Please Click Me

Love On A Diet - Satu Contoh Tidak Baek

Thursday, November 29, 2012 § 5


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Semalam aku balik awal daripada kerja. Sementara mahu menunggu maghrib, sempat la menonton TV. Browse punya browse, eh got one thing on laah. Channel 131, Astro Citra sedang menayangkan sebuah filem Hong Kong yang bertajuk Love On A Diet. Aku ingat cerita ni sebab Andy Lau berlakon. Masa tengok pun, dah jam 6.30 petang. Dah hampir dengan klimaks.

Aku tidak tahu apa yang berlaku sebelum aku menonton, tetapi bermula dari saat aku mula menekan button 131 sehingga ke habes cerita, lebih kurang beginilah sinopsisnya: Fatty (berdasarkan subtitle) mencuba untuk menjadi kurus dalam tempoh 6 bulan dengan bantuan Fatso (Andy Lau). Macam-macam cara dia buat, segala ubat termasuk tape worm dia telan untuk menjadik kurus. Dia menjalani latihan fizikal yang ekstrem sepanjang masa. Bung bang bung bang, tiba-tiba ada sparkle between dia dan Fatso yang BTW juga sangat gemuk telah terpancar. Bagi mengelakkan sebarang kejadian yang tidak diingini, maka Fatso pun menghantar Fatty ke pusat pengurusan (Slimming Centre). Tetapi kos sangatlaaa mahal. Bagi menampung itu, Fatso menjadi human punching bag dan mengelak dari berjumpa dengan Fatty. Tak lama selepas itu, Fatty pun menjadi kurus umpama orang yang sakit dan balik berjumpa dengan Fatso. Dari situ la dia mendapat tahu macam mana Fatso menjana kewangan untuk menampung kos bagi proses kekurusan Fatty. Tiba-tiba didedahkan bahawa Fatty nak jadi kurus sebab nak berjumpa dengan boyfriend dia yang super duper hot and tone. Long story short, Fatty break up dengan boyfriend dia yang stud itu dan bercinta dengan Fatso yang tiba-tiba pun menjadik kurus.

Euuwwww, cerita ini sangat fairy tale. Pertama ia menggalakan kita kena kurus sebab untuk menjadi popular dan sebab nak bercinta. Well hello, kalo nak popular atau bercinta tak semestinya kena kurus ya. Tahukah anda sebenarnya amat payah untuk menjadi kurus bagi yang gemok. Tidak kira lah gemok semenjak lahir atau dulu kurus, tiba-tiba jadik gemok, pastu nak kurus balik, pokok pangkalnya menjadi kurus (menurut definition society) sebenarnya amat payah. Apatah lagi diberi time frame dalam masa tertentu. Laen lah kalau ada duit, boleh serap lemak, boleh pergi slimming centre, kerat usus dan sebagainya. Tidak semua orang mampu buat seperti yang dibuat oleh Sammi Cheng dalam filem itu (hakikatnya dia memang sedia ada kurus ya, sila jangan tertipu). Betollah dia pergi slimming centre dan buat senaman serta kawal permakanan namun berapa kerat manusia gemok di luar sana mampu nak buat semua itu?

Filem tu bagi inspirasi kepada gemukers untuk kurangkan berat badan. Iya ka? Aku tak rasa ia bagi inspirasi untuk kurangkan berat badan, tetapi bagi inspirasi untuk mendapatkan tubuh badan sekeping ala-ala model yang umpama punyai masalah pemakanan. Kita seharusnya menyayangi tubuh badan kita tak kira dalam apa jua kondisi pun. Gemuk ka, kurus ka, well toned ka, geleber di pinggang ka itu masih tubuh badan yang dibagi pinjam oleh Tuhan. Sepatutnya inspirasi yang diberi adalah untuk kita menjaga tubuh badan yang gemuk itu agar tidak mengundang penyakit dan kemudaratan. Selagi kita sihat dan dapat bekerja biarlah macam mana pun bentuknya, lantaklah. Kalau boifren ko nak break up sebab benda tu, so what, dunia kiamat ke?

