Please Click Me

#ReasonsWeStoppedTalking

Wednesday, June 12, 2013 § 0

Yearh, pagi ini, dalam keadaan nervous menunggu result #TheVoice yang sedang ditayang di US, ternampak plak hashtag seperti di atas sedang trending. BTW, episod yang sedang tayang di US sekarang akan ditayang di Malaysia pada hari Ahad ini. Maka, mohon jangan buat spoiler lagi. Aku cukup merana atas spoiler Judith Hill dan Sarah Simmons tu. Kalau setakat filler, xpa lagi. Ni 4-Chair yang curik attention aku since Blind Auditions kowt. Biarlah, season 4 dah nak abes dah. Kita tunggu Season 5 plak. Expected airing sewaktu Fall/Winter 2013 nanti.
Ini adalah Top 5. We are all #TeamAdam Amber Carrington. Fight for Judith Hill, Sarah Simmons and Caroline Glaser
Aku tak tau apa significant hashtag kat tajuk tersebut. Tetapi satu yang menarik perhatian aku adalah, sikap sesetengah kawan-kawan. Hmmm, kadang kita jauh-jauh, susah payah datang nak jumpa KAWAN kita, tapi the moment bila dah jumpa dari masa masuk kereta saaaaaaaampai lah nak anta dia balik, kerjanya bercakap dalam phone/reply text/main game. Kalau waktu opis hour, fine maybelah hal kerja atau hal keluarga. Ia lebih penting daripada hal-hal kawan nih. Tapi kalau keluar kol 11, 12 malam, hmmmm, apa jadahnya?

Pastu paling kita rasa sakit hati, bila dia kata "Jumpa sekejap pun dah cukup memadai." Yess pernyataan itu meeeeeeeeeemang boleh buat kita rasa, "Baguihnya kawan kita nih" KALAU dia betul-betul tengah busy dan takda masa langsung. Ni kalau pada waktu dia jumpa kita itu, dia tengah free tetapi disibukkan dengan cakap phone/reply text kepada entah sapa-sapa, hmmmm itu bukan being sweet, itu namanya mengelak nak bercakap dengan kita. End up, daripada sejam masa yang kita boleh jumpa dia selepas a million years nak bertemu (ini hyperbola ya, bukan pernyataan skeptical), dihabiskan dengan kita tengok dia bercakap phone atau reply text. Dan dia cakap "Owh, that's good enough" Hmm, maybe memang betul lah kowt #ReasonsWeStoppedTalking ...

Ini adalah acc Twitter saya. Mohon maaf. Telah saya private kerana wujudnya terlalu banyak stalker yang entah hape-hape. Mohon stalk blog saya, boleh tak?

Buhbye

YZYZ

What's this?

You are currently reading #ReasonsWeStoppedTalking at Hook Up with Syahmi.

meta

Please Click Me

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...