Please Click Me

Keinsafan Di Hujung Tahun

Sunday, December 27, 2015 § 0

Hello…

Dah lama gila belog ni terabai. Dengan perkembangan yang terlalu-malu pesat dengan gadget dan peranti elektronik, belog ni dah makin lama makin tak relevan plak. Tapi it wouldn’t kill anyone pun kan kalau nak update.

Baeklah, tujuan post kali ini ditulis adalah untuk aku mengingati dengan baik apa yang berlaku dalam minggu lepas. Lemme put it this way. About a year ago, I made a very huge mistake. So far, bukanlah kesilapan yang paling besar in the history of Syahmi pun, but worth to mention. The first, the second, the third month, nothing happens. I guess it really doesn’t matter, until last week when the nightmare finally comes alive.

But God really works in mysterious ways. After He punishes me, He offers me redemption. You know what funny about that is, the offers were the exact amount of my mistakes. You know how I know, yeah simply because I can amount my mistakes.

I didn’t blame anyone, or my surrounding, but it made me realize my wrongdoings. Gila, kalau aku gelabah ayam sekalipun, benda tu takkan pulih sendiri. Adalah lebih baik kalua aku duduk elok-elok, fikir dengan tenang dan menginsafi diri. So Syahmi lepas ni, sebelum buat apa-apa kena fikir dosa pahala dulu. Ingat Tuhan. Kalau Dia nak Tarik balik nikmat tu, sekelip mata ja.

Baeklah, ini sahaja.

~Bye~

Ruff Ruff

What's this?

You are currently reading Keinsafan Di Hujung Tahun at Hook Up with Syahmi.

meta

Please Click Me

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...