Please Click Me

Archive for June 2013

Mirrors - Justin Timberlake

Tuesday, June 25, 2013 § 0

Baru-baru ini, lagu ni dok berpusing-pusing plak dalam kepala. Ini akibat daripada penangan bebudak senget kat Kampus Kesihatan ni larh. Mempengaruhi diriku. Bahaha. Anyhoo, sila lah mentengok liriknya yarh...


Mirrors - Justin Timberlake

Aren't you somethin' to admire?
'Cause your shine is somethin' like a mirror
And I can't help but notice
You reflect in this heart of mine
If you ever feel alone and
The glare makes me hard to find
Just know that I'm always
Parallel on the other side

'Cause with your hand in my hand and a pocket full of soul
I can tell you there's no place we couldn't go
Just put your hand on the glass
I'll be tryin' to pull you through
You just gotta be strong

'Cause I don't wanna lose you now
I'm lookin' right at the other half of me
The vacancy that sat in my heart
Is a space that now you hold
Show me how to fight for now
And I'll tell you, baby, it was easy
Comin' back here to you once I figured it out
You were right here all along


It's like you're my mirror
My mirror staring back at me
I couldn't get any bigger
With anyone else beside of me
And now it's clear as this promise
That we're making two reflections into one
'Cause it's like you're my mirror
My mirror staring back at me, staring back at me


Aren't you somethin', an original
'Cause it doesn't seem merely a sample
And I can't help but stare, 'cause
I see truth somewhere in your eyes
I can't ever change without you
You reflect me, I love that about you
And if I could, I would look at us all the time


'Cause with your hand in my hand and a pocket full of soul
I can tell you there's no place we couldn't go
Just put your hand on the glass
I'll be tryin' to pull you through
You just gotta be strong


'Cause I don't wanna lose you now
I'm lookin' right at the other half of me
The vacancy that sat in my heart
Is a space that now you hold
Show me how to fight for now
And I'll tell you, baby, it was easy
Comin' back here to you once I figured it out
You were right here all along


It's like you're my mirror
My mirror staring back at me
I couldn't get any bigger
With anyone else beside of me
And now it's clear as this promise
That we're making two reflections into one
'Cause it's like you're my mirror
My mirror staring back at me, staring back at me


Yesterday is history
Tomorrow's a mystery
I can see you lookin' back at me
Keep your eyes on me
Baby, keep your eyes on me


'Cause I don't wanna lose you now
I'm lookin' right at the other half of me
The vacancy that sat in my heart
Is a space that now you hold
Show me how to fight for now (please show me, baby)
I'll tell you, baby, it was easy
Comin' back here to you once I figured it out
You were right here all along


It's like you're my mirror
My mirror staring back at me
I couldn't get any bigger
With anyone else beside of me
And now it's clear as this promise
That we're making two reflections into one
'Cause it's like you're my mirror
My mirror staring back at me, staring back at me


You are, you are the love of my life


Now you're the inspiration for this precious song
And I just wanna see your face light up since you put me on
So now I say goodbye to the old me, it's already gone
And I can't wait wait wait wait wait to get you home
Just to let you know, you are


You are, you are the love of my life


Girl you're my reflection, all I see is you
My reflection, in everything I do
You're my reflection and all I see is you
My reflection, in everything I do


You are, you are the love of my life



[Thanks AZLyrics for the lyrics]

Buhbye

YZYZ

Jerebu

Monday, June 24, 2013 § 0

Ohoiy, Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera. Hamboiyh, semangat bagi salam bagai.

Dalam beberapa hari ini, well kita sekali lagi berhadapan dengan musibah bencana alam tanpa sempadan, iaitu JEREBU. Katanya jerebu kali ini lebih dahsyat dari yang berlaku pada 1997, 2005 dan 2006. Dengarnya indeks IPU melebihi 700. That's pretty hazardous.

Throwback masa 1997, krisis jerebu yang sangat teruk itu, I was 9, 10 years old. I was highly affected. Aku adalah seorang pengidap asthma. The way my family found out aku dapat asthma, pretty amusing as long as I could remember. Masa tu darjah satu, 1995, dan kami baaaaaru ja berpindah. Pada satu tengah hari, entah macam mana konon merajuk ka apa ka, menangis teresak-esak. Tiba-tiba aku rasa, aku takleh stop daripada esakan tersebut dan batuk dengan sangat kuat. My mom yang tersedar terus rapatkan telinga ke lung aku dan immediately angkat aku bawa masuk kereta vroom ke hospital. Bila sedar aku dah pakai mask oxygen. Dan pling, aku ada asthma.