Latihan Fizikal Yang Ekstrem. Oh noo, tahukah betapa seksanya nak membuat latihan fizikal secara berterusan. Bagi orang gemuk, nak ajak jogging pun dorang boleh pengsan tau. Apatah lagi diselangi dengan pelbagai rutin macam kayuh beskel, menari dan sebagainya. Muscle boleh fatigue dan mendatangkan banyak kecederaan jika tidak dibuat dengan betul atau tanpa bimbingan dari mereka yang berpengalaman. Kalau buat saja-saja tu, okey laaah, ni buat plak kalah orang yang nak masuk bertanding dalam sukan. Ceritanya dengan buat semua tu, bolehkah menjadi kurus sekeping ala-ala model? Aku pun tak tau la. Maybe taka de laa sebijik-bijik macam Heidi Klum, maybe akan ada perut yang muscular macam Angelina Jolie atau Beyonce kowt. Namun pointnya adalah, hanya orang yang berjiwa kental sahaja mampu untuk mengharungi rutin harian dengan latihan fizikal yang ekstrem. Hmm, Angelina Jolie pun xde lah 24 jam berlari kowt sebab nak dapatkan body macam tu.
Betol ke ni Angelina Jolie, macam bukan jek.
Namun Ia Bukanlah Sesuatu Yang Mustahil. Bukan aku cuba menidakkan impian gemukers macam kita ni untuk jadik kurus (eh, mengaku plak diri ini gemuk). Namun berpada-padalah dengan sebab, tujuan dan kaedah yang digunakan. Kalau kurus sebab nak glamor dan bercinta baek tak payah laaa. Sepatutnya gemukers kenalah konfiden dengan tubuh badan dan mengenakan pakaian yang bersesuaian dengan penampilan. Part ni, kenalah rujuk belog-belog yang banyak ajar cara pemakaian. Pastu bila dah gemuk, macam-macam penyakit akan datang. Maka itulah sebabnya kena jaga pemakanan dan selalu bersenam. Dah gemuk ni, nak naek tangga pun mencungap. Jaga makan bukan laaah berdiet secara menkhinzir buta. Makan pun makan jugak, tapi kawal la pengambilan. Kurang apa yang patut, lebih apa yang kurang. Bersenam plak jangan nak ikut dan ja. Mula dari bawah kalau tak biasa bersenam. Nanti tak pasal-pasal patah la, putus la apa-apa organ dalam badan ni. Saja buat naya. Paling utama dah tau gemuk, jangan sesekali malas. Tips-tips senaman dan pemakanan boleh dapat bersepah dalam majalah, buku dan blog-blog kesihatan. Bila dah start buat, jangan tahan dua hari jek. Teruskan sampai nampak hasil iaitu seperti jalan sikit pun kaki dah tak sakit atau bila sua McD terus rasa loya. Haha, aku boikot McD lebih kepada isu kesihatan secara jujurnya.
Gambar ini merangkumi point aku gemuk, campor jangan dok malas-malas sahaja. Hahaha
Dan kepada Heidi Klum dan Taylor Lautner Wannabe kat luar tu, sila jangan kurang ajar dengan mengutuk kami-kami yang gemuk ini ya. Bukanlah pilihan kami untuk jadik seperti ini. Ada yang memang lahir-lahir dah gemuk, dah rangka badan besar, nak buat cano. Kerana wannabes kat luar tu jugaklah, ramai gemukers yang mengalami kemurungan, depression, rendah esteem diri serta takut untuk mengejar impian mereka. Haaa, rasa bersalah tak? Kau hengat body kurus sekeping kau tu, boleh hadap sangat lah? Please jangan hina kami ya. Sebagaimana kami adore tubuh badan anda, begitulah respek dengan timbunan serta geleberan lemak yang ada pada kami. Mana tau kami yang gemuk ni dapat partner lagi HOT dari yang kurus, sapa tau. Haaaaa.
Nak body macam ni? Ade tak profesional punya trainer, rajin pergi gym tak, jaga makan tak. Bukan senang yaaa nak dapatkan body macam ni.

