuna. But she's one of my favourites. Here is memo.

Memo - Yuna
I dont mind if you wanna stay
With that smile upon your face
Hang around for a little while
Please dont drive away even for a mile

Different continents
Its not a thing
Coz i know we’ll be okay
Endless borders,countless days
Our love will pave the way

I’ll be your wall
For you to lean on
When you fall just try to hold on
I’ll be back in your arms
Toegther we’ll always be
For what may come
For what may come

I dont mind if you are far away
I’ll be waiting for you anway
Under the sky of sunshine o rain
I know ‘m gonna be in your arms again

Different continents
Its not a thing
Coz i know we’ll be okay
Endless borders,countless days
Our love will pave the way

I’ll be your wall
For you to lean on
When you fall just try to hold on
I’ll be back in your arms
Together we’ll always be
For what may come

Together we’ll always be
For what may come
Together we’ll always be
For what may come
For what may come



Aku Pun Soq Jugak Taw

Saturday, July 21, 2012 § 1

Ampa ingat, ampa ja ka yang soq. Heiy aku pun soq. Memandangkan ramai yang dok buat kalut, post tentang depa soq segala maknika, aku pun nak post jugak la. Aku pun tak paham, apa yang dok kecoh ngat ngan soq nih. Makan minum sudeeeehhhh.

Ampa soq apa? Aku soq Horlicks Cereal yang Tesco juai, yang haram depa salah label harga. Kojiaq. Kat rack dia tulih RM8.++ macam tuh dan Horlicks Fibre up RM11.++ .. Aku pun confident gi amek hat yang cereal pasai lagi murah, walhal aku lagi suka hat yang fibre up. Sekali bayaq, nendiaaaaaa harga hat yang cereal tuh RM11.++, mau tak kecewa aku. Takpa la. Ada seploh sachet jah. Nanti abeh lah tu. Beli la yang hat fibre up.
Ni shot beberapa minit sebelum azan Subuh. Tonggang ayaq macam gila haih. Dah telan segala ayaq yang teruih beberapa minit tuh, azan dah. Nasib sempat.

Okeyh, aku membuat promosi terhadap mug ConvEx lagi sekali. Dah depa yang rajin bagi mug free kat aku, aku promote depa ja lah.

Buhbye

YZYZ

Prior To Ramadhan

Friday, July 20, 2012 § 0

Everyone is busy, bragging about Ramadhan. Well, I'm not gonna talk about that. People might misunderstood that I'm against Ramadhan. For the record, I'm not anti of Ramadhan. I'm just anti with people bragging about the celebration after Ramadhan. So what?

Owh, btw I keep on giving this warning. Don't ask me anything about RAYA. Just leave it far away from me. Owh, what else. during Ramadhan, there are lotsa things that I intending to do. I'm hoping that God will gimme strength to complete it. Typical like others, cliche' as always.

Owh, I just hope everyone will be in good condition. BLANK.

Buhbye

YZYZ

TOT PIMPIN Siswa 2012

§ 0


Oh damn. Pada post yang sebelum ini, aku berjanji nak post segala maknika cerita. Tapi sudahnya, hareeee, aku tak tertulis pun. Owh, biarlah. Aku pun tak tau paseipa aku jarang dah nak blogging. Mungkin sebab orang da kurang nak bercerita tentang blog aku kowt.

Kali ni, tema warna TOT adalah PURPLE. Yeah!!!
Anyhoo, sepanjang bulan Julai nih, aku banyak terlibat dengan banyak aktiviti pejabat. Salah satunya adalah TOT PIMPIN Siswa. Yeah, Training of Trainers yang ketiga di bawah kendalian aku. Kali pertama di Kem Perik (2010) then di Bris (2011) dan tahun ni, kembali semula ke Perik. Ada seramai 93 orang peserta, 50 lelaki dan 43 perempuan. Jarang-jarang sebenarnya nak jumpa program yang disertai oleh ramai lelaki. Biasanya pompuan yang dominating.
Aku bukan buat 'Tangan Di Bahu' yeeee....
Banyak benda yang dipelajari kali ni, dan TOT sudah semakin strict. Bentuk-bentuk tenaga penggerak yang ingin dicari sudah semakin jelas. Pemilihan semakin ketat bagi mengelakkan sebarang isu-isu bodoh arise. On behalf of my office, I don’t have rights to divulge much information. Me myself sebenarnya mengharapkan student memahami situasi kami. That’s why setiap kali ada kawan-kawan dalam kalangan pelajar bertanyakan tentang tenaga penggerak, aku suka untuk menarik mereka untuk berfikir lebih dalam dan bukan hanya membuat konklusi base on their side. Kadang perlu untuk melihat side kami. I’m glad if our students could think and analyzing issue on a bigger scale, including others in their opinion and have abilities to control their emotion. However, each and everyone have their own principle. Stop sampai di sini bercerita tentang ini.

Gambar pilihan yang wajib kalo PIMPIN Siswa
Aku sentiasa ingin belajar. Meskipun ini tahun keempat aku terlibat dengan PIMPIN Siswa, masih jauh lagi untuk aku mengatakan aku sudah mampu menguasai PIMPIN Siswa. Setiap kali kem, setiap kali itu jugalah aku akan belajar banyak benda yang baru. I always see this as the opportunities for me to learn new things, expand my networks, studying human behavior and sometimes understanding your friends and foes. Who knows?

Ni dia tengah gembira tau, bukan nanges
TOT kali ini sebenarnya agak meletihkan aku. Namun ini adalah hakiki. Tidak perlu untuk aku mengungkit, jauh sekali mengira setiap tugas yang dibuat. Dibayar gaji untuk menjalankan tugas ini juga sudah satu kesyukuran. Meminta atas kerja lebih malah lebih teruk jika meminta tapi tidak menunjukkan apa-apa persembahan adalah jauh dari niat diri. Aku terlalu menyayangi PIMPIN Siswa untuk mengira setiap peluh yang mengalir, setiap masa yang dicurahkan. Siapalah aku untuk menilai prestasi orang lain. Tiada hak aku untuk menghukum atas kelekaan kami. Jika dipaksa untuk melakukan seorang diri, aku juga sanggup kerana sayang aku pada PIMPIN Siswa. Tapi aku percaya, perasaan sayang ini dikongsi oleh ramai lagi orang. Aku tidak akan pernah keseorangan dan bantuan akan sentiasa tiba.  Walau aku difitnah, dihukum atau dituduh sekalipun, perasaan sayang ini tidak akan pernah berkurang, malah akan semakin bertambah. Aku tak boleh nak bayangkan, macam mana lah USM dan BHEPP tanpa adanya PIMPIN Siswa nanti. Aku berharap, setiap penggerak yang terlibat dengan PIMPIN Siswa nanti, janganlah menyimpan perasaan yang buruk. Kita semua sayangkan PIMPIN. Sama banyaknya sayang antara kita. Meskipun kau terpaksa berjaga tanpa tidur selama tiga hari, penatnya pasti sama dengan semua kerana perasaan sayang dan kasih itu dikongsi bersama. PIMPIN Siswa is already part of us. Don’t let it down. Ever.

Cukup lah sampai sini sajia. Tulis panjang pun bukan orang nak baca. Hehe. 

Buhbye.





YZYZ

Please Click Me

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...