Please Click Me

Kembara Ramadhan

Thursday, July 10, 2014 § 0

Yeah, bulan Ramadhan datang lagi. Ini bukan bulan untuk kita bagi alasan yang boleh mengurangkan produktiviti kita. No No No. Sebaliknya prestasi harus sama, malah kena meningkat.

Sepanjang 1/3 Ramadhan ni, banyak benda yang berlaku. Banyak pekerjaan yang perlu dilakukan. Puasa tak puasa, kerja kena jalan gak kan babe.

TOT PIMPIN Siswa
Sambut hari pertama Ramadhan di dalam kem. Pertama kali dalam sejarah berpuasa dalam kem. Sapa kata tak boleh buat. Boleh sebenarnya. Cerita selanjutnya akan ditulis dalam post-post akan datang.

Exam Perkhidmatan
Ramadhan ketiga dan keempat plak diisi dengan Exam perkhidmatan. Menajwab exam bagai nak rak. Cramp tangan nak menulis, cramp lagi jiwa dan raga sebab taktau jawapan. Kalau aku gagal kedua-dua paper baek aku bagi notis berenti 24 jam jek terus. Main-main sangat nih.

Advanced Skill Keusahawanan
Ramadhan kelima, keenam dan ketujuh diisi dengan program keusahawanan. Kawan-kawan datang daripada Penang nak buat program kat sini. Berjaga malam sampai subuh. dah boleh hampar tilam dah kat Dewan PUMA tuh.

Recce kem PIMPIN Siswa
Ramdhan kelapan dan kesembilan, kami diberi kesempatan untuk melawat tapak kem PIMPIN Siswa. Daripada Terengganu membawa ke Machang kami mencari kem. Mahukan yang terbaek dan menepati spec. InsyaAllah segalanya dipermudahkan kelak. Cross finger moga dapat kem yang sesuai.

Itulah antara yang berlaku sepanjang 1/3 Ramadhan aku. Petang ni nak gerak ke Penang selama 5 hari. Hehe

Buhbye YZYZ

What's this?

You are currently reading Kembara Ramadhan at Hook Up with Syahmi.

meta

Please Click Me

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...