Please Click Me

#2BrokeGirls

Tuesday, January 21, 2014 § 0

Hello,

Makin jarang dah plak aku menaip dalam belog ini. Atau dalam bahasa what-so-defined-a-good-blogger BLOG DAH BERSAWANG. Haha. Senanya tiap kali nak menaip, aku selalu pikir, blogger ni masih relevan ka sekarang nih. Dengan perkembangan pesat smartphone dan apps yang semakin membuka peluang orang untuk bunuh kita, tapi ada perkara masih kita perlukan belog. Well, dah 5 tahun kowt belog nih. Kalo buat sex kali pertma membelog, maybe sekarang tengah runsing yuran tadika dah. Ha ha ha

Tujuan entry ni sebab aku nak promote sekarang aku tengah tengok 2 Broke Girls. Astro memang tak ada, cuma ada kat 8TV Ahad, 10.30pm. Tapi sekarang dah tayang Season 2, so aku berusaha meligan dengan melihat yang download.

2 Broke Girls tentang 2 orang kawan pompuan yang sedia ada miskin dan jatuh miskin serta bercita-cita untuk membuka bisnes cupcake. Very ambitious, ada sikit-sikit tentang love dan most of the time adalah tentang cara untuk survive dalam hidup.

Series ni sangat berbeza larh dengan drama Melayu, so jangan expect plot kawen dengan orang tidak dikenali dan bercinta lepas eksiden dan koma. Next time aku nak kutuk drama Melayu, tapi simpan energy dahulu.

Kalau tengok sitcom ni, kena ready dengan lawak single meaning. I mean bukan macam Kumpulan Balas dalam Maharaja Lawak. kalo dorang sebut PENIS, it's literally sebuah zakar. Kalo dorang sebut MASTURBATE, pun literally meaning pompuan sedang melancap pakai zakar silikon. Tambah lagi dalam ni juga dorang suka buat lawak yang rasict. Tapi bukan larh Cina India macam kita. Dorang maen African-America, Asian-American dan segala jenis etnik yang ada kat US. Dan dorang kutuk artis-artis. Macam satu scene nih:

*Door knocking*
Caroline: Who is it?
Sophie: Kim Kardashian
*Door Open*
Sophie: No I'm not Kim Kardashian. I work for living.

Sepanjang Season 1 yang aku tengok, sitcom ni worth to download jugak larh. So far latar tempat still cliche, iaitu apartment dan kedai makan. Kalo part laen aku tak sure dorang ada tiru tak mana-mana sitkom. Kat US nih kadang dorang recycle sitkom-sitkom lama. Kalo ada sapa tau, plis tell me. Nak buat comparison. BTW, Max Black tu berlakon dalam Thor yang jadi intern pelakon wanita utama. Hehe dan bewb dia besar. Just can't stop looking and wondering.

Inilarh dia Max Black. Woot woot

So, setakat ini sahaja.

Buhbye

What's this?

You are currently reading #2BrokeGirls at Hook Up with Syahmi.

meta

Please Click Me

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...