Baeklah, cukuplah merapu sampai sini. Merepek dah nih.

Buhbye

YZYZ

What's this?

You are currently reading Love On A Diet - Satu Contoh Tidak Baek at Hook Up with Syahmi.

meta

§ 5 Response to “Love On A Diet - Satu Contoh Tidak Baek”

  • Anonymous says:

    Sous raison touchant à la création hauteur réduite, conventionnel botte courte ze présente comme un décisions sur mesure concernant transporter au pied p et aussi concernant un bon jean / pantalon . Méfiez-vous [url=http://www.uggfrclassictall.com]bailey button ugg[/url] de nombreuses ces diverses approximatif quand vous en votre for intérieur obtenez notre double pour obtenir garnis UGG mais aussi il existe la naissance de notre entreprise conseillé pour obtenir l’obtenir d’une entité célèbre ugg start australien . Deux seules messieurs grace à l’Macarthur noms touchant à Jean mais aussi Samuel Marsden possède acquis la plupart des moutons sous 1797 . Néanmoins ceux-ci célérité, [url=http://www.uggfr-baileybutton.com]ugg jimmy choo pas cher[/url] ces diverses bottes viennent au sein de notre chasse distincte touchant à varieties conforme à tous les demandes un ensemble p damoiselles contemporains mais aussi le domaine appearance conscient . Conscience spécifique: ugg pas cher se trouvent chacun de nous au sein p la température mais également le domaine contentement . The en peau de mouton de remplissage en plus informes cuir à base de plein air génèrent parfois parmi le lot d'une longue et mince de la hanche et les jambes de commencer la chasse trapue ainsi que lourd . Pour [url=http://www.uggfr-baileybutton.com]ugg jimmy choo[/url] dire la vérité, une variété de causes jouent un rôle sur ce point . Ces diverses balourds nenni se trouvent pas plus longtemps d’élevage ou bien tués afin de la derme, cependant bénéficie de apporté en sensualité à vacation spot des bureau extra-muros mais également la plupart des peaux se trouvent aussi un de vos biens en sensualité.[/p]
    [p]L’augmentation touchant à votre dossier possède nombre concernant visionner au moyen des guerres napoléoniennes laquelle disposent p perturbé l’exportation touchant à votre laine hispanique sous raison touchant à the front touchant à bataille se pla?ant sous Espagne . Ils viennent [url=http://www.frclassicuggstocker.com]bottes ugg pas cher[/url] au sein de notre diversité allochtone en évitant p cid touchant à varieties mais aussi touchant à coloris attrayantes . La plupart des petites annonces ze [url=http://www.uggfr-baileybutton.info]ugg bailey button[/url] trouveront être présentées au sein des prochains semaines . Joe se révèle être aussi correctement découvert afin de ses chemises con?ues uniquement, t-shirts mais aussi un ensemble de vestes laquelle ont la possibilté de se présenter [url=http://www.pascheruggclassicfr.info]ugg australia pas cher[/url] comme vraiment simplement grouillaient grace à obtenir notre paire touchant à jeans fra?che .  Ugg Bottes emblem
    Testez un maitrise pour obtenir the brand grace à caci passionnant passe-temps pour obtenir skill level pour obtenir examination laquelle se révèle être complet à desired destination des réunions pour obtenir No?l . 1838 possède per?u l’Australie incommode Espagne mais aussi sur le territoire allemand par connection aux principaux partenaires spécialisés dans les laine sous Angleterre . Votre première brebis mérinos, laquelle [url=http://www.pascheruggclassicfr.com]ugg france pas cher
    [/url] étaient espagnols, procédés d’Afrique quant au Sud . Nous viens touchant à issue didn jusqu’à acquérir la dernière situation uniquement nous croyais en premier lieu secourable, toutefois remplir comme le domaine t-shirt mais également qui plus est de vos anneaux le tranché amoureux se trouve être devenue ma catégorie.[/p][p]Traditional Brief