1997, sepanjang yang aku ingat, hampir setiap hari aku tak dapat pergi sekolah. Aku selalu berada di hospital dan setiap kali mak aku kerja, dia akan bawa aku sekali. Kalau mak kena shift malam, dia akan bawak aku dan aku akan tidor di katil hospital. Keadaan memang sangat teruk. My dad tak ada kat rumah. It's my mom yang banyak bantu aku ketika itu. Saaaaampailah satu pagi, bila kerajaan umumkan darurat di Sarawak disebabkan oleh jerebu tersebut.
Ni aku RT daripada seorang yang sangat SINGAPORE.. hehe. Iye, dia ni mmg orang Singapore.
Keadaan waktu tu memang teruk. Aku sentiasa kena pakai face mask. Dok dalam rumah pun kena pakai gak. Inhaler usung merata-rata, just in case something might happens. Nenek aku tanam cili. Hasil daripada jerebu tu, cili tak mau tumbuh. Katanya cahaya matahari pun samar-samar nak sampai ke Bumi.

Tiada siapa yang mahu jerebu ini datang ke negara kita. Oleh itu, mohon jangan sesekali isu ini dipolitikkan ka, apa ka. Cukup larh. Bila lagi kita nak bersatu dalam menghadapi musibah. Bila kita mendapat sesuatu kejayaan, Alhamdulillah semua rakyat akan bersatu. Namun bila dilanda musibah semua dok tuding jari. Hmmm. Oleh itu, sama-samalah kita Memastikan Kelestarian Hari Esok!!!

Buhbye

YZYZ

#ReasonsWeStoppedTalking

Wednesday, June 12, 2013 § 0

Yearh, pagi ini, dalam keadaan nervous menunggu result #TheVoice yang sedang ditayang di US, ternampak plak hashtag seperti di atas sedang trending. BTW, episod yang sedang tayang di US sekarang akan ditayang di Malaysia pada hari Ahad ini. Maka, mohon jangan buat spoiler lagi. Aku cukup merana atas spoiler Judith Hill dan Sarah Simmons tu. Kalau setakat filler, xpa lagi. Ni 4-Chair yang curik attention aku since Blind Auditions kowt. Biarlah, season 4 dah nak abes dah. Kita tunggu Season 5 plak. Expected airing sewaktu Fall/Winter 2013 nanti.
Ini adalah Top 5. We are all #TeamAdam Amber Carrington. Fight for Judith Hill, Sarah Simmons and Caroline Glaser
Aku tak tau apa significant hashtag kat tajuk tersebut. Tetapi satu yang menarik perhatian aku adalah, sikap sesetengah kawan-kawan. Hmmm, kadang kita jauh-jauh, susah payah datang nak jumpa KAWAN kita, tapi the moment bila dah jumpa dari masa masuk kereta saaaaaaaampai lah nak anta dia balik, kerjanya bercakap dalam phone/reply text/main game. Kalau waktu opis hour, fine maybelah hal kerja atau hal keluarga. Ia lebih penting daripada hal-hal kawan nih. Tapi kalau keluar kol 11, 12 malam, hmmmm, apa jadahnya?

Pastu paling kita rasa sakit hati, bila dia kata "Jumpa sekejap pun dah cukup memadai." Yess pernyataan itu meeeeeeeeeemang boleh buat kita rasa, "Baguihnya kawan kita nih" KALAU dia betul-betul tengah busy dan takda masa langsung. Ni kalau pada waktu dia jumpa kita itu, dia tengah free tetapi disibukkan dengan cakap phone/reply text kepada entah sapa-sapa, hmmmm itu bukan being sweet, itu namanya mengelak nak bercakap dengan kita. End up, daripada sejam masa yang kita boleh jumpa dia selepas a million years nak bertemu (ini hyperbola ya, bukan pernyataan skeptical), dihabiskan dengan kita tengok dia bercakap phone atau reply text. Dan dia cakap "Owh, that's good enough" Hmm, maybe memang betul lah kowt #ReasonsWeStoppedTalking ...

Ini adalah acc Twitter saya. Mohon maaf. Telah saya private kerana wujudnya terlalu banyak stalker yang entah hape-hape. Mohon stalk blog saya, boleh tak?

Buhbye

YZYZ

Please Click Me

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...