Please Click Me

Sangat Tidak Sopan

Tuesday, June 3, 2014 § 0

Salam,

Pagi ni aku sekali lagi teruji dengan sikap masyarakat "negara ini". Perlu diingat perkataan negara dibezakan dengan kehadiran tanda pembuka dan penutup kata. Besar bezanya itu. Dah lama pendam tapi nak buat acanor. Ada orang kata, sabar. Pungkoq hang berbulu sabar.

1. Bersembang Dekat Pos Kawalan Pintu Masuk
Kadang akan ada Pegawai Keselamatan yang dok tunggu di tepi palang. Tujuannya cukup murni untuk memastikan mereka berada dekat jika ada masalah. Juga untuk memantau keadaan trafik keluar masuk. Mereka juga terkenal dengan slogan KAMI SEDIA MEMBANTU. Disapa dengan senyuman paling ikhlas menjadikan pagi-pagi kita sentiasa ceria. Namun ada jenis manusia bangang yang menyalah anggap senyuman itu sebagai senyuman ajak bersembang di kedai kopi. FUCK YOU yang dok bersembang dekat palang sedangkan kereta-kereta banyak kat belakang tengah queue untuk masuk. Kalo Pegawai berkenaan tak layan, masuk FB plak kata Pak Guard sombong. Siap tag gambar yang mengandungi moto-moto dorang. Bangang berlapis-lapis.

2. Kaunter Ekspress
"10 Unit Barang dan ke Bawah Sahaja"... Ada aku kesah. Selagi boleh masuk, aku masuk. FUCK YOU jugak manusia tak ada sivil yang membayar barang dengan kuantiti 11 unit ke atas kat kaunter ekspress. Paling FUCK YOU bila barangnya satu troli. Deyyy orang lain pun nak cepat jugak. Tapi aku hairan yang konon-konon kiasu bayar kat kaunter ekspress nih, bila berjalan lembap nokharom juga

3. Keluar Simpang Tergesa-gesa Kemudian Drive Slow
Apa jenis bangang entah. Masa nak keluar tak menyempat tak cukup tanah. Bila dah atas jalan utama jadik slow. Paling FUCK YOU bila jalan 2 meter terus park keta kat tepi sebab nak pergi kedai makan.

4. Parking Tepi Jalan
Buka larh beratus kedai makan, kedai jagung, kedai kacang, kedai tudung dan daftar perniagaan dengan alamat Tepi Jalan. Itu adalah bangang yang pertama. Tengah drive nampak jagung bakar yang dikhuatiri kebersihannya. Kona stereng terus park keta kat tepi jalan, tak rasa nak bagi signal, kadang slow nokharom, kadang laju haram jadah. FUCK YOU dah setel. Tak rasa bersalah langsung dengan orang belakang. Itu adalah bangang yang kedua.

5. Tunggu Dalam Ni dan Alih Kalau Halang Trafik
Rasanya ayat ni tak pernah wujud kowt kat "negara ini". Tujuan tunggu dalam kereta adalah untuk alih kereta in case halang trafik. Ni takde. Haram jadah FUCK YOU tegar duduk dalam kereta tak nak alihkan seinci pun. Biarlah belakang tu panjang mana pun kereta dok tunggu. FUCK YOU balik bila orang yang ditunggu tu buat pigwalk plak nak masuk kereta. Eh haram jadah, kalau jalan laju kaw mati ekh?

Cukup larh lima dulu carut marut. Next time plak ekh.

Buhbye

YZYZ

What's this?

You are currently reading Sangat Tidak Sopan at Hook Up with Syahmi.

meta

Please Click Me

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...