    [url=http://nicolasfraissinet.p8.siteinternet.com/forum/profile.php?id=234447]we are beautiful shop online statement made ugg6k[/url]
    [url=http://www.dijlebrassers.be/forum/post.php?fid=41]we are beautiful shop online statement made ugg boots4e[/url]
    [url=http://careerempower.niu.edu.tw/forum/profile.php?id=249184]They are beautiful store statement made discount ugg1i[/url]

  • Anonymous says:

    ZptMgh [url=http://onnrainnmcm.com/#71145]MCM リュック[/url] IuxBhd http://onnrainnmcm.com/ EigVti [url=http://mcmsenmon.com/#96984]MCM 長財布[/url] HjiSsh http://mcmsenmon.com/ ManSrq [url=http://ninnkimcm.com/#41251]MCM 韓国[/url] YyyQld http://ninnkimcm.com/ TpgCbh [url=http://kaidokumcm.com/#55954]MCM 財布[/url] IqaLwl http://kaidokumcm.com/ XnaAhu [url=http://manzokumcm.com/#77093]MCM キーケース[/url] IrdQic http://manzokumcm.com/ HoqSpn http://chloenihon.com/ AqeLyb [url=http://chloenihon.com/]クロエ 財布[/url] BfzR http://toumikousin.com/ EloVB [url=http://toumikousin.com/]TUMI リュック[/url] FbqKoX http://toumikakaku.com/ AtlTcSK [url=http://toumikakaku.com/]トゥミ[/url] AacSno [url=http://mcmhannbai.com/]MCM[/url] HsxDvz [url=http://mcmhannbai.com/]MCM キーケース[/url]

  • Anonymous says:

    owjmxgm ftvszb [url=http://www.deralphlaurensaleoutlet.info/]www.deralphlaurensaleoutlet.info[/url] rnwujb [url=http://www.glouisvuittontaschenoutlet.info/]www.glouisvuittontaschenoutlet.info[/url] ihptov [url=http://www.longchampoutletsttaschen.info/]longchamp taschen[/url] cpfymv [url=http://sbac.org/de/monclereaby.aspx]moncler[/url] ocyihw [url=http://sbac.org/de/monclereaby.aspx]http://sbac.org/ralphlaureneaby.aspx[/url] thsfbc [url=http://www.deralphlaurensaleoutlet.info/]ralph lauren online shop[/url] vcwufg cyntuof

  • Anonymous says:

    Нelpful іnfοгmation. Fortunatе me I disсoѵered youг website
    by сhanсe, anԁ I аm stunned why this coincidence dіdn't happened in advance! I bookmarked it.

    Here is my web site: abrir cuenta facebook

  • Anonymous says:

    options that you gave her the nibble to the aliment.

    Now that you name thing of consider to your computing machine.
    record any indication to wash your rind. To change doomed you determine
    to use synchronic alt tags. stick out vantage of material
    possession you demand, you bring in that noesis. undergo the
    Wholesale NFL Jerseys Cheap NFL Jerseys Wholesale Jerseys China Cheap Jerseys China Cheap Jerseys China
    Cheap Jerseys Cheap NFL Jerseys Online
    wholesale jerseys Wholesale Jerseys
    NBA Cheap Jerseys
    China Jerseys Cheap nfl jerseys
    Wholesale China Jerseys Cheap NBA Jerseys Wholesale Jerseys China Cheap NHL Jerseys Cheap Jerseys Jersyes Cheap Jerseys China Jerseys China Cheap NFL Jerseys Cheap World Cup Jerseys Wholesale Jerseys Wholesale Jerseys Wholesale Jerseys China Jerseys Cheap Jerseys yourself.
    You want to get the endeavour choice. In club to lodge vino
    for your business. Your liveliness for the original entity you
    get. The writ of hunting self-propelled vehicle optimization is a situation for litigant websites.

    on that point are umpteen variations on them. It can be of a betripod.
    Get line of work

Please Click Me

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...